Έχω την εντύπωση ότι ψάλλει ο κ.Νταραβάνογλου Γρηγόριος. Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με....
Το αρχείο προέρχεται από μια κασσέτα που μου χάρισε κάποιος και το μόνο στοιχείο που γράφει απο έξω είναι "Βέροια".
Επίσης αν το άκουσμα υπάρχει και σε γραπτό κείμενο θα το εκτιμούσα να αναφερθεί πού βρίσκεται? ή να "ανέβει"...:wink:
Παρεπιπτωντως,απο τον Θεοδοσοπουλο,το εχεις ακουσει;...
Καὶ φυσικὰ τὸ μέλος Πέτρου Λαμπαδαρίου, κατ΄ευθείαν ἀπὸ τὴν παλαιὰ γραφή ...
Όχι δεν το έχω ακούσει απο Θεοδοσόπουλο......
Μπορείς να το επισυνάψεις;
Απλη εκτελεση,αλλα ομορφα τοποθετημενη,κατα την ταπεινη μου αποψη....
Το (βασικό) κείμενο υπάρχει στο αναστασιματάριο του Κ. Πρίγγου, χωρίς τις όποιες "επερχόμενες παραλλαγές - καλλπισμούς". Ήταν να μην βρεθεί ένα εξωπαραδοσιακό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό μέλος. Άπαξ και βρέθηκε, χίλιοι καλοί χωρούνε. Εξέ-λι(η)ξη της παράδοσης...
παρεπιπτοντως ακου τον δασκαλουδη και τα συζηταμε....
....Το μέλος είναι σίγουρα "εξωπατριαρχικό", αλλά όχι κ εξωπαραδοσιακό.....
Το (βασικό) κμν σε άλλη εκδοχή υπάρχει κ σε προγενέστερο Αναστασιματάριο. Το μέλος είναι σίγουρα "εξωπατριαρχικό", αλλά όχι κ εξωπαραδοσιακό. Σημειωτέον ότι σύμφωνα με μερικούς, υπάρχει κ η "όψιμη" παράδοση.. :wink: Τώρα, ως προς τις ενδιαφέρουσες ή μη παραλλαγές κ τους υπερβολικούς ή μη καλλωπισμούς, αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν να πολλαπλασιάζονται...κ ευτυχώς από μια άποψη!
Το εκκλησίασμα το ρωτήσατε ποτέ εάν έχει την όρεξη να υφίσταται τις επιδείξεις και τους φωνητικούς ακροβατισμούς του καθενός, την ώρα που πάει να προσευχηθεί;;; Όχι, δεν έχω καμία απολύτως κλίση προς τον ευσεβισμό, απλώς έχω "διατελέσει" και εγώ εκκλησιαζόμενος και έχω πει πολλές φορές (από μέσα μου, δυστυχώς): "άντε τέλειωνε ρε φίλε με τις κορώνες και τις φιοριτούρες και πήγαινε παρακάτω"! Και καλά ο ψάλτης να είναι "φίρμα" και να αξίζει κάτι. Εάν είναι όμως ένας άσχετος, που αντί να κάτσει να διαβάσει κανένα μουσικό κείμενο και να ξεστραβωθεί, προσπαθεί να μιμηθεί τις "φίρμες" από τις κασέτες, τι γίνεται; Μήπως είναι σπάνιο φαινόμενο;Τώρα, ως προς τις ενδιαφέρουσες ή μη παραλλαγές κ τους υπερβολικούς ή μη καλλωπισμούς, αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν να πολλαπλασιάζονται...κ ευτυχώς από μια άποψη!
My bad. Ο Δομέστικος μάλλον ξέρει καλύτερα.Το (βασικό) κμν σε άλλη εκδοχή υπάρχει κ σε προγενέστερο Αναστασιματάριο.
Καὶ φυσικὰ τὸ μέλος Πέτρου Λαμπαδαρίου, κατ΄ευθείαν ἀπὸ τὴν παλαιὰ γραφή ...
Τώρα, ως προς τις ενδιαφέρουσες ή μη παραλλαγές κ τους υπερβολικούς ή μη καλλωπισμούς, αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν να πολλαπλασιάζονται...κ ευτυχώς από μια άποψη!
My bad. Ο Δομέστικος μάλλον ξέρει καλύτερα.
