T
Tzanakos_B
Guest
To ''ανετα'' κε Βασιλη ομως,δε σημαινει και σωστα παντα...
Ας μη βολευομαστε με την ''απλοτητα'' των κλασσικων κειμενων,γιατι ακομα και αυτα,αν δεν τα γνωριζουμε σε βαθος(Αναλησεις,κλπ),παλι ο χρονος μπορει να μας ξεγελασει....
Αν παλι το μαθημα εχει πολλα διγοργα,τριγοργα, στην τελικη,το πιο απλο που θα κανουμε,ειναι να του ''αλλαξουμε τα πετρελαια'' στην παραλαγη,ωστε και το αναλυμενο μαθημα,να γινει κτημα μας...
....Και που το ιδιο απλο πραγμα θα κανουμε διαβαζοντας ενα απλο μαθημα,τοσες φορες παραλαγη,οσες χρειαζεται να το κανουμε και αυτο δικο μας αφηνοντας πανω σ'αυτο τη δικη μας σφραγιδα....
Αν διαβασουμε 20 φορες παραλαγη το αναλυμενο μαθημα,το απλο,μπορει να το διαβασω 30!....
Δεν ειναι ετοιμο το απλο.. Θα πρεπει να το παρω και να του δωσω,συμφωνα με τα ακουσματα μου,την εκφραση την δικη μου,να φανει,το υφος το δικο μου... Αυτο,μπορει να ειναι πιο δυσκολο...
ΥΓ Στον κοσμο δεν μπορουμε να του ''δινουμε'' παντα ο,τι του αρεσει,γιατι στο τελος θα καταντισουμε να λεμε,αντι για κοινωνικο,το Εξομολογεισθε και το Αγνη Παρθενε....
ΦΙλε Ηλια, προσωπικα πιστευω οτι καθε Μαθημα εχει τη δικη του χρονικη αγωγη η οποια και αναγραφεται στην αρχη του Μελους. Ακομη δεν το θεωρω μειωτικο να πω οτι μελετωντας τα διαφορα Μαθηματα , βλεποντας πολλα διγοργα , τριγοργα , τα αποφευγω γιατι με ενδιαφερει πολυ να ψαλλω και να ειμαι '' ανετος '' γι αυτο φροντιζω να ψαλλω εδω και πολλα χρονια τα ιδια μελωδηματα , πολλα εξ αυτων τα χαλλω και απο στηθους περισσοτερο , εχοντας παντα στο αναλογιο και το Κειμενο σε χειρογραφο δικο μου , κατι που με εχει βοηθησει πολυ..!! Εχω γραψει τα παντα με τα χερια μου και τωρα που τα βλεπω .. απορω πως τα καταφερα , γιατι χρησιμοποιησα πολλες πηγες ... οσο για το Εκκλησιασμα Παρακολουθει τα παντα , κρινει τα παντα και μαθαινει ευκολα πολλα !! Αυτο εξαρταται απο μας!! Προσωπικα εχω δεχτει πολλα '' ευχαριστουμε '' αλλα και αρκετες παρατηρησεις κυριως γτα αργα και περιτεχνα μαθηματα και ην ενταση του ηχου . Παντα απαντω '' ευχαριστω , εχετε δικιο , θα το λαβω σοβαρα υπ` οψιν .. '' !! Την ωρα της διανομης του αντιδωρου , παντα κατι θα ψαλλω , καλυπτοντας τις αναποφευκτες συζητησεις , κυριως ων γυναικων...!!! Φιλικα Β. ΤΖΑΝΑΚΟΣ.