Εκδημία Ευαγγέλου Λιναρδάκη

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Δυσκολεύομαι να γράψω οτιδήποτε... :( ο Θεός να σε αναπαύσει κυρ-Βαγγέλη. Μας έδωσες πολλά και είσουνα πολλά για μας. Αφήνεις μεγάλο κενό στην ψαλτική οικογένεια. Πολλά θα γραφτούνε για σένα, αλλά αυτά που αξίζουν περισσότερο είναι στις καρδιές των φίλων σου. Συλλυπητήρια στην οικογένειά σου. Θεός'χωρέσει.
Ἐπί 30 ὧρες ἡ σκέψη μου δέν φεύγει ἀπό τόν ἀγαπητό μας κυρ-Βαγγέλη καί ἀδυνατῶ νά γράψω κι ἐγώ. Ἤδη ἔβαλα τόν ἑαυτό μου σέ σιωπή. Εἶναι ἡ καλύτερη ἐπιλογή τοῦτες τίς πρῶτες μέρες, ἀλλά φοβᾶμαι μήν παρεξηγηθῶ. Ὄχι ἀπό τήν ἀγαπητή μου σύζυγό του, πού ἀμέσως τήν πῆρα τηλέφωνο χθές τό πρωί. Τῆς ἐξέθεσα τήν ἀδυναμία μου νά παρευρεθῶ στή κηδεία λόγω τῶν ὀλίγων ὡρῶν πού μεσολαβοῦσαν —ἐνῶ αὐτή ἦταν ἡ πρόθεσή μου— καί μοῦ εἶπε ὅτι εἶναι σάν νά εἶστε ἐδῶ. Σᾶς ἀγαποῦσε πολύ ὁ Βαγγέλης.
Δακρύζω συνεχῶς πού διαβάζω ὅλα αὐτά καί σκέπτομαι πραγματικά τήν ἐκδηλωθεῖσα ἀγάπη του ἀπ᾿ ἀρχῆς. Μιλούσαμε τηλεφωνικά συχνότατα μέχρι πού ἔφτασε ἡ μέρα τοῦ ποθητοῦ. Τῆς διά ζώσης συναντήσεως. Χαρμολύπη βέβαια, ἀφοῦ δέν μπόρεσε νά ἔρθει στό Ναό του νά ψάλλει. Εἴπαμε ὅμως πολλά στό σπίτι του, ὅπως τά γράφω. Φάγαμε καί μιά ὡραία ψαρόσουπα, πού τώρα σκέπτομαι ὅτι τήν φάγαμε μαζί, ἀντί τῆς πατροπαράδοτης «μακαρίας» μετά τήν κηδεία. Εἴμαστε μαζί κυρ-Βαγγέλη!

Ἀδυνατῶ γιά περισσότερα. Θά γράψουμε πάλι. Καί βέβαια ἀπό χθές σκέπτομαι τό ἀφιέρωμα.

Εἶναι διαπίστωσή μου ὅτι κάποιοι ἄνθρωποι εἶναι ἀναντικατάστατοι. Αὐτό καί σέ ἐπίπεδο ψαλτῶν καί σέ ἐπίπεδο κληρικῶν καί σέ ἐπίπεδο καθηγητῶν. Εὐτύχησα καί ἀπό τίς τρεῖς κατηγορίες νά γνωρίσω κάποιους πού σήμερα δέν ὑπάρχουν οὔτε ἀντικαθίστανται. Ἤθελα ὅμως νά ζῶ καί δύο δεκαετίες πρίν γιά νά γνωρίσω περισσότερους. Ὅπως ὁ κυρ-Βαγγέλης, πού ἔτρεξε σέ ὅλη τήν ἐπικράτεια. Κυρίως δέ συνδέθηκε μέ τούς μέγιστους Θεσσαλονικεῖς. Ἀλλά τί λέω, προσωπική φιλία καί τί ὑπέροχες διηγήσεις μέ τό ἀείμνηστο Ἄρχοντα Θρ. Στανίτσα. Καί μέ πόσους ἄλλους. Μέ ὅλους τούς μεγάλους. Ὅλα τά μέρη τῆς Πατρίδας μας, τῆς Κύπρου καί τῆς Ὁμογένειας κλαῖνε τόν κυρ-Βαγγέλη. Παντοῦ εἶχε καί ἔχει φίλους καί γνωστούς. Γιά ὅλους ἔκανε ἐκπομπές. Γιά ὅλους ἔλεγε τά καλύτερα. Μέ πάθος καί ἀγάπη γιά τήν ψαλτική.

