ΒΑΙΟΣ ΝΤΕΛΗΣ
Παλαιό Μέλος
Επειδή έχω ξαναδεί το έργο (σε χειμερινό σινεμά) να σας πω τι θα γίνει.
Θα πω τη γνώμη μου (ότι ο Ντελής, ο π. Νικόλαος και ο Πέτρος έχουν δίκαιο, και ο Σακελλαρίδης και ο Παπαγιάννης άδικο) και μετά θα έλθει ο άλλος και θα μου πει "όχι εσύ έχεις άδικο κι εγώ δίκαιο", και μετά θα χρησιμοποιήσουμε προσβλητικές φράσεις ο ένας για τον άλλον, και θα ψυχρανθούμε, και μετά ο Σόμαλης θα μας ψάλλει το "Δεύτε τελευταίον ασπασμόν" ως προειδοποιητήριον άσμα, και τελικώς θα κλειδώσει το θέμα, και ζήσαμε εμείς καλά κι εσείς καλύτερα.
Σκηνοθεσία: Ντελής. Πρωταγωνιστούν: Οι γνωστοί και οι άγνωστοι.
Προσεχώς και σε 3D
Υ.Γ.: ξέρω τι είπα
Εφόσον όμως δεν δημιουργώ πρόβλημα, μπορώ να ανοίγω θέματα, αλλά δεν θα συμμετέχω απαντώντας ή τουλάχιστον θα απαντάω, αλλά όσο έχω την ικανότητα να με συγκρατώ σε ένα καλό επίπεδο έκφρασης
δεν έπρεπε να το βάλω με μικρά γράμματα τελικά
Εγώ ζήτησα τα 20-30 δυσκολότερα παραδείγματα, τα οποία ίσως και να ΜΗΝ έχουν διατυπωθεί ως τώρα στο φόρουμ.
Εξ'άλλου, υπάρχει και στενή επίβλεψη αρμόδιων νομικών και κατακριτών του τρόπου έκφρασής μου, οπότε και δεν έχω σκοπό να ξαναπέσω στην ίδια παγίδα (να κάνω το ίδιο λάθος 2η φορά δηλαδή. Και γιατί να το κάνω;;; υπάρχουν τόσα άλλα λάθη να κάνει κανείς )
Εφόσον μου προσφέρθηκε η μετάφραση στα Νέα Ελληνικά και όταν μου παράσχουν και τα παραδείγματα, θα βάλω ένα Thanks, θα γράψω κι ένα Ευχαριστώ σε μήνυμα με Quote και για μένα αυτό το θέμα θα λήξει.
Ποιός μας έδωσε αυτό το δικαίωμα; Θα ήθελα απάντηση μόνο σε αυτό. Μου αρκεί.
Αυτό ας απαντηθεί σε άλλο θέμα.
Εγώ ψάχνω απλώς τα πορίσματα μελετών διαφόρων ερευνητών. Το εάν συμφωνώ ή όχι είναι κι αυτό ΑΛΛΟ θέμα και πολλοί θα γνωρίζουν ΣΙΓΟΥΡΑ την θέση μου. Προς το παρόν ζητώ απλώς τα πιο επίμαχα, πιο δύσκολα σημεία κατά τους δύο ερευνητές που ανέφερα, όσον αφορά δηλαδή προβληματικές μελοποιήσεις.
Ἀπὸ τὸν Νικηφόρο Κάλλιστο Ξανθόπουλο ἡ ἑρμηνεία μὲ τὸ κείμενο.
Τὸ πλῆρες ἔργο στὴν Ἀνέμη ἀλλὰ καὶ στὸ http://analogion.com/forum/showpost.php?p=173971&postcount=6
Σχετικὸ ἀπόσπασμα καὶ ἀπὸ τὸν ἅγ. Νικόδημο Ἁγιορείτη στὴ «Νέα κλίμαξ» ποὺ βρίσκεται ἐδῶ καὶ «κατεβαίνει».
Ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά!!!
Ευχαριστώ!