Σε σημεία που μέτρησα εγώ η πέμπτη ζω-Γα ήταν εμφανώς ελαττωμένη, αλλά και ο ζω-Πα είναι μικρότερος από τον δίτονο. Βλ. «καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία», «διὰ τὴν μεγάλην σου δόξαν».
Ο πραγματικός λάθος είναι η απόρριψη του πλουραλισμού των διαστημάτων του βαρύ όπως έχει διασωθει στη προφορική παράδοση.
Σημασία έχει να γίνεται το πα γα μικρότερο από το πα-ζω ώστε να ακούγεται ο πρώτος ήχος στο πα αλλά ταυτοχρόνως να έχει και συμφωνία ο ζω με τον τετράφωνο γα. Αν το πα-γα είναι μεγαλύτερο από 20 μόρια ο πρώτος ήχος δεν δύναται να επιτευχθεί. Εδώ ο δάσκαλος κ Δεβρελής το ψάλλει υποδειγματικά.Εδώ στο 21´.30´´ ο κ. Δεβρελής παρουσιάζει τη δική του δοξολογία σε βαρύ τετράφωνο. Ο Μπουλμπουτζής έκανε κάποια σωστά σχόλια επάνω αυτής, αλλά «σκοτώθηκε» από τους βιαστικούς. Θα επανέλθω αν βρω τον χρόνο.