Θά συνεχίσουμε.

Κάπου είχε ανεβάσει και ηχητικά από τους γονείς του.
Ἐδῶ εἶναι Δημήτρη
http://analogion.com/forum/showthread.php?p=14102#post14102

Θά βροῦμε πολλά. Καί πρέπει.

Αἰωνία σου ἡ μνήμη ἀξιομακάριστε καί ἀείμνηστε ἀδελφέ καί φίλε ἡμῶν!!!​

 

stayros togias

Μέλος
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΝΑ ΕΚ ΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΟΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΕΙ ΕΝ ΧΩΡΑ ΖΩΝΤΩΝ ΓΙΑ ΑΓΙΩΝΠΑΤΕΡΩΝ
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΦΙΛΕ ΒΑΓΓΕΛΗ
 

dimitris

Παλαιό Μέλος
Χάρισε απλόχερα, εργάστηκε ακαταπόνητα για να δοξάζεται εν ψαλμοίς και ύμνοις το Όνομα του Κυρίου, ήταν αγαπητός σε όλους.
Αιωνία η μνήμη αυτού.
 

ΦΩΤΙΟΣ ΚΕΡΜΕΛΙΔΗΣ

Παλαιό Μέλος
Μετά των Αγίων ανάπαυσον Χριστέ την ψυχήν του δούλου σου Ευαγγέλου....
ένθα ζωή ατελεύτητος.
Εν κόλποις Αβραάμ αναπαύσαι...Καλόν Παράδεισον αδελφέ εν Κυρίω......
....
 

Attachments

  • 06 ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ.wav
    21.6 MB · Views: 24
  • 17 ΜΑΚΑΡΙΑ Η ΟΔΟΣ.wav
    10.4 MB · Views: 11

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
Τον κυρ-Βαγγέλλη δεν τον γνώρισα ποτέ από κοντά. Μιλήσαμε όμως αρκετές φορές τηλεφωνικά και είχαμε πει ότι δοθείσης ευκαιρίας θα έπρεπε να βρεθούμε. Πάντα θα μιλούσαμε και για τα ποδοσφαιρικά. Για το Εθνικάκι (η ομάδα μου) και σε ποιά εθνική βρίσκεται φέτος (με δούλευε κάργα!!!), για τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη και τα εγγόνια του που αν θυμάμαι καλά ο ένας ήταν ΟΦΗ κι ο άλλος Εργοτέλης και τσακωνόντουσαν...

Είχε γράψει κάποτε (22-8-2007) ένα χερουβικό και μου ζήτησε να του το ηχογραφήσω να με ακούσει πως ψάλλω, γιατί επειδή δεν μ' αρέσει να γράφω τον εαυτό μου (όχι από καμιά ταπεινοφροσύνη-απλά να μην ακούω τα χάλια μου μετά), δεν με είχε ακούσει τι σόι ψάλτης είμαι.

Με τα πολλά (και μιλάμε για πολλή επιμονή ο κυρ-Βαγγέλης!) το έγραψα στο σπίτι μου και του το έστειλα με τον όρο να μην το δημοσιεύσει παραέξω. Το mail που του είχα στείλει τότε (13-11-2007) ήταν αυτό:


Εκεινο το Χερουβικο τι εγινε ;

