Linux

ixadin

Ηχάδιν
ΚΑτά σύμπτωση εχθές κοιτούσα αυτό, που είναι και στα ελληνικά, αλλά δίνει περισσότερο βάρος στο knoppix αν και μετά λέει για το Ubuntu.

Πρακτικά, κάποτε είχα φτιάξει κάποια wallpaper με ψαλτικό θέμα, έχει φτιάξει με ωραία συλλογή το παλικάρι με το virtualpsaltica, να φτιάξουμε κανένα ηχητικό για σφάλματα (σε ένα μοναστήρι είχαν βάλει τον υπολογιστή να λέει "Κύριε ελέησον") κ.α.

Θα ψάξω το αρχείο μου και αν τα βρώ θα τα ποστάρω
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Μπράβο Χρήστο, καλή ιδέα! Περιμένω κι άλλες ιδέες/προτάσεις.
 

ixadin

Ηχάδιν
Ανεβάζω το Byzantine.Theme:D

Το είχα φτιάξει για συμπλήρωμα του Win98 Theme Pack:eek::eek::eek::eek::eek:

Εχω φτιάξει εικονίδια για φακέλους, κινούμενους κένσορες και ηχητικά για διάφορα συμβάντα, (Νίκο, μην σχολιάσεις τίποτα για την επιλογή των ηχητικών. Μιλάμε για το σωτήριο έτος 1999:confused::p)

Είχα φτιάξει και ένα wallpaper με το Πέτρο Λαμπαδάριο σε bar, αλλά ακόμα το ψάχνω)
 

Attachments

  • Byzantine.zip
    4.6 MB · Views: 65

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
(Νίκο, μην σχολιάσεις τίποτα για την επιλογή των ηχητικών. Μιλάμε για το σωτήριο έτος 1999:confused::p)
Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου... Πολύ πετυχημένες πάντως σαν ιδέες! Τώρα σαν μουσική επιλογή, συγχωρείσαι λόγω... παραγραφής του αδικήματος μετά την πάροδο δεκαετίας!

Υ.Γ. Μάλλον μόνος μου θα τροποποιήσω τη διανομή, απ' ότι φαίνεται... Αν κανείς έχει όρεξη να φτιάξει κανα ψαλτο-wallpaper στο Gimp και να το προσφέρει εδώ open source (μαζί δηλ. με το αρχείο xcf) ευπρόσδεκτο!
 
Last edited:

sokrates

Σωκράτης Μαραγκουδάκης
Άποψή μου είναι οτι δεν είναι και τόσο σημαντική η δημιουργία μιας ολόκληρης διανομής αλλά ο σχεδιασμός νέων προγραμμάτων που θα βοηθήσουν έναν ψάλτη αλλά και ένα πιστό (πχ. το πρόγραμμα Xiphos BiBle Guide έχει την Αγια Γραφή σε όλες τις γλώσσες αλλά και δοκίμια για αυτήν). Το πρόβλημα με μια διανομή είναι η τεχνική υποστήριξη, αν βγει μια εντελώς καινούρια διανομή πρέπει να γίνεται πολύ δουλειά.... Αν πάλι βασιστείς σε μια υπάρχουσα θα πρέπει όλη την ώρα να αλλάζεις η διανομή σύμφωνα με τη μητρική διανομή. Έτσι καλύτερα να διορθώνονται τα προγράμματα αν υπάρχει κάποια ασυμβατότητα.
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Άποψή μου είναι οτι δεν είναι και τόσο σημαντική η δημιουργία μιας ολόκληρης διανομής αλλά ο σχεδιασμός νέων προγραμμάτων που θα βοηθήσουν έναν ψάλτη αλλά και ένα πιστό
Σίγουρα, αλλά το customization μιας ubuntu διανομής είναι κάτι πιο εύκολο για μένα.
Το πρόβλημα με μια διανομή είναι η τεχνική υποστήριξη, αν βγει μια εντελώς καινούρια διανομή πρέπει να γίνεται πολύ δουλειά.... Αν πάλι βασιστείς σε μια υπάρχουσα θα πρέπει όλη την ώρα να αλλάζεις η διανομή σύμφωνα με τη μητρική διανομή. Έτσι καλύτερα να διορθώνονται τα προγράμματα αν υπάρχει κάποια ασυμβατότητα.
Δεν ξέρω αν διάβασες προηγουμένως, δε μιλάμε να φτιαχτεί μια νέα διανομή (γιατί φυσικά δεν ξέρουμε να το κάνουμε), αλλά να τροποποιήσουμε μια ubuntu διανομή και μάλιστα όχι με περίπλοκο τρόπο, φτιάχοντας κάτι καινούργιο (αλά Linux mint, ας πούμε), αλλά με γραφικό τρόπο, με τα απλά εργαλεία που έγραψα παραπάνω, αφήνοντας ίδιο το ubuntu και προσθέτοντας μόνο wallpapers/ψαλτοartwork, καθώς και προγράμματα χρήσιμα για τους ψάλτες (εργαλεία για εικόνα και ήχο). Η αλλαγή σύμφωνα με τη μητρική διανομή, χώρια που δεν είναι δύσκολο, δεν χρειάζεται να γίνεται και συνέχεια: υπάρχουν διανομές ακόμα βασισμένες στο ubuntu 8.04. Ή θα μπορεί να γίνεται μόνο όταν βγαίνει μια LTS version. Άλλωστε κι αυτός ο εξαμηνιαίος κύκλος ανανέωσης του ubuntu έχει γίνει αντικείμενο κριτικής. Το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν είναι, όπως έγραφε κάποιος, να δοθεί βάρος στην out of the boxing συμβατότητα του hardware. Αυτό είναι νομίζω το σημαντικότερο σημείο που πάσχει σήμερα το Linux.
 