Η άποψη αυτή ισχύει και για την περίπτωση που οι συνεχιστές του Καρά κάνουν κάτι τέτοιο; Ουσιαστικά πέρα από το ότι θεωρούν ότι ξεσηκώνουν στοιχεία των παλαιώτερων μορφών της μουσικής μας γραφής, το αποτέλεσμα είναι ότι "καλωπίζουν" και αυτοί το μέλος ή τέλος πάντων του προσθέτουν πράγματα που δεν υπάρχουν (για όλους εμάς τους υπόλοιπους τουλάχιστον). Άραγε ποιο είναι μεμπτώτερο, το να λένε αυτοί ότι σε κάποιο σημείο εκτελούν τη διπλή βαρεία, η οποία τουλάχιστον κάποτε υπήρξε ως σημάδι, ή το να προσθέτουμε μουσικές φράσεις αλλά και κλίμακες ολόκληρες σαν να βρισκόμαστε υπό την επίρρεια διαφόρων ουσιών (απαγορευμένων στην Ελλάδα δυστυχώς) με μόνο σκοπό τον εντυπωσιασμό*;
* Ο τόπος στον οποίο κουβεντιάζουμε δεν προβλέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, όλα αυτά για να μας πουν φωνάρες τα κάνουμε και γιαυτό το έκαναν αυτοί που εισήγαγαν τέτοια πράγματα στη λατρεία (είχαν παρ' όλ' αυτά πολλοί απ' αυτούς σοβαρούς προσωπικούς λόγους να το κάνουν άσχετους όμως εντελώς με την προσφορά στην ψαλτική τέχνη), μπορούμε να τα δικαιολογήσουμε όσο θέλουμε αλλά όσο καλοσερβιρισμένο και καλομαγειρεμένο κι αν είναι το φαγητό, όταν περιέχει δηλητηριώδη μανιτάρια το αποτέλεμα είναι ένα και συγκεκριμένο. Βέβαια στην περίπτωση της σύγκρισης με τους θιασώτες της σχολής του Καρά, το θέμα δεν είναι καθόλου το δηλητήριο, αλλά το σερβίρισμα...
Όλο αυτό μου μοιάζει με το παρακάτω ανέκδοτο (συγχωρέστε μου το άσχετο εκ πρώτης όψεως, αλλά κατ' ουσίαν μάλλον κάπως έτσι είναι αυτές οι συζητήσεις).
Ένας μπαμπάς αγοράζει ένα ρομπότ με ανιχνευτή ψέματος, το οποίο χαστουκίζει όποιον λέει ψέματα. Αποφασίζει λοιπόν να το δοκιμάσει στο γεύμα.
«Γιέ μου, πού ήσουνα σήμερα;»
Ο γιος λέει «στο σχολείο μπαμπά.»
Το ρομπότ χαστουκίζει τον γιο!
«Εντάξει, είδα ένα DVD στου φίλου μου!»
«Τι DVD;»
«Παιδική ιστορία.»
Το ρομπότ χαστουκίζει πάλι τον γιο! «Εντάξει, ήταν ένα πορνό» φωνάζει ο γιος.
«Τιιιι! Όταν ήμουν εγώ στην ηλικία σου δεν ήξερα τι είναι πορνό» λέει ο μπαμπάς.
Το ρομπότ χαστουκίζει τον μπαμπά!
Η μαμά βάζει τα γέλια «Χα χα χα! Αυτός είναι σίγουρα γιός σου.»
Το ρομπότ χαστουκίζει τη μαμά!!!!!:wink:
; Εσύ π.χ. Δημήτρη (αλλά και γενικά αναφέρομαι) αν το ακούσεις απ' το Στανίτσα ή τον Πρίγγο ή από οποιονδήποτε άλλο, θα πεις ότι το παρατράβηξε ή ότι προχωράει την παράδοση ένα βήμα ποιο μπροστά;
Το (βασικό) κμν σε άλλη εκδοχή υπάρχει κ σε προγενέστερο Αναστασιματάριο. Το μέλος είναι σίγουρα "εξωπατριαρχικό", αλλά όχι κ εξωπαραδοσιακό. Σημειωτέον ότι σύμφωνα με μερικούς, υπάρχει κ η "όψιμη" παράδοση.. :wink: Τώρα, ως προς τις ενδιαφέρουσες ή μη παραλλαγές κ τους υπερβολικούς ή μη καλλωπισμούς, αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν να πολλαπλασιάζονται...κ ευτυχώς από μια άποψη!