Χαιρετω Β.Λ.
Τελικά το έγραψα. Άργησα αλλά το έγραψα.
Δεν μπόρεσα να είμαι (για την ακρίβεια δεν ήθελα να είμαι...) και ακριβώς πάνω στο κείμενο, αλλά νομίζω ότι είμαι κοντά.
Έχω κι εγώ κάποια ελευθεριότητα στην ερμηνεία. Κάποιες παύσεις, κάτι σταυρούς τέτοια μικρά τα αλλάζω κατα βούλησιν.
Και ακόμα στο "εικονίζοντες" άλλαξα λιγάκι τα διαστήματα (φαντάζομαι δεν το σκεφτόσασταν έτσι).
Είπαμε λίγο πιο ελεύθερα...
:)

Κάποιες παρατηρήσεις. Στην σελίδα 2, 3η σειρά στην πρώτη υπορροή με γοργό, πρέπει να θέλει από κάτω μια απλή. (έτσι όπως το ψάλλω)


Στις διακοπες που εκανα , μου ηρθε και εγραψα ενα χερουβικο (ειδες το μικροβιο , σχεδον ολοι
γιναμε και μελοποιοι ) . Στο επισυναπτω και θα παρακαλεσω για τα εξης :
1ον : Επειδη πιστευω οτι εισαι πιο μορφωμενος απο εμενα μουσικα ( εγω ειμαι περιπου αυτοδιδακτος και δεν ξερω και ορθογραφια ) , αν θελεις διορθωσε το ορθογραφικα και
στειλλε μου το .
Γενικά είμαι κατά στον τόσο υπερ-αναλυτικό τρόπο γραφής.

Όταν όμως θέλετε να γράψετε έτσι, γνώμη μου είναι να μην χρησιμοποιείτε ΚΑΙ σημάδια ποιότητος. Δεν δίνουν καμιά ποιότητα εκεί. Ίσα-ίσα που μπορεί να μπερδεύουν και προσπαθώντας κάποιος να εκτελέσει ανάλυση στο σημάδι ποιότητος το οποίο είναι ήδη σε αναλελυμένη μορφή.



2ον : Την οποια γνωμη σου για το συγκεκριμενο χερουβικο . Θα μπορουσα να το στειλλω
σε καποιους που θα μου ελεγαν '' μπραβο,ωραιο και τα παρομοια '' , αλλα προτιμησα εσενα
γιατι πιστευω πως εισαι ''αυστηρος'' αλλα συγχρονως και αντικειμενικος κριτης αλλα και επειδη
προερχεσαι απο μια σχολη που βεβαια δεν ειχε σχεση με τετοια ''αριστουργηματα'' .
Η γνωμη σου , που περιτο να σου πω οτι με ενδιαφερει ιδιαιτερα , θα ηθελα να περιλαμβανει
και τα εξης :
Αον : Οι γραμμες που χρησιμοποιω στεκουν η οχι ;
Γενικά στέκουν. Λίγο πιο μετρημένες αν ήταν οι γραμμές που κάνουν μινοράκι, πιστεύω θα ήταν καλύτερα. (έχω λιγάκι αλλεργία σε αυτό)

Όμως έχετε την μανία (όπως και άλλοι πολλοί και καλοί ψάλτες) να προσδιορίζετε μέχρι και τον λαρυγγισμό που θα κάνει ο ψάλτης! Αυτό εμένα με δεσμεύει να εκτελέσω αυτό που βλέπω σχεδόν ως solfeg και δεν μου αφήνει την ελευθερία της ερμηνείας. Είμαι ουσιαστικά δέσμιος του κειμένου. Αντίθετα τα κλασσικά κείμενα με τις πολύ λιτές γραμμές που έχουν, σε αναγκάζουν να τα ερμηνεύσεις ελεύθερα, αλλιώς ακούγονται αηδία...


Βον : Εσυ θα το εψαλλες σε εκκλησια ;
Ναι γιατί όχι;


ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Στην δευτερη γραμμη (δεν υπολογιζω στις γραμμες τα απηχηματα) , στην πρωτη
αποστροφο με το κλασμα βαλλε ισο Ν και στην δευτερη παλι με κλασμα βαλλε Π .
Καλά, με τα ισοκρατήματα διαφωνώ σχεδόν παντού, αλλά το έψαλλα χωρίς ίσον οπότε, δεν είχα πρόβλημα.


