Στο παρελθον ως αριστερος ψαλτης εχω βρεθει στην ιδια ακριβως θεση κ' σε καταλαβαινω απολυτα! 'Οντως η φωνη ταλαιπωρείται οταν ψαλλουμε περα απο τα ορια της, τόσο στις υψηλες αλλα κ' χαμηλές νοτες! Αυτο που μπορώ να σου πω απο τη δική μου εμπειρία ειναι να μιλήσεις στο δεξιο ψάλτη με καλή πάντα διάθεση μήπως κ' βρείτε μια κοινή συνισταμένη στις βασεις ωστε η κατάσταση να ειναι όσο το δυνατόν πιο "υποφερτή". Επίσης, μέσω διαδικτύου ή κ' απο γνωστό σου άτομο ο οποίος να έχει κάνει μαθήματα φωνητικής (δεν χρειάζεται να είναι απαραιτήτως δάσκαλος), κοίτα μήπως μπορέσεις κ' μάθεις κάποια πολύ βασικά πράγματα ώστε να βοηθηθείς τόσο στη συγκεκριμένη κατάσταση αλλά κ' μακροπρόθεσμα ως Ιεροψάλτης. Εχει ξαναειπωθεί αλλα ως παθών θα ξαναπώ πως είναι κρίμα να βγαινουν νεοι ψαλτες απο τις περισσότερες σχολες Β.Μουσικής χωρις να έχουν καν στοιχειώδεις γνώσεις στο πως θα στηρίξουν τη φωνη τους, με τραγικά αποτελέσματα! Να ξέρεις πάντως, χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, πως ως αριστερός είναι τρομερά δύσκολο να είσαι με δεξιό ψάλτη ο οποίος διαφέρει κατα πολύ φωνητικά!