Για τα χρόνια του Ναυπλιώτου, σας ανεβάζω μαρτυρία του τότε κανονάρχου κ. Κωνσταντίνου Μαφίδη. Για τα λεγόμενα στο απόσπασμα εφορμάται από προηγούμενη αναφορά σε παράτονες εκφωνήσεις.
Για τα ίδια χρόνια, πρέπει να υπάρχει και αντίστοιχη μαρτυρία του κ. Παπαμανωλάκη από τις εκπομπές του κ. Δαμαρλάκη, αλλά δεν το θυμάμαι 100% αυτό. Πάντως, ο Βουδούρης καταγράφει διαμαρτυρίες για τη συγγραφή Λειτουργικών σε β' από τον Γεώργιο Ραιδεστινό.
Για τα χρόνια Πρίγγου-Στανίτσα, απομαγνητοφωνώ τα λόγια του κ. Παϊκοπούλου, Β' Δομεστίχου στους χρόνους εκείνους, από δική μου ηχογράφηση:
«Λειτουργικά, τα ψέλναμε όλοι μαζί. Και οι δυο χοροί. Ψάλλαμε:
-τα Πατριαρχικά, τις Κυριακές
-του πλ. δ' τα δικά του (του Πρίγγου), τα μαχούρ, αυτά τα επτάφωνα
-κάτι άλλα, που έχει ανέκδοτα ο Πρίγγος, του πλ. α'. Τα 'χει ο Ταλιαδώρος. Τα 'χω γράψει κι εγώ.(...)
Αυτά περισσότερο λέγαμε. Οι δύο χοροί μαζί.»
Σύμφωνα με τον δάσκαλό μου Ελευθέριο Γεωργιάδη, απάντηση σε σχετική ερώτησή μου, κατά τα χρόνια του έψαλλαν τα λειτουργικά του πλ. α' (τα «Πατριαρχικά») και του πλ. δ' του Πρίγγου (μαχούρ). Το κλιτόν μου είπε ότι το έλεγαν παλιά, αλλά όχι στα χρόνια του. Τη μαρτυρία αυτή, από την ίδια πηγή, καταγράφει και ο κ. Γιαννόπουλος σε σχετικό του άρθρο.
Στα σημερινά χρόνια, βλέπουμε και στην τηλεόραση, ακούμε και στις ηχογραφήσεις, ότι δεν ψάλλονται πολλά λειτουργικά. Κατά βάσιν, τα ίδια με τα προαναφερθέντα.