Βασίλης
Υ.Γ.
Την ηχογράφηση την έκανα στο γραφείο μου (γι αυτό και τα τριξίματα και οι άλλοι θόρυβοι) και δεν νομίζω ότι είναι τίποτα σπουδαίο. Ούτως ή άλλως εγώ δεν ψέλνω σε καμιά Μητρόπολη, σε βουνό ψέλνω... (ο ψάλτης του χωριού)
Την στέλνω επειδή μου το ζητήσατε (και μάλιστα επίμονα μπορώ να πω...). Δεν έχω κανένα βίτσιο ούτε να ακούω την φωνή μου στο ραδιόφωνο, ούτε να κάθομαι και να γράφω τον εαυτό μου. Απλά την δουλειά μου προσπαθώ όσο πιο καλά μπορώ να κάνω και να βελτιώνομαι.



Στην μνήμη του κυρ-Βαγγέλη ανεβάζω αυτή την ηχογράφηση μαζί με το κείμενο. Σ' ευχαριστώ κυρ-Βαγγέλη για την εκτίμηση και την φιλία σου. Ο Θεός να σε αναπαύσει και να παρηγορήσει τους οικείους σου. Καλή αντάμωση.


Βασίλης Ζάχαρης
 

Attachments

  • Χερουβικό (Β.Λιναρδάκη) Ήχος πλ.Α'.rar
    9.8 MB · Views: 108

apostolos

Απόστολος Κομπίτσης
Είναι σπάνιες φορές που κάποιος θα αισθανθή λύπη "εκ βαθέων" και θα κλάψη για έναν που ποτέ δεν τον γνώρισε από κοντά. Από χθές, όμως, που έμαθα για τον θάνατο του αγαπητού φίλου και συναδέλφου μας Βαγγέλη, τίποτα άλλο δεν κάνω. Δεν μπορώ να εκφράσω λόγια για την λύπη που αισθάνομαι. Όντως, ακόμα είμαι κάπος σε ένα σοκ επειδή είχαμε μιλήσει περίπου εδώ και ενάμιση μήνα. "Δεν είμαι και τόσο καλά," μου λέει, "ε... στον αγώνα μου... παλεύω με τα φάρμακα και τις θεραπείες..."

Θυμάμαι και ξανα-θυμάμαι τις κουβέντες μας στο τηλέφωνο. Και το είχα βάλλη το μυαλό μου ότι την επόμενη φορά, πρώτα ο Θεός, που θα έρθουμε Ελλάδα, θα προσπαθούσα να προγραμματίσω ένα ταξίδι στην Κρίτη όχι για να δω και να θαυμάσω το νησί (που μόνο αυτή ή αιτία αξίζει να πάω), αλλά για να γνωρίσω αυτόν τον άνθρωπο.

Δεν ξεχνώ την πρώτη φορά που επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς και του συστήθηκα. Το χαμόγελό του το αισθάνθηκα μέσα από το τηλέφωνο! Από χθές θυμάμαι και ξαναθυμάμαι τον Βαγγέλη, τον οποίο τον θεωρούσα "φίλο"μου, αν και ποτέ δεν γνωρισθήκαμε από κοντά. Αλλά σίγουρα ήταν φίλος ΟΛΩΝ μας. Ποτέ δεν θεωρούσε τον εαυτόν του ως κανένα "μεγάλο ψάλτη". Ταπεινά, με αγάπη, και με σεβασμό, εκτελούσε τα καθήκοντά του, και με αγάπη και σεβασμό έκανε ότι μπορούσε για την προαγωγή της Μουσικής μας.

