Απόδοση ύμνων από τραγουδιστές σε εκκλησία

[Σημείωμα συντονιστή (ΔΚ)] Το μήνυμα αυτό είχε αρχικά αποσυρθεί αλλά επειδή τελικά η συζήτηση αυτή έγινε, το δημοσιεύουμε εδώ σε αυτό το υπάρχον θέμα.

Αγαπητοί συνάδελφοι!Παραθέτω τα σχόλια από την τηλεφημερίδα zougla.gr και τα όσα εξοργιστικά αναφέρονται:
<<Βουίζει η Γλυφάδα με το τροπάριο της… Κασσιανής, το οποίο για να ακουστεί ανήμερα του Πάσχα από τον Πέτρο Γαϊτάνο στην Εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, θα κοστίσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 38.000 ευρώ.
Ο σάλος που ξέσπασε στο δημοτικό συμβούλιο, ανάγκασε το Δήμαρχο Γλυφάδας να πει ότι δεν ήξερε τίποτα για το συγκεκριμένο ποσό και ότι τη συμφωνία έκλεισε η σύμβουλος της δημοτικής Αρχής και πρώην τραγουδίστρια, Μπέσσυ Αργυράκη.
Η κυρία Αργυράκη έκανε λόγο για ένα μοναδικό, εξαίρετο καλλιτέχνη που όμοιός του δεν υπάρχει πουθενά, διευκρινίζοντας ότι την προηγούμενη μέρα της εκδήλωσης, ο Πέτρος Γαϊτάνος θα είναι στο Μέγαρο Μουσικής! «Και την επομένη, θα είναι σε μας και θα δώσει με τη χορωδία του (και τα 38.000 ευρώ) τον καλύτερό του εαυτό!», είπε για να δικαιολογήσει την «τσουχτερή» τιμούλα του αοιδού.
Ο πρώην δήμαρχος, Στέλιος Λανδράκης, διευκρίνισε ότι την ημέρα των Βαΐων ο τραγουδιστής έχει κλείσει αλλού με 14 χιλιάδες και από εμάς ζητάει 38χιλιάδες ευρώ. «Η μεγάλη φωνή του ελληνικού τραγουδιού, Δημήτρης Μητροπάνος, κοστίζει 20 χιλιάδες και ο Γαϊτάνος θέλει τα διπλάσια;», σχολίασε ο κύριος Λανδράκης.>>
Οι δικές μου απορίες είναι:Από πότε κανονίζει μια δημοτική σύμβουλος ποιός θα ψάλλει και πότε σε κάποιον Ναό;Γνωρίζει ο μητροπολίτης το γεγονός;Τι κάνουν οι ιερείς;Υπάρχει συνάδελφος ιεροψάλτης που δεν θα πετούσε στα μούτρα και συγχωρείστε μου την εκφραση, την παραίτηση του ενώπιον της επιτροπής του Ναού συμπεριλαμβανομένων και των ιερέων αν θα μάθαινε κάτι τέτοιο;Πως είναι δυνατόν ολόκληρη η κοινότητα των ιεροψαλτών να μην αντιδρά σε τέτοια φαινόμενα;
Από πότε οι εκκλησίες μας λειτουργούν με νοοτροπία σκυλάδικου ,που πρέπει να κλείσει εγκαίρως το μεγάλο όνομα, για να φέρει κόσμο;Εγώ ειμαι υπερβολικός ή κάποιοι έχουν υπερβεί το μέτρο;
 
Last edited by a moderator:

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
...είπα να στείλω ένα mail ότι εγώ τους το λέω με τα...μισά λεφτά....
 

Λεωνίδας

Λεωνίδας Γαρουφαλῆς
...είπα να στείλω ένα mail ότι εγώ τους το λέω με τα...μισά λεφτά....


Εγώ με το 1/10 (μόνο 3.800 ευρώ). Νομίζω έκανα καλύτερη προσφορά!

Υ.Γ. Προσφέρομαι να το πω και δύο φορές (αργό και σύντομο). Ημία δώρο, φυσικά!!!
 

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
Εγώ με το 1/10 (μόνο 3.800 ευρώ). Νομίζω έκανα καλύτερη προσφορά!

Υ.Γ. Προσφέρομαι να το πω και δύο φορές (αργό και σύντομο). Ημία δώρο, φυσικά!!!

Γιατί νομίζεις ότι θα πει του Πέτρου... Πάντως ξέρω πολλούς που για τα μισά θε έλεγαν και το δεινότατον του Χουρμουζίου-και θα απέδιδαν καλώς...

