π. Μάξιμος
Γενικός Συντονιστής
Ἐπί 30 ὧρες ἡ σκέψη μου δέν φεύγει ἀπό τόν ἀγαπητό μας κυρ-Βαγγέλη καί ἀδυνατῶ νά γράψω κι ἐγώ. Ἤδη ἔβαλα τόν ἑαυτό μου σέ σιωπή. Εἶναι ἡ καλύτερη ἐπιλογή τοῦτες τίς πρῶτες μέρες, ἀλλά φοβᾶμαι μήν παρεξηγηθῶ. Ὄχι ἀπό τήν ἀγαπητή μου σύζυγό του, πού ἀμέσως τήν πῆρα τηλέφωνο χθές τό πρωί. Τῆς ἐξέθεσα τήν ἀδυναμία μου νά παρευρεθῶ στή κηδεία λόγω τῶν ὀλίγων ὡρῶν πού μεσολαβοῦσαν —ἐνῶ αὐτή ἦταν ἡ πρόθεσή μου— καί μοῦ εἶπε ὅτι εἶναι σάν νά εἶστε ἐδῶ. Σᾶς ἀγαποῦσε πολύ ὁ Βαγγέλης.Δυσκολεύομαι να γράψω οτιδήποτε... ο Θεός να σε αναπαύσει κυρ-Βαγγέλη. Μας έδωσες πολλά και είσουνα πολλά για μας. Αφήνεις μεγάλο κενό στην ψαλτική οικογένεια. Πολλά θα γραφτούνε για σένα, αλλά αυτά που αξίζουν περισσότερο είναι στις καρδιές των φίλων σου. Συλλυπητήρια στην οικογένειά σου. Θεός'χωρέσει.
Δακρύζω συνεχῶς πού διαβάζω ὅλα αὐτά καί σκέπτομαι πραγματικά τήν ἐκδηλωθεῖσα ἀγάπη του ἀπ᾿ ἀρχῆς. Μιλούσαμε τηλεφωνικά συχνότατα μέχρι πού ἔφτασε ἡ μέρα τοῦ ποθητοῦ. Τῆς διά ζώσης συναντήσεως. Χαρμολύπη βέβαια, ἀφοῦ δέν μπόρεσε νά ἔρθει στό Ναό του νά ψάλλει. Εἴπαμε ὅμως πολλά στό σπίτι του, ὅπως τά γράφω. Φάγαμε καί μιά ὡραία ψαρόσουπα, πού τώρα σκέπτομαι ὅτι τήν φάγαμε μαζί, ἀντί τῆς πατροπαράδοτης «μακαρίας» μετά τήν κηδεία. Εἴμαστε μαζί κυρ-Βαγγέλη!
Ἀδυνατῶ γιά περισσότερα. Θά γράψουμε πάλι. Καί βέβαια ἀπό χθές σκέπτομαι τό ἀφιέρωμα.
Εἶναι διαπίστωσή μου ὅτι κάποιοι ἄνθρωποι εἶναι ἀναντικατάστατοι. Αὐτό καί σέ ἐπίπεδο ψαλτῶν καί σέ ἐπίπεδο κληρικῶν καί σέ ἐπίπεδο καθηγητῶν. Εὐτύχησα καί ἀπό τίς τρεῖς κατηγορίες νά γνωρίσω κάποιους πού σήμερα δέν ὑπάρχουν οὔτε ἀντικαθίστανται. Ἤθελα ὅμως νά ζῶ καί δύο δεκαετίες πρίν γιά νά γνωρίσω περισσότερους. Ὅπως ὁ κυρ-Βαγγέλης, πού ἔτρεξε σέ ὅλη τήν ἐπικράτεια. Κυρίως δέ συνδέθηκε μέ τούς μέγιστους Θεσσαλονικεῖς. Ἀλλά τί λέω, προσωπική φιλία καί τί ὑπέροχες διηγήσεις μέ τό ἀείμνηστο Ἄρχοντα Θρ. Στανίτσα. Καί μέ πόσους ἄλλους. Μέ ὅλους τούς μεγάλους. Ὅλα τά μέρη τῆς Πατρίδας μας, τῆς Κύπρου καί τῆς Ὁμογένειας κλαῖνε τόν κυρ-Βαγγέλη. Παντοῦ εἶχε καί ἔχει φίλους καί γνωστούς. Γιά ὅλους ἔκανε ἐκπομπές. Γιά ὅλους ἔλεγε τά καλύτερα. Μέ πάθος καί ἀγάπη γιά τήν ψαλτική.
Θά συνεχίσουμε.
Ἐδῶ εἶναι ΔημήτρηΚάπου είχε ανεβάσει και ηχητικά από τους γονείς του.
http://analogion.com/forum/showthread.php?p=14102#post14102
Θά βροῦμε πολλά. Καί πρέπει.
Αἰωνία σου ἡ μνήμη ἀξιομακάριστε καί ἀείμνηστε ἀδελφέ καί φίλε ἡμῶν!!!