Εδώ μέσα στο φόρουμ ξεύρω ότι έχουμε γνώμες ο ένας για τον άλλων, ποιος είναι καλός, ποιος είναι δύσκολος, ποιος κάνει φασαρίες, κλπ. κλπ. Για τον Βαγγέλη τον Λιναρδάκη, όμως, ΟΥΔΕΠΟΤΕ άκουσα ούτε το παραμικρό αρνητικό σχόλιο για το άτομό του. Να πούμε ότι ήταν ο "μοντέλο" μετέχων του Ψαλτολογίου; Ας το πούμε. Δεν έβρυσε κανέναν, δεν κακολόγησε κανέναν, δεν τσακώθηκε με κανέναν.

Μακάρι ΟΛΟΙ μας να πάρουμε το παράδειγμά του και να είμαστε τέτοια μοντέλα. Ίσως αυτό και μόνο θα είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε να του δώσουμε.

Αιωνία σου η μνήμη, αγαπητέ μου Βαγγέλη, και καλό Παράδεισο. Ο Θεός να αναπαύση την ψυχή σου. Τώρα που θα ψαίλνεις με τον χορό των Αγγέλων, έχε μας στην δική σου την προσευχή, όπως θα σε έχουμε και εμείς στην δικιά μας.

Ας είναι ελαφρό το χώμα που σε σκεπάζει.

Απόστολος
 
Last edited:

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Σήμερα που πήγα στη λειτουργία ζήτησα από τον λειτουργό ιερέα και μνημόνευσε τρία ονόματα κεκοιμημένων: Ευαγγέλου, Ματθαίου (Ανδρέου) και Ματθαίου (Τσαμκιράνη)
Αιωνία η μνήμη αυτών!
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Αισθάνομαι ότι έχουμε χρέος να συμπεριφερόμαστε εδώ μέσα κατά τέτοιο τρόπο, για να ανεβάσουμε το επίπεδο του Ψαλτολογίου σε τέτοιο ύψος, ώστε να είναι αντάξιο του ύψους και της αξίας ανθρώπων όπως ο Βαγγέλης Λιναρδάκης.

Όπως συμμαζεύουμε το σπίτι μας για να δεχθεί ένα υψηλό καλεσμένο.
Και μετά έχουμε να διηγούμαστε ότι από εδώ πέρασε ο τάδε και κάθισε και συζητήσαμε μαζί του. Και δείχνουμε τις φωτογραφίες που βγάλαμε μαζί του.

Άνθρωποι τέτοιου ήθους αφήνουν πίσω τους ίχνη που δεν σβήνουν.
 

Τσακιτζής

Παλαιό Μέλος

Attachments

  • ΚΡΗΤΗ83.bmp
    1.1 MB · Views: 93
  • ΚΡΗΤΗ832.bmp
    1.1 MB · Views: 78
ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΩΠΡΟΣΩΠΙΚΑ . ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΆΒΩ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΠΤΥΧΩΝ ΤΩΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΔΕΛΦΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Τέλος, πιστεύω ότι αυτό που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε, για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτού του ακάματου εργάτη της μουσικής μας, είναι να μιμηθούμε το παράδειγμά του. Αν ανατρέξετε στο forum θα δείτε πόσο μετρημένα και χωρίς πάθος ήταν τα μηνύματά του και πόσο πίστευε στη διαλλακτικότητα και το σεβασμό της οποιασδήποτε άποψης.
Θυμήθηκα τώρα ένα περιστατικό από την ολιγόχρονη περίοδο που χρημάτισα συντονιστής στο forum αυτό, θα το θυμάται σίγουρα κι ο Δημήτρης: όταν ως συντονιστική ομάδα έπρεπε να αποφασίσουμε για ένα θέμα, ο κ. Βαγγέλης ήταν ο μόνος που αρνήθηκε να πει τη γνώμη του, γιατί θεώρησε ότι δεν θα ήταν αντικειμενική, λόγω της σύνδεσής του με το θέμα! Αυτό και μόνο δείχνει το ήθος του αγαπητού σε όλους μας Ευαγγέλου Λιναρδάκη!
 
