Καλησπέρα και από μένα.
Έπεσε λοιπόν η αυλαία για το
Δ' Διεθνές Συνέδριον του ΙΒΜ.
Παρακολούθησα τις διαλέξεις της Τετάρτης και τις σημερινές. Την Πέμπτη δεν μπορούσα να παρεβρεθώ λόγω φόρτου εργασίας (και ασθένειας).
Τα συναισθήματά μου από το Συνέδριο είναι ανάμεικτα......
Και αυτό διότι κάποια πράγματα ήταν όντως ενδιαφέροντα και κάποια άλλα έφτασαν σε σημείο να με στενοχωρούν.
Λόγω της ειδικότητάς μου (Μαθηματικός) είχα παρακολουθήσει πολλά επιστημονικά συνέδρια ως φοιτητής.
Σε κανένα, μα σε κανένα δεν είδα προστριβές και εντάσεις (όπως σε ορισμένα σημεία σε αυτό το συνέδριο).
Κάποιοι, φάνηκε ότι συμμετείχαν ''επί τούτου'' στο συνέδριο αυτό, με σκοπό να δημιουργήσουν ίντριγκες και αντιπαραθέσεις.

Από την άλλη άποψη, θεωρώ ότι είναι υγιή δείγματα αυτές οι εντάσεις. Πρέπει να υπάρχουν και κάποιες διαφωνίες διότι έτσι γινόμαστε όλοι καλύτεροι με το να ψάχνουμε και να εμβαθύνουμε σε τέτοια θέματα.
Θα μείνω σε μία κουβέντα του
Καθηγητή κ.Θωμά Αποστολόπουλου τον οποίο είχα γνωρίσει στο καλοκαιρινό Παγκόσμιο Συνέδριο στην Παιανία και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις......
'' Η επιστήμη είναι ανοιχτή σε όλα ''.
Συνεπώς όλοι όσοι συμμετείχαμε στο συνέδριο καταλάβαμε
πολλοί για πολλούς αρκετά πράγματα. Τι πρεσβεύει ο καθένας, σε ποιούς χώρους κινείται και τι είδους αντιλήψεις έχει.....
Θα ξεκινήσω με τα δυσάρεστα .......
Τι με ενόχλησαν : (;;
1. Το βασικότερο από όλα... Το συνέδριο είχε ένα αντικείμενο.
Ελάχιστοι μίλησαν περι αυτού.

Τα θέματα κινήθηκαν σε άλλες διαστάσεις.
2. Ήθελα ο χρόνος των ερωτήσεων που έκαναν οι συμμετέχοντες να είναι μεγαλύτερος, διότι αρκετοί είχαν βάσιμες απορίες οι οποίες δεν ειπώθηκαν ποτέ. Αυτό πιστεύω είναι το επίκεντρο σε αυτά τα συνέδρια...η ανταλλαγή των απόψεων. Καλή η παρουσίαση από τους συνέδρους, όμως οι απαντήσεις στις απορίες κεντρίζουν το ενδιαφέρον.
Και κάτι άλλο....Κάποιοι απέφυγαν να απαντήσουν σε ερωτήματα μεγίστης σημασίας.
3. Οι κόντρες που ξέσπασαν. Γενικά (επειδή είμαι και ήπιων τόνων), με στενοχώρησαν λίγο. '' Πατριαρχικοί '' εναντίων '' Αγγελοπουλικών '' όπως ειπώθηκε και σήμερα το πρωί ήταν το επίκεντρο του σεισμού .....

. Το avatar μου αντικατοπτρίζει τι υποστηρίζω, όμως δεν θα εκφράσω προσωπικές μου απόψεις...

Τα έχω ψάξει λίγο και έχω καταλήξει ποιο (κατά τη γνώμη μου πάντα) είναι το σωστό.
Όμως σύνεδροι όπως ο
Χαράλαμπος Συμεωνίδης του οποίου είμαι '' ένθερμος υποστηρικτής '', κράτησε σε πολύ υψηλό επίπεδο το ήθος και τις προσωπικές του αντιλήψεις. Δηλαδή σταθερός στις απόψεις του, χωρίς προκλήσεις και ταυτόχρονα συναινετικός και ανοιχτός με όλους. Μπράβο Χάρη....Με συγκίνησες!
4. Κάποιοι από τους ακροατές ήλθαν στο συνέδριο μόνο και μόνο για να ακούσουν κάποιους συγκεκριμένους ομιλητές, να τους χειροκροτήσουν και έπειτα τι; ......εξαφανίστηκαν ! Φοβερό......!!!
5. Πιστεύω ότι η επιλογή της Αίθουσας διεξαγωγής δεν ήταν ότι καλύτερο. Ίσως ένας αμφιθεατρικός χώρος να ήταν καλύτερος

.
6. Δεν μπόρεσα να γνωρίσω τους :
κ.Τζανάκο, κ.Λαμπρινάκο (που είδα ότι ήρθε από Γερμανία),
κ.Γιαννόπουλο και πολλούς άλλους που δεν ενθυμούμαι αυτή τη στιγμή. Επιπλέον δεν ξέρω ποιοί άλλοι ήταν εκεί
Τι με χαροποίησαν: (;;
1. Τα μέλη του φόρουμ που γνώρισα.
Κατ' αρχήν τον
πατέρα Μάξιμο (που τόσο πολύ συμπάθησα και ο οποίος όταν τον πλησίασα πρώτος και του είπα '' Ευλογείτε '',αποκρίθηκε γελώντας '' Τώρα εσύ ποιός είσαι '';

), τον συντονιστή Ηχογραφήσεων
Γιάννη Μπουλμπουτζή, τον
Μιχάλη Μαμάη, τον
Κώστα Μπουσδέκη και τον ''
διακογιάννη '', τον οποίο είχα και με είχε δει στο φετινό πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου στη Μεγίστη Λαύρα του Αγίου Όρους και ο οποίος είναι πολύ καλό παιδί! Μου το έχουν πει και οι Θωμάδες ...!!!
2. Το πολύ υψηλό επιστημονικό επίπεδο σε κάποιες από τις παρουσιάσεις που παρακολούθησα.
3. Η συνάντηση με πολλούς φίλους και γνωστούς.
Τον
Άρχοντα Παϊκόπουλο, τον
Χάρη Συμεωνίδη, τον
Άρχοντα Εμμανουηλίδη, τον
Κώστα Φωτόπουλο, τον
Νικόλα Θεοτοκάτο ο οποίος μαζί με τον
Βαγγέλη Σολδάτο (μέλη του φόρουμ) έκαναν παρουσιάσεις πολύ υψηλού επιπέδου.
Είδα και τον
κ.Νίκο Γιάννου απο μακριά αλλά μετά τον έχασα........
Συμπέρασμα ...
Μάλλον θετικό.....

αν και κατά την προσωπική μου άποψη όταν ένα συνέδριο φέρει τον τίτλο
'' Διεθνές '' πρέπει να έχει διαφορετική δομή και οργάνωση.
Φίλοι του φόρουμ.....
Η μουσική μας (εννοώ την Βυζαντινή) έχει άπειρες εκφάνσεις και δυνατότητες....... Ας την ανυψώσουμε ακόμη περισσότερο (έστω και λίγο) ο καθένας μας !!!:wink:
Ας μας έχει ο Θεός όλους μας καλά μέχρι το επόμενο και ας ξαναδιαφωνήσουμε .....