Δ.
 

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
...για τόσα λεφτά όντως και του Χουρμουζίου τους έλεγα (...ε καλά-λέμε και καμιά βλακεία να περνάει η ώρα...)...
 

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
...για τόσα λεφτά όντως και του Χουρμουζίου τους έλεγα (...ε καλά-λέμε και καμιά βλακεία να περνάει η ώρα...)...


Και του Νικολάου (αυτό που έχει στον Εσπερινό του ...) ευκολούτσικο είναι... για τα λεφτά του(ς)...

Δ.
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Κάποιος γνωστός μου διάβασε την κουβέντα που κάναμε εδώ. Το πρόσωπο αυτό δεν είναι μέλος του forum, αλλά στην συνεγασία που είχαμε κάποια στιγμή με τον Γαϊτάνο ήταν παρών. Μου είπε, ότι δεν θα έπρεπε να βλέπουμε αυτούς τους καλλιτέχνες ανταγωνιστικά. Του απάντησα: "Εάν εγώ έμπαινα στην δουλειά του πως θα με έβλεπε;" Επ' αυτού να σας διηγηθώ μία ιστορία με ένα προσωπικό μου βίωμα.
Στην περιοδία που είχαμε κάνει τότε, η μικρή χορωδία που είχαμε φτιάξει για να πλαισιώσει την εκδήλωση (αλλά κυρίως τον κ. Γαϊτάνο, για να κυριολεκτούμε), μου ανέθεσε την ευθύνη του να κάνω κάποιο μονόφωνο μέρος ενός δοξαστικού. Μετά από μία από τις συναυλίες μας και κατά την διάρκεια της δεξίωσης, μία κυρία μας ευχαρίστησε όλους, ιδιαιτέρως τον κ. Γαϊτάνο και τέλος και εμένα ονομάζοντάς με δε "τενόρο" (τόσο ήξερε η γυναίκα τόσο έλεγε). Μετά από μερικές μέρες σε ένα αεροδρόμιο όπου περιμέναμε το αεροπλάνο για την επόμενη στάση μας, ο κ. Γαϊτάνος με πλησίασε και μου είπε: "Ε, όχι και τενόρος!". Προσωπικά είχα ξεχάσει τον χαρακτηρισμό αυτόν, κάποιος άλλος όμως...

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Φυσικά από αυτή μου την γνωριμία που είχα με τον άνθρωπο έβγαλα και πολλά άλλα συμπεράσματα, σχετικά με το πως βλέπουν κάποιοι από αυτούς τους καλλιτέχνες εμάς τους ψάλτες, αλλά δεν είναι του παρόντος.

Υ.Γ. Για όσους θυμούνται μία παλιά διαφήμηση που την έχω τροποποιήσει: "Βασίλη (Ζάχαρη, αλλά εννοώντας και όλους εμάς), εσύ πόσα θα πάρεις φέτος για την Κασσιανή που θα πεις;;; Πόοοοοοσα;;;;;; Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!! :D:D:D:D:D
Καλή δύναμη και συνέχεια.
 

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
Ε ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ! Εγώ θα πω του Χουρμουζίου, δεν κάνω εκπτώσεις! Έχουμε και μια ποιότητα!
(...αυτό να το πείτε στον Δήμαρχο μπας και με προτιμήσει...θα τα βρούμε μωρέ στην τιμή...και τα μισά να μην δώσει...ο άλλος θέλει να του πει κανα εύκολο....εγώ είμαι ο καλός να του πείτε...όχι ο άλλος...ο άλλος είναι μόνο φτηνός...εμένα με πλερώνεις (κάτι παραπάνω) αλλά παίρνεις ποιότητα...αυτό να του πείτε....)
 

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
"Βασίλη (Ζάχαρη, αλλά εννοώντας και όλους εμάς), εσύ πόσα θα πάρεις φέτος για την Κασσιανή που θα πεις;;; Πόοοοοοσα;;;;;; Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!
Άσε σύντεκνε το παλεύω τώρα μπας και την χτυπήσουμε σε τιμή ευκαιρίας την Κασσιανή, γιατί έπεσαν οι Κινέζοι και μας ρίξαν τις τιμές...
 

Λεωνίδας

Λεωνίδας Γαρουφαλῆς
Άσε σύντεκνε το παλεύω τώρα μπας και την χτυπήσουμε σε τιμή ευκαιρίας την Κασσιανή, γιατί έπεσαν οι Κινέζοι και μας ρίξαν τις τιμές...