Last edited:

ixadin

Ηχάδιν
υπάρχουν διανομές ακόμα βασισμένες στο ubuntu 8.04. Ή θα μπορεί να γίνεται μόνο όταν βγαίνει μια LTS version. Άλλωστε κι αυτός ο εξαμηνιαίος κύκλος ανανέωσης του ubuntu έχει γίνει αντικείμενο κριτικής.

Ωχ σωστό αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Νίκο μήπως θα έπρεπε να φτιάξουμε την διανομή επί τη βάσει της νέας έκδοσης (9.10); Το λέω αυτό, διότι συνήθως λύνονται με πιο έυκολο τρόπο θέματα codec ή τίποτα python εφαρμογές;
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Κοίτα, αν είναι να διαλέξουμε κάποια version, νομίζω το καλύτερο είναι να τη φτιάξουμε με βάση τη 10.04, που θα είναι LTS (επιτέλους! η επόμενη μετά την 8.04). Μια σκέψη επομένως είναι να δουλέψουμε υλικό μέχρι τον Απρίλιο, να κάνουμε "προπόνηση" στην εύκολη δημιουργία ενός custom ubuntu CD και να βγάλουμε μια ωραία LTS version με τα ψαλτο-ορθοδοξο-θέματά της και τις χρήσιμες εφαρμογές.
 

ixadin

Ηχάδιν
Ένα πιο προχωρημένο wallpaper
 

Attachments

  • Βυζαντινό-Bar.jpg
    992.7 KB · Views: 38

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Ένα πιο προχωρημένο wallpaper
Όλα καλά, αλλά το μπαρ κάτω αριστερά τι εξυπηρετεί; :D

Ζητώ συγγνώμη, εκ των υστέρων κατάλαβα, ότι οι εικόνες των συνθετών, είναι περασμένες στον τοίχο ενός μπαρ, στο οποίο γίνεται πάρτυ, όπως φαίνεται και από τις σκιές των διασκεδαζόντων! Όντως πολύ προχωρημένο!
:D
 
Last edited:

dkalpakidis

Dimitrios Kalpakidis
Αν και δεν είναι θέμα για το linux αλλά γενικά για τον Firefox το γράφω εδώ. [Αφού ο Firefox είναι εξ' ορισμού linux!!!].

Ένα πολύ χρήσιμο και έξυπνο πρόσθετο για το ΨΑΛΤΟΛΟΓΙΟΝ είναι το AutoPager.
Τί κάνει αυτό;
Σε πάει αυτόματα στην επόμενη σελίδα ώστε να μή "κλικάρεις" συνέχεια στο επόμενο. Πολύ χρήσιμο ιδίως όταν ένα θέμα έχει πάρα πολλές σελίδες.

Το DowloadHelper μπορεί να σας φανεί χρήσιμο στο κατέβασμα βίντεο από το youtube.

Ενώ με το DownThemAll μπορείτε να κατεβάσετε μαζικά αρχεία αυτόματα από μια σελίδα χωρίς να "κλικάρετε" σε πολλά αρχεία.

Χρησιμοποιώ κι άλλα, αλλά αυτά βρίσκω χρήσιμα για το ΨΑΛΤΟΛΟΓΙΟΝ.

Σημείωση:
Φυσικά και χρησιμοποιώ και την opera [για linux] ιδίως για "γρήγορη" σύνδεση στα forum αφού υπάρχει το μαγικό ραβδί! και για άμεση pop πρόσβαση στα e-mail.
 
Last edited:

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Τελευταία βελτίωσα σημαντικά την ταχύτητα της πλοήγησης στο διαδίκτυο με δύο πολύ καλά εργαλεία:
- τον Swiftfox, κλώνο του Firefox, με ίδια εμφάνιση αλλά πολύ πιο ελαφρρύς και με ενημέρωση πάντα με την τελευταία έκδοση του Firefox, κάτι δύσκολο για ubuntu και
- τον Epiphany, τον περιηγητή του γραφικού περιβάλλοντος gnome, που μπορεί να μην έχει πολλές δυνατότητες αλλά είναι πραγματικά... πούπουλο και ΣΦΑΙΡΑΤΟΣ στο άνοιγμα και την εμφάνιση σελίδωνκαι βίντεο. Δεν είχα ξαναδεί τόσο εμφανή διαφορά.

Νομίζω αξίζει να τα δοκιμάσετε. Τα κατεβάζετε από synaptic φυσικά.
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Κορυφαίο προγραμματάκι (apt-get pdftk για όσους έχουν ubuntu).

