1-1000 Ευτράπελα (αστείες καταστάσεις στο ψαλτήρι)

Status
Not open for further replies.

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Κομμένο το "Πού πορευθώ" !!!! :D:p
 

παναγιωτης1

Galanis.K.Panagiotis
Σήμερα μου εξιστόρισαν το παρακάτω....(και σπευδω να το μοιραστώ...μαζι σας.....

...Πρωην πρωτοψάλτης (νυν συνταξιούχος....εν ζωη...)...πολύ έξυπνος , ετοιμόλογος και θαρρετός σε σημείο που ''φλερταρε'' με τα όρια του θρασους...οσο αφορα τουλαχιστον τη σχέση του με τους Ιερείς....
Ο προιστάμενος Ιερέας..( συγχωρεμένος...) πρωτοπρεσβύτερος .....επίσης πολύ ''γάτα''...
Ετυχε ...λοιπον.. ένα μνημόσυνο...ημέρα καθημερινή...η κυρά Παναγιώτα είχε τα σαραντα του ανδρα της.......
ολα καλά ..... και πάει στο τέλος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της:wink::wink::wink:
.....μοιράζει τα φακελακια (χωρις όνομα).....
..ανοιγει ο ψάλτης το δικό του....50 ευρώ (σημερινά λεφτά)....
...ανοίγει ο Ιερέας το δικότου.....25 ευρώ....
οπότε ο Ιερέας λέει στο ψάλτη.....:ΩΩΧ ........ βρε παιδί μου Δημήτρη (το όνομα είναι ψεύτικο....γιατί μας παρακολουθουν:cool::cool:)
Βρε παιδί μου θα έκανε λάθος η κυρά Παναγιώτα στα φάκελα και πωωωως θα στεναχωρηθει μόλις το μάθει........έλα να αλάξουμε...
....και απαντα ο ψάλτης...:
....αφού Παπούλη δεν θέλεις να την στεναχωρήσεις να μήν της πεις τίποτα .....και βέβαια και γω δε θα μιλήσω........αντε γεια:eek::eek:
 
Σήμερα το πρωί στο πέμπτο στιχηρό των αίνων του τρίτου ήχου "Ύμνον εωθινόν αι Μυροφόροι γυναίκες", ένας κύριος που του το έδωσα να το πει με έστειλε με την παρακάτω μετατροπή (λόγω κακής όρασης...):
"Ύμνον εωθινόν οι μισθοφόροι γυναίκες"!!!
 
  • Like
Reactions: BSP

Λάτρης Β.Μ.

Παράφωνος ερασιτέχνης!
Κάποιο κυριακάτικο πρωινό χτύπησε, λίγο πριν αρχίσει η θεία λειτουργία, το τηλέφωνο του ναού. Επειδή όμως η νεωκόρος ήταν κάπου έξω, το σήκωσα εγώ. Ακολουθεί η στιχομυθία μεταξύ εμού και του ατόμου που κάλεσε:
-Παρακαλώ;
-Ναι γεια σας, θέλω να παραγγείλω δύο κιλά παΐδια πρόβεια, ένα λουκάνικο χωριάτικο, και μερικές πατάτες τηγανητές.
-Συγνώμη, του λέω, κάποιο λάθος κάνετε.
-Γιατί, μου λέει, ο αριθμός αυτός που πήρα δεν είναι του Χ ψητοπωλείου; Τι είναι εκεί που πήρα;
Εκεί κατάλαβα ότι έχω να κάνω με μεθυσμένο, γιατί μπέρδευε τα λόγια του. Παίρνω λοιπόν σοβαρό ύφος και του απαντάω:
-Γραφείο κηδειών και μνημόσυνων. Θέλετε κάτι συγκεκριμένο;:D:D
Τότε εκείνος με φωνή τρομαγμένη μόλις που πρόλαβε να ψελλίσει:
-Όχι, όχι, ζητώ συγνω… και αμέσως μου κλείνει το τηλέφωνο.
Πρέπει να του ‘φυγε η όρεξη…:eek:

Υ.Γ. Καλά, τέτοια ώρα το πρωί του ήρθε να φάει παΐδια;
Υ.Γ. 2: Ήτανε και Μ. Σαρακοστή…
(Ζητώ συγνώμη αν σας κόλασα μέρες που είναι, αλλά... λίγο υπομονή:D
 

despotis.n

Δεσπότης Νικόλαος
Στην ενορία μας στην οποία υπάρχει υπόγειο παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Άγιο Φανούριο, οπότε και πολλές φανουρόπιτες, κάποια μέρα έρχεται μία κυρία μάλλον όχι πολύ σχετική και με ύφος ρωτάει: «Πού είναι ο παπάς να διαβάσει την πίτα του Φανούρη...» (Χωρίς Κρεμμύδι).
 

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Με αφορμή τον τρίσημο ρυθμό που συζητήσαμε με μέλος του φόρουμ, μού 'ρθε στο μυαλό ένας πολυχρονισμός των βασιλιάδων της Ελλάδας σε μινοράκι τρίσημο που έγραψε ο Στανίτσας και τον ψάλαμε του Αγίου Δημητρίου στο πανηγύρι!
Το ευτράπελο ακούστηκε στις πρόβες! Διάδοχος η ... Αλεξία και το μέλος με σπάθη στον Κε και στην βασιλομήτορα Φρειδερίκη χρωματικό εκ του Δι κατάβαση με ατελή κατάληξη στον Γα!
Ο μακαρίτης αριστερός του άρχοντα Ανδρέας Συρμόπουλος, τον ρώτησε: «Αυτές τις δυό γιατί τις κλαίς;»:D
Απάντηση Στανίτσα: Η Αλεξία δεν θα βασιλεύσει γιατί θα κάνει κι άλλα παιδιά και θα γίνει άλλος διάδοχος, και η Φρειδερίκη είναι γριά, θα πεθάνει!:D
 

apostolos

Απόστολος Κομπίτσης
Με αφορμή τον τρίσημο ρυθμό που συζητήσαμε με μέλος του φόρουμ, μού 'ρθε στο μυαλό ένας πολυχρονισμός των βασιλιάδων της Ελλάδας σε μινοράκι τρίσημο που έγραψε ο Στανίτσας και τον ψάλαμε του Αγίου Δημητρίου στο πανηγύρι!
Το ευτράπελο ακούστηκε στις πρόβες! Διάδοχος η ... Αλεξία και το μέλος με σπάθη στον Κε και στην βασιλομήτορα Φρειδερίκη χρωματικό εκ του Δι κατάβαση με ατελή κατάληξη στον Γα!
Ο μακαρίτης αριστερός του άρχοντα Ανδρέας Συρμόπουλος, τον ρώτησε: «Αυτές τις δυό γιατί τις κλαίς;»:D
Απάντηση Στανίτσα: Η Αλεξία δεν θα βασιλεύσει γιατί θα κάνει κι άλλα παιδιά και θα γίνει άλλος διάδοχος, και η Φρειδερίκη είναι γριά, θα πεθάνει!:D


Κυρ Νίκο.... άντε... Μπρός! Το κείμενο, παρακαλώ!!! :D:D:D

(Πολύ «τζερτζελές» ο Θράσος, όταν είχε τα κέφια του, έτσι;)

Απόστολος
 

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
ναι, αλλά ούτε παρά του καταγράφοντος;

