Ἀντίφωνον Α'
Ἦχος β'
Στίχ. α' Πάντα τὰ ἔθνη κροτήσατε χεῖρας ἀλαλάξατε τῷ Θεῷ ἐν φωνῇ ἀγαλλιάσεως.
.......................................
Από τη χορωδία ιεροψαλτών Καρλοβασίου Σάμου με διευθυντή την αφεντιά μου (Χτίκιασα μέχρι να τους συντονίσω όχι για άλλο λόγο αλλά δεν έρχονταν όλοι στις πρόβες...)Ευχαριστώ! Δε διευκρίνησα ότι θα προτιμούσα να ψάλλεται από χορό.
Και το Επεσκέψατο ημάς αν το βρει κανείς από χορό.
Από τη χορωδία ιεροψαλτών Καρλοβασίου Σάμου
Αν δεν βρείτε κάτι καλύτερο, δείτε εδώ:
Psaltologion (Ψαλτολόγιον) > Συζητήσεις στα Ελληνικά > Ηχογραφήσεις > Τοπικές Παραδόσεις > Μαγνησία : Σπάνιες ηχογραφήσεις (έκδοση περιοδικού «Εν Βόλω»)
ΚΧΚ
Μαρία, να σε καλωσορίσω και εγώ
Και σε συγχαίρω για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεις.
Να ξέρεις ότι μπήκες στην πιό σωστή , κατά την γνώμη μου, σελίδα, του ιστοχώρου.
Εδώ, δεν προλαβαίνεις να καταθέσεις τις απορίες, ή να ζητήσεις κάτι, και από όλα τα μέρη της γής, έρχεται πληθώρα βοήθειας, με περισσή αγάπη δοσμένη, που ποτέ δεν φανταζόσουν ότι θα μπορούσες να έχεις.
Και όπως λέει και ο κ. Λιναρδάκης, ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ!!!
Κάτι παραπάνω....ξέρει..
Καλωσόρισες και καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου, που είναι αξιέπαινη!!!
Στεφάνου Λαμπαδαρίου, ήχος β'χρειάζομαι παρτιτούρα του Τί σοί προσηνέγκωμεν Χριστέ ὁ Θεός. Μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος?
Αν έχετε κάποιο Facebook μπορουμε να έρθουμε σε επικοινωνια. Χαρά μου να σας βοηθήσω!!! Το δικό μου Ioannis NikolaouΑγαπητοί φίλοι και λειτουργοί της ψαλτικής
Γράφτηκα στο φόρουμ γιατί δε γνωρίζω σχεδόν τίποτα από ψαλτική και χρειάζομαι βοήθεια σε πολύ βασικά πράγματα.
Σπουδάζω σε πόλη του εξωτερικού και βοηθάω στο ψαλτήρι στην ελληνική ενορία. Στην ενορία μας έχουμε όλοι μαύρα μεσάνυχτα. (Η απόχρωση του μαύρου διαφέρει ανά περίπτωση, αλλά το χρώμα είναι το ίδιο...)
Τη λειτουργία τη βγάζουμε στοιχειωδώς. Με στενοχωρεί αυτό, γιατί ξέρω ότι λόγω της αμάθειάς μας γίνονται πολλές παρατυπίες. Για παράδειγμα, στη Θ. Λειτουργία, εκεί που πρέπει να πούμε το απολυτίκιο της ημέρας, εμείς κάθε Κυριακή λέμε το Τη Υπερμάχω...
Πήρα ευλογία από τον ιερέα (ο οποίος δεν είναι Έλληνας και δε μπορεί να μας καθοδηγήσει) να κάνουμε τη Λειτουργία σύμφωνα με το τυπικό.
Το πρόβλημα είναι το εξής: Δεν είμαι σίγουρη τι πρέπει να λέμε κάθε Κυριακή, και πώς να το λέμε.
Μπήκα στη σελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου (http://www.ec-patr.org/gr/typikon/2009/2009-03-29.htm) για να δω τι λέμε αυτή την Κυριακή.
Λοιπόν, το "Εξ' ύψους κατήλθες", το'χουμε.
Το "Ταις των δακρύων σου ροαίς" το βρήκα στη Σύνοψη. Δεν είμαι σίγουρη όμως για τη μελωδία. Μπορεί κάποιος να μου τη δώσει? Επειδή δεν ξέρω Βυζαντινή μουσική, αυτό που κάνω συνήθως είναι να τα μαθαίνω απ'έξω.
Μετά, στα Αντίφωνα τι στίχους λέμε;
Σας ευχαριστώ,
Μαρία
Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει αυτήν την εφαρμογή που φέρνει όλλες τις ακολουθίες σύμφωνα με το Τυπικό ΤΜΕ στο τάμπλετ ή κινητόΑν έχετε κάποιο Facebook μπορουμε να έρθουμε σε επικοινωνια. Χαρά μου να σας βοηθήσω!!! Το δικό μου Ioannis Nikolaou