..............................................................................................
Κ. Συμεωνίδη, να πω ότι κατά σύμπτωση ο προπάππους μου -από το σόι του πατέρα μου- Συμεωνίδης Γεώργιος λεγόταν, πρόσφυγας Μικρασιάτης και ονομαστός ψάλτης του Ηρακλείου για τους παλαιότερους που τον έζησαν. Έψαλλε επί πολλά χρόνια στον Ι. Ν. Αγ. Κων/νου. Ο μόνος από την οικογένειά του που ασχολήθηκε με τα ψαλτικά έμελλε να είναι ο δισέγγονος, που ούτε κι ο ίδιος δεν το φανταζόταν ποτέ....
..................................................................................................
Αγαπητε Μπαμπη (και λοιποι φιλοι)
Ειχα την τυχη να ακουσω τον προπαπου σου οταν εψαλλε στον Ι.Ν. του Αγιου Κωνσταντινου . Οντως ηταν καταπληκτικος ψαλτης με γλυκητατη φωνη και θα ηθελα να πω οτι αδικηθηκε ψαλλωντας για πολλα-πολλα χρονια στον εν λογω ναο , που λογω της ιδιοτητας του ως νεκροταφειακος ναος , δεν προσφερεται για ''ανετο'' ψαλσιμο . Λαμπαδαριος του για πολλα χρονια , ηταν ο αειμνηστος Γιαννης Βαζος , επισης Μικρασιατης προσφυγας και επισης πολυ καλος ψαλτης . Ας ειναι ΑΙΩΝΙΑ η ΜΝΗΜΗ και των δυο .
Τελειωνωντας θα μου επιτρεψεις να σε συγχαρω για την εν γενει ψαλτικη σου δραστηριοτητα και αποδοση επ αναλογιω . Εισαι αξιος διαδοχος του προπαπου σου .
Χρονια σου ΠΟΛΛΑ .