1)Το καταγράφειν την σήμερον ημέραν .... πολυχρονισμούς τέως, ευτράπελόν εστιν και ο καταγράφων σοβαρός τυγχάνει!:D
2)Εκ της αντιγραφής στο κασετόφωνον παρελείφθη το συγκεκριμένον βαλς ιζιτασιόν. Συνεπώς Δ.Υ.(=δεν υπάρχει)!
3)Κατά την ηχητικήν αντιγραφήν εγένετο αποκοπή - επικόλλησις ώστε ο ακροώμενος ν' ακούει εις την μεγάλην είσοδον το εξής: Των ευσεβεστάτων κλπ κλπ και ων εμνημονεύσαμεν εν τη θεία και ιερά ημών προθέσει κεκοιμημένων κλπ.
Τώρα που μας πήρε η μπάλα, διαβάστε και το άλλο...
Ο μακαρίτης ο πατέρας μου ήταν πρωτοψάλτης στο Ναό του Τιμίου Σταυρού Μεσαίου Καρλοβασίου, και στο ψαλτήρι πήγαινε κάποιος ενορίτης γνωστών πολιτικών πεποιθήσεων και ο οποίος την ώρα του πολυχρονισμού σιγοψιθύριζε το αιωνία η μνήμη. Μικρόφωνα δεν υπήρχαν... και τον ψίθυρο άκουγε μόνο ο πατέρας μου που τον έπιασαν τα γέλοια...
Η πεθερά του (γιαγιά μου) φανατική βασιλική πήγε στην επιτροπή και ζήτησε να απολυθεί ... ο ψάλτης που γελούσε στον πολυχρονισμό!:mad::D:(
ΥΓ Οι φατσούλες συμβολίζουν κατά σειράν το βοηθό, τον ψάλτη, την πεθερά!
 

ilias nektarios

Παλιο-μέλος... και μισό!
Λοιπον συναδελφοι,αυτο εγινε εχθες Κυριακη στον Ι. Ν. Κοιμησεως της Θεοτοκου στο χωριο Φιλησι,κοντα στη Σκαλα Λακωνιας.Εφημεριος ο πατερας μου.(Εξηπηρετει δυο χωρια)
Μικρος ο Ναος και απ'το πρωι ο πατερας μου,ειχε ανοιξει τα air-condition(2 τον αριθμο).Λιγο πριν απο τις καταβασιες,ολα καλα,οποτε καποια στιγμη γυριζει και μου λεει,καθοτι οι δυο μας στο αναλογιο,:''Να κλεισω το ενα,νομιζω οτι ειναι ζεστα τωρα".Του γνεφω και εγω:"Ναι" Παιρνει λοιπον το χειριστηριο και κλεινει το ενα.Εν τω μεταξυ κατεφθαναν και οι πιστοι.
Προχωρωντας στους αινους,αντιλαμβανομαι οτι αρχιζα να κρυωνω!...Λεω"Μπα,η ιδεα μου θα ειναι''...Αμ ελα ομως που οσο παιρνουσε η ωρα τουρτουριζα περισσοτερο!!...:eek:
Λεω το Δοξαστικο(με τα χιλια ζορια,γιατι οχι τιποτα αλλο,παγωνε και ο λαιμος μου με την συνεχη εισπνοη-εκπνοη)μπαινωντας στη Δοξολογια,βγαινει στην Ωραια Πυλη ο πατερας μου για να θυμιασει,οποτε του ψυθιριζω:''Κρυωνωωω!!...'':eek:
Αυτος ομως,αφου ξαναμπηκε στο ιερο δεν εδειξε να μου δινει σημασια και εκεινη τη στιγμη ηταν το αποκωρηφωμα της καταστασης ωστε να παρω,που λεμε,τα βουνα!!...:D
Και τωρα λεω τι κανουμε;;...:eek::D Ταυτοχρονως,μπαινουμε στη Λειτουργια.
Πλησιαζει,λοιπον,η νεοκορος και μου λεει''Ηλια,κατι συμβαινει.Τα air-conditions,βγαζουν κρυο αερα!..Εχουμε ξυλιασει!!...'' Και λεω:''Τιιι!!!...Παναγια μου τη βαψαμε!!...Γι'αυτο νομιζω οτι βρισκομαι στη Ρωσια;...Πηγαινε σε παρακαλω μεσα και πες του πατερα μου τι γινεται,γιατι εμενα,δε με καταλαβε τι του εγναιψα πριν!!...''(ειχα μεινει και εγω με την ιδεα,πως κρυωνα,επειδη ειχε κλεισει το ενα το ac,αλλα τι ειχε συμβει;..Πολυ απλα,σταματησαν καποια στιγμη να παιρνουν τα ac εντολη για θερμο αερα,οποτε ξεκινουσαν και εβγαζαν κρυο)
Στεκεται η νεοκορος,λοιπον στο παραπορτι,φωναζει στον πατερα μου...τιποτα!...Καμια απαντηση...Ξαναδοκιμαζει...τιποτα!...Οποτε και εγω σκεφτομαι,μια λυση υπαρχει.Ξεκινησα και ελεγα τα Κυριε ελεησον των εκφωνησεων,στρωτα...σχεδον χυμα,οποτε τοτε κι'αυτος αντιληφθηκε οτι κατι συμβαινει...γυριζει και μου γνεφει''Τι συμβαινει;.." Και εγω στη συγχηση μου,μαλιστα ψιλοδυνατα,του λεω:''Παρε βρε πατερα το χειρηστηριο και κλεισε τα ac, παγωσα!!!...''Και αφου το επιβεβαιωνει και η νεοκορος,(φανταστειτε πλακα τωρα,ε;:D)σταματαει ο πατερας μου....βγαινει στο παραπορτι να δει τι γινεται.....βλεπει την αναστατωση.....ζηταει απ'τον κοσμο συγγνωμη... παιρνει το χειρηστηριο...βγαινει εξω να φτιαξει την κατασταση...τελικα δεν γινεται τιποτα,τα παιρνει στο κρανιο....οποτε γυριζει και μου λεει:''Ρε καλα δεν ημασταν με τη σομπα μας;...Πιο σιγουρα πραγματα!!..."
Εμενα τωρα,να με εχουν πιασει τα γελια και να μην μπορω να κρατηθω με τιποτα!!!...:D:D
Το σκηνικο το φοβερο βεβαια,ηταν,οτι στο τελος που τα δοκιμασαμε να δουμε τι γινεται,εβγαζαν.....ζεστο αερα!!!...:eek:
Καλο,ε;;;....:wink:
 