Καλό Παράδεισο αδελφέ μας. Σ ευχαριστούμε για το έργο σου αλλά και για το παράδειγμα του ιεροψάλτη που αφήνεις σε μας τους νεότερους για να μιμηθούμε.
 

darlasis

Γεώργιος Δαρλάσης
[FONT=&quot]Ο Βαγγέλης Λιναρδάκης υπήρξε ο στυλοβάτης του "Ψαλτολογίου", ανήκε στους άρχοντες, που δεν τους αναδεικνύουν οι όποιοι τίτλοι, έχοντας ως κύριο προτέρημα την αγάπη των συναδέλφων και φίλων, αφού ποτέ δε λύπησε κανέναν από εμάς. Μία και μοναδική λύπη, μας δίνει τώρα, ο θάνατός του.
[/FONT][FONT=&quot]Θλιβόμαστε, αλλά είμαστε περήφανοι για ό,τι υπήρξε. Θα ζει πάντα στις σκέψεις και στις καρδιές μας. Έδωσε γενναίο αγώνα με την ασθένεια του, με πίστη και αξιοπρέπεια, που συγκίνησε όλους μας.
Γίναμε όλοι φίλοι του. Ήταν σημείο αναφοράς. Μας γοήτευσε με την ειλικρίνεια του, την ανθρωπιά του, την απλότητα του μεγαλείου του πνεύματος του.[/FONT][FONT=&quot] Μακάρι το έργο του και το όραμά του να βρει ισάξιους συνεχιστές και μιμητές. [/FONT]
[FONT=&quot] Αγαπητέ μας Βαγγέλη, θα σε θυμόμαστε πάντα[/FONT]
[FONT=&quot] και θα μας οδηγείς.
Αιωνία σου η μνήμη, αγαπητέ φίλε, συνεργάτη και συνάδελφε.

[/FONT]
[FONT=&quot]Γιώργος Δαρλάσης[/FONT]

[FONT=&quot]Πρόεδρος [/FONT]

[FONT=&quot]Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας[/FONT]
 
Last edited:

koudounellis

Ευστράτιος Κουδουνέλλης
Είχε δει τον τόπο κατοικίας που δηλώνουμε στα στοιχεία μας και μου έστειλε μήνυμα για επικοινωνία. Εγραφα τότε καλοκαίρι του 2008 ότι μένω Μυτιλήνη γιατί ήμουν εκεί διακοπές. Επικοινώνησα μαζί του έχοντας κάποιο άγχος μήπως με ρωτήσει κάτι και δεν ξέρω ή μήπως μου ζητήσει κάτι και δεν έχω.
Τίποτα δε συνέβει από όλα αυτά που σκεφτόμουν , αντιθέτως με ρώτησε για την μουσική παράδοση του νησιού μου. Το ανέφερα ό,τι γνώριζα και ιδίως για τον κυρ Στρατή Βάλεση τον δεξιό ιεροψάλτη του παλεσβιακού προσκηνύματος Αγιάσου Λέσβου.
Μου ζήτησε το τηλέφωνό του να μιλήσουν μαζί πράγμα που συνέβει. Οι εντυπώσεις εκατέρωθεν ήταν ακρως συγκινητικές για μένα. Οι τηλεφωνικές περιγραφές του ενός άρχοντα για τον άλλον ήταν εμπειρία για μένα.
Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει μια εκπομπή αφιέρωμα στον κυρ. Στρατή με υλικό που έιχα από μια βιντεοκάμερα όταν ήμουν φαντάρος και την οποία μπήκα στη διαδικασία να την κάνω ήχο να τη στείλω στην Κρήτη και να πραγματοποιηθεί η εκπομπή. Η χαρά του κυρ. Στρατή ήταν απερίγραπτη και το εξέφρασε και στον ίδιο τηλεφωνικά.

