Hristakis
Παμπάλαιο φθορικό μέλος
Ένα ακόμη πόνημά μου προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ.κ.Βαρθολομαίο τον Α'...τονίσθηκε όπως τους παλαιούς πολυχρονισμούς(σε αντίθεση με τους νεώτερους)σε ήχο δ' παπαδικό το 2000...
Ένα ακόμη πόνημά μου προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ.κ.Βαρθολομαίο τον Α'...τονίσθηκε όπως τους παλαιούς πολυχρονισμούς(σε αντίθεση με τους νεώτερους)σε ήχο δ' παπαδικό το 2000...
Να είσαι καλά Βασίλη...σε καλή μεριά...Εξαίρετο!!!!!! Εύγε!!!
Τι γραφή είναι αυτή!!!!!
Η γραφή!!!!!
Και μόνον που την βλέπω θέλω να ψάλλω!!! Αλήθεια κόλησα.
Βασϊλης Κιαμηλίδης
Να είστε καλά κ.Βαγγέλη...Χρηστακη , απλα ΜΠΡΑΒΟ .
Πάντως χάθηκαν τόσοι αρχιερείς να γράψετε πολυχρόνιο; Ο συγκεκριμένος, ασχολείται περισσότερο με το πώς θα βελτιώσει τις δημόσιες σχέσεις του με τον Πάπα και τους άλλους «εκκλησιαστικούς ηγέτες» των απανταχού προτεσταντικών αιρέσεων!![]()
Έχω γράψει και για επίσκοπο...όσον αφορά τα περί της προσωπικότητος του πατριάρχου δεν το σχολιάζω γιατί θα σε στεναχωρήσω...ας μείνουμε στα της μουσικής όπως λέει και ο Δημήτρης...ας ψάξουμε καλύτερα την θεολογία της εκκλησίας μας και μετά να γίνουμε κριτές της οικουμένης...το ίδιο φυσικά ισχύει και στα μουσικά-ψαλτικά αν δεν είναι τεκμηριωμένο αυτό που νομίζουμε ως θεμιτό ας μην το βγάζουμε προς τα έξω...έχει τόσο βάθος η θεολογία μας που δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε ρίχνωντας μια ματιά..."θέλει πολλάς υπομονάς θέλει πολλάς ημέρας"...Κατ' αρχήν πολύ ωραίο το κομμάτι (αν και εγώ προτιμώ το ματζορομίνορα). Πάντως χάθηκαν τόσοι αρχιερείς να γράψετε πολυχρόνιο; Ο συγκεκριμένος, ασχολείται περισσότερο με το πώς θα βελτιώσει τις δημόσιες σχέσεις του με τον Πάπα και τους άλλους «εκκλησιαστικούς ηγέτες» των απανταχού προτεσταντικών αιρέσεων!
![]()
Να πληροφορήσω με χαρά πως το πολύ ωραίο αυτό πολυχρόνιο "του ημετέρου" Χρήστου Ψωμιάδη θα ψαλλεί από τους Αγιορείτες πατέρες στον εορτασμό από την συμπλήρωση των 500 χρόνων από την κοίμηση του Αγ.Νήμφωνος στην Ι.Μ.Διονυσίου Αγίου Όρους στις 23-24 Αυγούστου ν.η. όπου θα προεξάρχει της πανηγύρεως η Α.Θ.Π.Ένα ακόμη πόνημά μου προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ.κ.Βαρθολομαίο τον Α'...τονίσθηκε όπως τους παλαιούς πολυχρονισμούς(σε αντίθεση με τους νεώτερους)σε ήχο δ' παπαδικό το 2000...
Πολύ ωραίο μέλος.
Ενδιαφέρον ότι "ξέφυγες" από τις συνήθεις μελωδίες πολυχρονίου σε αρχιερείς οι οποίες θυμίζουν έντονα ματζόρε και μινόρε, προφανώς επηρεασμένες από τον πάλαι ποτε ψαλλόμενο πολυχρονισμό του βασιλέως.
Μπα καμία σχέση με βασιλιάδες...αν κοιτάξεις τους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς πολυχρονισμούς ήταν σε δ' παπαδικό π.χ.του Μπαλασίου και όχι μόνο....να είσαι καλά...
Υ.Γ.σήμερα άκουσα ένα "ματζοράκι" για τον Παναγιώτατο που από την ταραχή μου έψαξα στα χειρόγραφά μου να βρω αυτό που είχα κάνει κάποτε σε άγια και να το ανεβάσω στο ψαλτολόγιον...![]()
Να πληροφορήσω με χαρά πως το πολύ ωραίο αυτό πολυχρόνιο "του ημετέρου" Χρήστου Ψωμιάδη θα ψαλλεί από τους Αγιορείτες πατέρες στον εορτασμό από την συμπλήρωση των 500 χρόνων από την κοίμηση του Αγ.Νήμφωνος στην Ι.Μ.Διονυσίου Αγίου Όρους στις 23-24 Αυγούστου ν.η. όπου θα προεξάρχει της πανηγύρεως η Α.Θ.Π.![]()