Last edited:

evangelos

Ευάγγελος Σολδάτος
Περίεργο απήχημα. Στην αρχή νόμιζα ότι θα πουν πρώτο ήχο:

http://www.youtube.com/watch?v=1J8zlFt5kTo

Που είναι το ευτράπελο :confused:
Ακούω ένα πολύ σωστό απήχημα πλαγίου του τετάρτου το οποίο δείχνει έναν σωστό μείζωνα Νη-Πα και επιστροφή στο Νη (Νεαγιε, βλ σελ 141 το πρώτο Μ Θεωρ Χρυσάνθου, Τεργέστη 1832)

Είναι ψάλτες όμως, κάτι σπάνιο για τις μέρες μας, το οποίο ίσως ξενίζει μερικούς....
 

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Στιγμιαία απορία-αδυναμία του χοράρχη! Do ή Re. Τελικά υπερίσχυσε το Do!:D (Άν υποθέσουμε ότι το απήχημά του ήταν μονοσύλλαβο Νε στη βάση του ήχου...)
Τώρα αν έκανε συνδυασμό του μονοσύλλαβου με το Νεάγιε... πάω πάσο! Ίσως άν ακουγόταν και ο Βου μετά τον Πα θα ήταν πιο ξεκαθαρισμένο...
 
Last edited:

kostaeri

Μπουσδέκης Κώστας
Συμφωνώ, μπερδεύτηκε μάλλον, δε νομίζω να θελε να πάει στον πα.
 
Status
Not open for further replies.
Top