Ας είναι αιωνία ή μνήμη του.
Για ό,τι έχει προσφέρει παρακαταθήκη σε μας ας τον μιμηθούμε και όσο μπορούμε ας τον τιμήσουμε ψάλλοντας τα μαθήματά του.
Κατά καιρούς είχε ανεβάσει ο αγαπητός μας κ. Δανιήλ ηχογραφήσεις του τις κατέβαζα με τα κείμενα και τις άκουγα με ιδιαίτερη προσοχή για τον τρόπο ερμηνείας και τις παρατηρούσα για τον τόσο αναλυτικό τρόπο γραφής.
 

spyridon

Ἀρχιμ. Σπυρίδων Σκορδίλης
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ κ. ΒΑΓΓΕΛΗ

Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή σου.
Σ΄ ευχαριστούμε για τα όσα πολλά μας προσέφερες.
Ο Θεός να σε κατατάξει στη χώρα των ζώντων.
 

kostantim

Μέλος
τεχνιτης ησουν κι αξιος υπηρετης τ αναλογιου
κι απο ψηλα να εξυμνεις τη χαρη καθ αγιου

κυρ Βαγγελη καλο ταξιδι και σ ευχαριστουμε ολοι μας
 
Μετά από όλα αυτά τα συγκινητικά μηνύματα, δεν έχω να προσθέσω παρά μόνο τα εξής:

Στην εξόδιο Ακολουθία έψαλε δεξιά η Βυζαντινή Δημοτική Χορωδία Ηρακλείου υπό τον χοράρχη αυτής, κ. Εμμ. Σουργιαδάκη και αριστερά ψάλτες-μέλη του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Ηρακλείου υπό τον κ. Ανδρέα Γιακουμάκη.
Ο αείμνηστος υπήρξε άλλωστε μέλος τόσο της Δημ. Χορωδίας όσο και του Σωματείου (ιδρυτικό, μέλος επί σειράν ετών και πρόεδρος του Δ.Σ., με αποκορύφωμα την τελευταία εκπομπή του Σωματείου).
Επικηδείους εκφώνησαν ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας, ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Ηρακλής Καλογερόπουλος και ο κ. Σουργιαδάκης εκ μέρους της ως άνω Χορωδίας. Όλοι τόνισαν με έμφαση την πολυδιάστατη προσφορά και τον ζήλο του αειμνήστου.

Στη μνήμη του κ. Βαγγέλη επισυνάπτω την 1η εκπομπή του Σωματείου (2004). Παρουσιαστές ο αείμνηστος και ο κ. Σουργιαδάκης. Παρών και ο πρόεδρος κ. Καλογερόπουλος. Καλεσμένος ο τότε επίσκοπος Κνωσού και νυν Μητρ. Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος.
Αξίζει να την ακούσετε (για να κατεβεί πατάτε το click here to start download - αν φανεί άλλο μήνυμα, cancel)
Το αρχείο είναι μεγάλο (1 ώρα-δεν χώραγε εδώ), αλλά ο κόπος του κατεβάσματος είναι μηδαμινός εν σχέσει με όσα ανέβασε στην κοινότητά μας ο αείμνηστος.

Κυρ Βαγγέλη, καλό σου ταξίδι.
Προσωπικά σε ευχαριστώ γι αυτό και κυρίως γι αυτό.

Καλή αντάμωση, Θεού θέλοντος, στον Παράδεισο. Αμήν.
 
Last edited:

Απόστολος Χριστοφής

Απόστολος Χριστοφής
H Ένωσις Ιεροψαλτών Ρόδου και Περιχώρων αφού έλαβε γνώση της εις Κύριον εκδημίας του αγαπητού συναδέλφου Ευάγγελου Λιναρδάκη, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια όλων των μελών της και παρακαλούμε για την εξ’ύψους παρηγορία των οικείων του. Είθε ο πανάγαθος Θεός να τον κατατάξει εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων.
Ας είναι αιωνία του η μνήμη.
 

sholeionpsaltikis

Παλαιό Μέλος
Εκ μέρους του "Σχολείου Ψαλτικής", του συνεργάτη μου Κων/νου Φωτόπουλου και των μαθητών μας που διαβάζουν το Ψαλτολόγιον, μεταφέρω τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένεια του κ. Βαγγέλη.
Θα ευχηθούμε -κατά το αγιορείτικον- καλό Παράδεισο. Ο Θεός να τον αναπαύσει.

Κώστας Μπουσδέκης
 
Top