Τ00. Ἰδιόμελα Κατανυκτικῶν Ἑσπερινῶν

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
#21
Και το τελευταίο αργό ιδιόμελο του Πέτρου προστέθηκε στο μήνυμα #4..
 
Last edited by a moderator:

ATHANASSIOS

Αθανάσιος Χατζής
#24
Παραθέτω το "Έλαμψεν η χάρις σου Κύριε" του Ιακώβου Πρωτοψάλτου και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα του ίδιου συνθέτη εν καιρώ.....
Αγαπητέ Χρήστο, εδώ λοίπουν τα "Λησταίς..." και "Θαυμαστή..." πρόσεξα δε ότι τα αντίστοιχα αργά ιδιόμελα του Πέτρου Λαμπαδαρίου είναι ολοκληρωμένα. Του Ιακώβου είναι βέβαια πιο διαδεδομένα και γνωστά, οπότε θα είναι ευχής έργο να ανεβούν και αυτά τα δύο που υπολείπονται. Μήπως ξεχάστηκες σε αυτό εδώ ;

Όπως και να έχει σε υπερ-ευχαριστώ για τα όσα ανεβάζεις, ήδη έχω εκτυπώσει πολλά από αυτά που επιμελείσαι όπως ο Όρθρος των Κυριακών, Τριωδίου, και τα χρησιμοποιώ στο ψαλτήρι.

Να σε έχει καλά ο Θεός αδερφέ
 
Last edited by a moderator:

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#25

[Σημείωμα συντονιστή] Ἀπό ἔνα παρεμφερές θέμα στά μουσικά τοῦ Τριῳδίου (χωρίς μουσικά), μιά ὑποσυζήτηση καί ἕνα μήνυμα στό παρόν, δημιουργήθηκαν 3 νέα θέματα:

Περί των συνθέσεων και του μέλους των Ιδιομέλων των Κατανυκτικών Εσπερινών
Τὰ Ἰδιόμελα τῶν Κατανυκτικῶν Ἑσπερινῶν ψάλλονται ἀργῶς ἤ συντόμως;
[Ερώτηση] Ποιός πρωτοεξήγησε τα σύντομα Ιδιόμελα των Κατανυκτικών Εσπερινών της Μ. Τεσσαρακοστής;

 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
#29
Στο πρώτο μήνυμα του παρόντος θέματος έχουν ανεβεί τα ιδιόμελα των κατανυκτικών εσπερινών του Ιακώβου πρωτοψάλτου (πλην του "Θαυμαστή..."). Όπως αναφέρεται εκεί, η δακτυλογράφηση έγινε από την "Μουσική Συλλογή" του Γ. Πρωγάκη.
Επειδή στην έκδοση αυτή παρουσιάζονται κάποιες μικροδιαφορές, όπως επισημάνθηκε εδώ, ανεβάζω τα ιδιόμελα και από το Δοξαστάριο του Ιακώβου τ.Β΄(έκδοση 1888).
 

Attachments

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
#36
Top