Είσαι απίθανος!!!
Πάντως, έτσι λειτουργεί η αγορά. Προσφορά και ζήτηση.
 

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Κάποιος (δεν θυμάμαι ποιος) είπε, αλοίμονο στους τραγουδιστές, όταν πιάσουν το μικρόφωνο οι ψάλτες.
Και μια μικρή (πραγματική) ιστορία. Την πρώτη φορά που πήγαμε με τον Άρχοντα Θρ. Στανίτσα στο Βέλγιο, δώσαμε συναυλία εκτός των Βρυξελλών και στην Αμβέρσα. Μετά μας πήγαν σε μια Ελληνική ταβέρνα, "Οι τρείς Αθηναίοι, όπου έπαιζαν και τραγουδούσαν τρία νεαρά άτομα. Όταν τους είπαν τί είναι η μεγάλη παρέα (20 άτομα), μας παραχώρησαν το μικρόφωνο και κάναμε ... παράσταση (a capela)(Τό 'πα σωστά;). Στεριανά, νησιώτικα, αμανέδες, τούρκικα κλπ. Οι τρεις Αθηναίοι έκαναν ... ρεπό. (Λαϊκιστί .. τουμπεκί)
Η ταβέρνα γέμισε, και το αφεντικό έτριβε τα χέρια του!
Αποτέλεσμα φάγαμε και ήπιαμε μέχρι σκασμού και δεν πληρώσαμε φράγκο!
Το τραπέζι δωρεά του καταστήματος! είπε ο ταβερνιάρης.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Στή Γλυφάδα θά γίνει στίς 10 Ἀπριλίου, Παρασκευή πρό Λαζάρου.
Δεῖτε ἐδῶ (πηγαίνετε στά Νέα τοῦ 2009) πού θά εἶναι τή Μ. Ἑβδομάδα.
Θ᾿ ἀρχίσει ἀπό τήν Κύπρο βέβαια.


 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Λοιπόν εγώ τους πληρώνω για να το πω.Τι λέτε για την προσφορά μου -δεν πιστεύω να με πείτε ψώνιο;:)
Αντώνιε, διαφωνώ κάθετα! Είναι δυνατόν; Μην ξεχνάς ότι το βιογραφικό σου περιέχει και συναυλίες στο εξωτερικό :wink:. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει η παραπάνω δήλωση για το image της καριέρας σου;;;:eek::eek: Έναν manager γρήγορα!!!!!
 

npapadimit

Νικόλαος Παπαδημητρίου - Πύργος
Ρε που πάμε ρε, που πάμε....

Σε λίγο θα λέμε "Κασσιανή του Πέτρου" και θα εννοούμε του Γαϊτάνου!!!

Πάντως σας έχω μια είδηση: Στο πλαίσιο της "αποκέντρωσης των μεταδόσεων των Ιερών Ακολουθιών της Μ. Εβδομάδος":wink: από το Ρ/Φ Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Μ. Τρίτη Θα μεταδοθεί η Ακολουθία του Νυμφίου - απ' ότι μπορώ να γνωρίζω μέχρι τώρα- από το Ναό μου (Ι. Ν. Αναστάσεως Καλαμάτας).

Την ψάλλουμε από το βιβλίο του Θεοδοσόπουλου

Όσοι πιστοί ακούσατε!

Υ.Γ. Ένα σχόλιο περί Γαϊτάνου.
Έχουμε "συνεργαστεί" όταν ήμουν στη χορωδία του Γ. Ναούμ.
Δυστυχώς αυτό πουλάει μας αρέσει δε μας αρέσει. Το 'χει πιάσει το νόημα και θες με τη "λυγηρά" φωνή, το ξανθό βαμμένο μπουκλέ μαλλί, θες με το Θεατρινίστικο στυλ έχει καταφέρει μέχρι και Αρχιερείς (....Ναι μη σας κάνει εντύπωση, το λέω μετά λόγου γνώσεως) να τον θεωρούν ως τον καλύτερο ΨΑΛΤΗ της Ελλάδος!!!

Εξηγούμαι: Δεν εννοώ το σύνολο των Αρχιερέων.
Έτυχα όμως σε συζήτηση μετά από πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και Πολιός!!! Αρχιερεύς θαύμαζε την ψαλτική τέχνη του Γαϊτάνου και μας καλούσε να του μοιάσουμε. Όλοι δε, συμφωνούσαν μαζί του!!! (Δεν ξέρω αν είχαν άλλους λόγους...).

Ν.Κ.Π.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
 
Last edited:
Top