[Ψάχνω] Μέγιστη φωνητική έκταση σε ένα "μάθημα"

#61
Το δοξαστικό της κασσιανής του χουρμουζίου που παρέθεσα πιο πάνω κα τεβαίνει 2 φορές στον υπατοειδή νη.
 

Jianni12

Ιωάννης Τσούμαρης
#62
Το δοξαστικό της κασσιανής του χουρμουζίου που παρέθεσα πιο πάνω κα τεβαίνει 2 φορές στον υπατοειδή νη.
Καλημέρα.
Εγώ έγραψα για το '' ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ πλ.δ’Μελετίου Σισανίου, κάτω νη ''. Για αυτό που λέτε δεν το πρόσεξα, αλλά και πάλι φαίνεται παράξενο καθώς δεν έχει υπάρξει ποτέ άνθρωπος που να έφτασε στο ΝΗ= C1 παρά μόνο ο zlatopolsky στα 60 του και σε μορφή ψιθύρου. Παράξενο να γράφτηκε φθόγγος που δεν φτάνεται!
 
#63
Ευλογημένε, την βάσι την προσαρμόζεις στις δυνατότητές σου. Εννοείται δε, ότι αυτές οι εκτάσεις είναι για εξεραιτικά χαρισματικές φωνές , προικισμένες με μεγάλη έκταση φωνής.
 

Jianni12

Ιωάννης Τσούμαρης
#64
Ορίστε ολόκληρος ο πρώτος στίχος της δοξολογίας, όπου και το (παρα)κάτω Νη.
Στον κάτω Νη πηγαίνει όχι στην δεύτερη οκτάβα απο το φυσικό ΝΗ (η κάνω κάποιο λάθος?? παίζει και αυτό :)).

Κύριε ''ABERKIOS'', έχετε δίκιο, είναι το επόμενο που θα έλεγα. Με διαφορετική βάση σαφώς και γίνεται, απλά με όλα αυτά που διάβασα ήταν λίγο απότομο σαν ανάγνωσμα, χαχα. Εγώ για να βγάλω άκρη άρχισα να συγκρίνω με τα πλήκτρα του πιάνου γιατί άμα φτάνεις σε, πχ Ε1 που είναι 41hz περίπου, είτε το βαφτίσεις ΝΗ είτε ΓΑ, το ίδιο πράγμα είναι στις δυνατότητες των φωνητικών χορδών.

Εγώ με πολύ καλό ζέσταμα και ζόρι φτάνω άνω ΔΙ (καθόλου ευχάριστο στις φωνητικές χορδές και όχι πολύ φυσικό) και φτάνω μέχρι κάτω Βου της δεύτερης οκτάβας (η Ε1 σε HZ στο πιάνο για τους ευρωπαίους) και σαφώς πιο άνετα απο το άνω ΔΙ (αν πετύχει το ζέσταμα 3 οκτάβες και 2 φθόγγοι). Στο ΠΑ, D1 37hz μπαίνω σε κάτι ανάμεσα vocal fry και κανονική φωνή απο το θώρακα και στο ΝΗ - ΖΩ και κάτω (C1-Β0 κλπ) μόνο vocal fry. Όπως προανέφερα μόνο ένας κατέβηκε στο C1, ή παρακάτω ΝΗ και ήταν ο συγχωρεμένος oκtavist Zlatopolsky με ψίθυρο, στα 60 +. Εγώ έχω άλλα 20 χρόνια να φτάσω τα 60 οπότε που ξέρεις, μπορεί και να κατέβω και άλλο μέχρι τότε, :).
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
#65
Στον κάτω Νη πηγαίνει όχι στην δεύτερη οκτάβα απο το φυσικό ΝΗ (η κάνω κάποιο λάθος?? παίζει και αυτό :))....
Σωστά. Απλώς κι αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο και έξω από όποια πρακτική.
 
#66
Θα παρακαλούσα εσάς τους πιο έμπειρους να με ενημερώσετε για ωραίους μουσικούς ύμνους που κινούνται κατά κύριο λόγο στη χαμηλή οκτάβα, δηλ από κάτω νη μέχρι κανονικό (νη βάσης ) και εκτείνονται το πολύ μέχρι άνω πα. Ευχαριστώ πολύ.
 
#69
Το γ´ Αλληλούια (παλιές καλές εποχές με τριπλό) στο Κοινωνικό Αινείτε του Γερμανού Νέων Πατρών σε ήχο α´
 
Top