Οδηγίες χρήσης εδώ

Κόψε....ράψε...κέντησε....ότι θέλεις βρε παιδί μου.

Πάντα από το command line.
 

ixadin

Ηχάδιν
Κυκλoφόρησε πριν λίγες ημέρες το Ubuntu 9.10!
όσοι πιστοί προσέλθετε!:D

Προσήλθαμε και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, μόνο που το wallpaper θέλει επιγόντως αλλαγή:rolleyes:
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Εγώ λέω να παραμείνω στο jaunty, που δουλεύει και μια χαρά.
Φοβάμαι μην τυχόν αναβαθμίζοντας σε karmic μου απο-ρυθμίσει το σύστημα.

ΥΓ. Προγραμματάκι για tag editing, "tagtool" (apt-get install tagtool)

Ελπίζω ο nautilus στο μέλλον να επιτρέπει tag editing, να μη χρειαζόμαστε ξεχωριστό πρόγραμμα.
 
Last edited:

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Ναι, ο Μονομάχος είναι μπόμπα! Τον έβαλα πριν καιρό στο σχολείο μέσω wubi, αλλά έτσι δε βλέπει το σκληρό των windows και θα τον ξαναβάλω κανονικά. Δεν τον έχω δοκιμάσει, αλλά και μόνο για το logo και την εμφάνιση και την πληρότητα των προεγκατεστημένων πακέτων (μέχρι και media center προεγκατεστημένο έχει!) αξίζει να το δοκιμάσει κανείς!

Έβαλα κι εγώ karmic, καθώς είδα τα καινούργια χαρακτηριστικά και είπα ότι αξίζει, κι επίσης μου τη βάραγαν μερικά bugs του Linux Mint: όταν έκανες δεξί κλικ=> ιδιότητες σ' ένα αρχείο ήχου ή βίντεο αυτό κράσαρε, ενώ δεν είχε και κάποια μενού στο synaptic και στη διαχείριση κωδικών, που είχε το ubuntu και τα οποία τα χρειαζόμουν. Θα μου λείψει το φανταστικό μενού του mint, αλλά με το gnome do που βρίσκει τα πάντα εν ριπή οφθαλμού, δε με χαλάει και τόσο. Πιστεύω ότι στο καθαρό ubuntu όλα θα δουλεύουν καλά. Προς το παρόν, το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν ότι δεν είδα πουθενά στο synaptic το γνωστό πακέτι ubuntu restrictred extras, που εγκαθιστούσε flash, mp3 και τέτοια με τη μία. Μήπως το ονομάσανε αλλιώς ρε παιδιά;
 

manousiakisd

Μέλος
sxolinux
Άριστη έκδοση για παιδιά γυμνασίου. Εξαιρετικές εφαρμογές! (ωστόσο κάνει και για παιδιά λυκείου:D) Δείτε ...http://www.sxolinux.gr/

Λοιπόν, είμαστε έτοιμοι για την πρώτη κανονική έκδοση του Σχολίνουξ, το Σχολίνουξ 2009.0!

Το τελικό ISO είναι 2.2GB και το κατεβάζετε από εδώ.

Το Sxolinux 2009.0 έχει 100% εξελληνισμένο περιβάλλον Gnome, με αρκετές εφαρμογές KDE4, με δικά του λογότυπα και γραφικό θέμα και περιλαμβάνει όλες τις εφαρμογές και τα βιβλία που αναφέρονται εδώ.
 
Last edited:

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Προσήλθαμε και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, μόνο που το wallpaper θέλει επιγόντως αλλαγή:rolleyes:
To δοκίμασα κι εγώ, τελείωσα χτες το σετάρισμα και είμαι πολύ ευχαριστημένος! Οι πιο εμφανείς αλλαγές: 1. εικονίδια και γραμματοσειρές φαίνονται by default πιο καθαρά και 2. το νέο ubuntu one που σου δίνει 2 GB free χώρο για online χρήση και αποθήκευση αρχείων (σαν το dropbox) και -το σημαντικότερο- κάνει backup και συγχρονισμό των σημειώσεων του tomboy!! (το περίμενα καιρό αυτό και ήταν το πρώτο που έκανα...) Όσο για το wallpaper, έχεις δίκιο Χρήστο, αλλά εγώ, επειδή βάζω όλο εφετζίδικα wallpapers, αυτό μου φάνηκε απλό και καθαρό!! Πάντως πρέπει να το κάνουν επίτηδες, δεν εξηγείται αλλιώς... Αφού όμως παραπονιέσαι, κατέβασε εσύ και όποιος άλλος ενδιαφέρεται τη συλλογή μου από wallpapers με τον tux (μόνο τέτοια βάζω στο linux!) από εδώ (σε αρχείο tar.gz φυσικά). Ελπίζω να σας αρέσει!

Πάρτε μια γεύση από το νέο ubuntu, με τον κλασσικό κύβο, τα screenlets, το cairo dock και το Ψαλτολόγιον:
linux-psaltologion.jpg
 
Last edited:
Top