Το Σύμβολο της Πίστεως σε ήχο δ΄

Laosynaktis

Παλαιό Μέλος
#5
αχ αυτές οι σύντομες εξηγήσεις!
Αχ, εσείς οι ψαλταράδες, οι βουτηγμένοι στην παράδοση! Άχ, εμείς οι αμαρτωλοί, που τα αμφισβητούμε όλα, που δεν ξέρουμε τί κάνουμε, που εξηγούμε σύντομα! Αχ, αχ, αχ, ωϊμέ, αλοί, αλοί.....
 

kostaeri

Μπουσδέκης Κώστας
#6
Να υποθέσω ότι οσοι ευχαρίστησαν είναι πεπεισμένοι για τις σύντομες εκδοχές...
 

dkalpakidis

Dimitrios Kalpakidis
#7
Να υποθέσω ότι οσοι ευχαρίστησαν είναι πεπεισμένοι για τις σύντομες εκδοχές...
Πεπεισμένος όχι, προβληματισμένος...

Έχω δεί πάντως στιχηραρικό μέλος εξηγημένο σε σύντομη εκδοχή... μια χαρά είναι.
Τέλος πάντων. Χρειάζονται βέβαια αποδείξεις κι όχι μόνο ενδείξεις.
Δεν ανοίγεις κανένα σχετικό θέμα περί διττής εξήγησης να μή χαλάσουμε το θέμα εδώ;

Υ.Γ. Ο Ιάκωβος έψαλλε μόνο αργά; :eek:
 
Last edited:
E

emakris

Guest
#8
Χρειάζονται βέβαια αποδείξεις κι όχι μόνο ενδείξεις.
Γιατί, υπάρχουν μήπως αποδείξεις για την "ορθότητα" των αργών εξηγήσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά τα μέλη του 14ου-15ου αιώνος; Όχι βέβαια. Από την άλλη μεριά, έχουμε επισημάνει εδώ μέσα πλήθος ενδείξεων για το αντίθετο. Όποιος ενδιαφέρεται, ας μελετήσει τα σχετικά threads. Τι θέλετε να αποδείξουμε δηλαδή; Ότι το ίσον είναι ίσον, το ολίγον είναι ολίγον και η πεταστή είναι πεταστή; Κοινή λογική θέλει, αγαπητοί φίλοι, κοινή λογική και κάποια εξοικείωση με τα βυζαντινά χειρόγραφα.
 
Last edited:

dkalpakidis

Dimitrios Kalpakidis
#9
Γιατί, υπάρχουν μήπως αποδείξεις για την "ορθότητα" των αργών εξηγήσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά τα μέλη του 14ου-15ου αιώνος; Όχι βέβαια.
Υπάρχουν οι εξηγήσεις των Τριών Διδασκάλων. Αυτό φυσικά δεν αποδεικνύει τίποτα αλλά είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη. Φυσικά δεν δογματίζουμε στον έργο των τριών διδασκάλων αλλά δε νομίζω ότι κανείς αμφισβητεί και την αργή εξήγηση του Ιακώβου. (εκτός κι αν την αμφισβητεί...)

Από την άλλη μεριά, έχουμε επισημάνει εδώ μέσα πλήθος ενδείξεων για το αντίθετο. Όποιος ενδιαφέρεται, ας μελετήσει τα σχετικά threads. Τι θέλετε να αποδείξουμε δηλαδή; Ότι το ίσον είναι ίσον, το ολίγον είναι ολίγον και η πεταστή είναι πεταστή; Κοινή λογική θέλει, αγαπητοί φίλοι, κοινή λογική και κάποια εξοικείωση με τα βυζαντινά χειρόγραφα.
 

Laosynaktis

Παλαιό Μέλος
#10
Να υποθέσω ότι οσοι ευχαρίστησαν είναι πεπεισμένοι για τις σύντομες εκδοχές...
Κώστα, κάνε σε παρακαλώ τη δουλειά σου κι άσε μας εμάς να κάνουμε τη δική μας. Διότι ούτε δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα έχεις κάνει, νομίζω, ούτε συζήτηση κάνεις εδώ, παρά μόνο αυθαδιάζεις και ειρωνεύεσαι.
 
E

emakris

Guest
#11
...αλλά δε νομίζω ότι κανείς αμφισβητεί και την αργή εξήγηση του Ιακώβου.
Όχι βέβαια. Μιλάμε κατά βάσιν για μέλη της βυζαντινής εποχής. Ο Ιάκωβος ήταν ζωντανή παράδοση για τους εξηγητές. Έτερον εκάτερον.
 
Last edited:
Top