26 και 27 Μαΐου Μνήμη Οσίου Ιωάννου του Ρώσου

#1
Το Ιερόν Προσκύνημα Οσίου Ιωάννου του Ρώσου εις το Προκόπιον Ευβοίας τιμά και εορτάζει τη μνήμη του Οσίου. Θα χαρώ να δω και να γνωρίσω φίλους και συναδέλφους, μα κυρίως να συμψάλουμε δοξολογούντες τον Αναστάντα Χριστόν να τιμήσουμε τον Άγιό μας και να ζητήσουμε τη χάρη του. Θεοδόσιος
 
Last edited by a moderator:

Γιώργος Μ.

Παλαιόν μέλος
#2
Κύριε Στεργιόπουλε,
άκουσα μεγάλο μέρος του Εσπερινού από το ραδιόφωνο (δεν ήξερα ότι έχει αναμετάδοση και ήμουν εκτός έδρας, αλλιώς θα το ηχογραφούσα).

Ψάλατε πολύ ωραία, με σοβαρότητα και κατάνυξη, αλλά και μεγαλοπρέπεια, όπως αρμόζει στον άγιο. Και ο αριστερός χορός πολύ καλός (ειδικά το Και νύν των εσπερίων).

Ο άγιος βοήθειά σας πάντοτε να είναι και να σας αξιώνει να τον ψάλλετε για πολλά χρόνια. Και αύριο με υγεία!
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#3

Ἔχει πάλι ἀναμετάδοση ἀπό πρωί.
Συγχαρητήρια γιά τό τυπικό!
Κανών Παραλύτου εἰς 4 καί ἁγίου ὁμοίως. Μέ γνώση τοῦ εἱρμοῦ (τοῦ Παραλύτου) καί ἐπιλογή τῶν 3 τροπαρίων. Καί τά ὑπόλοιπα ὀρθῶς (ἐξαποστειλάρια, αἶνοι, δοξαστικά).

Σημ. Ἀναμένουμε καί νεώτερα. Σέ περίπτωση ἐπισυνάψεως ἠχογραφήσεων, τό θέμα θά ἐπανέλθει στήν ὑποενότητα "Στεργιόπουλος Θεοδόσιος".


 

Λεωνίδας

Λεωνίδας Γαρουφαλῆς
#4
Κι ἐδῶ στήν Αἰτωλο-ἀκαρνανία ὁ ἐκκλησιαστικός σταθμός τῆς μητροπόλεώς μας εἶχε μετάδοση ἀπό τόν Ἅγιο Ἰωάννη Ρῶσσο. Πολύ ὄμορφα ἀκούγονταν καί οἱ δύο χοροί, τόσο στόν ἑσπερινό, ὅσο καί σέ ὄρθρο - Θεία Λειτουργία.
Ὁ ἅγιος βοήθειά μας!
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#5
Και ο αριστερός χορός πολύ καλός (ειδικά το Και νύν των εσπερίων).
Ἀσυγκρίτως καλύτερος, ὅπως ἄκουγα τό πρωί.
Μετά πληροφορήθηκα ὅτι ἦταν ὑπό τόν Γρηγόρη Ἀναστασίου! (φαίνεται καί στή φωτο)

Συγχαρητήρια Γρηγόρη!!!

 

Attachments

Last edited:
#6
πατερα Μαξιμε τον εκαψατε το Γρηγορη με το ασυγκριτως καλυτερος.παντα με δικη μου υποδειξη καλειται ο λαμπαδαριος για να ψαλει στην πανυγηρι, οποτε αντιλαμβανεσθε τα επακολουθα............επιτρεψτε μου να ευχαριστησω τους εκλεκτους συναδελφους. τον κ' Δασκαλακη απο Θεσ- κη τους εξ Αθηνων Κ' Νικολαο Ν ικολαου και Αποστολο Καλπακιδη εκλεκτο μελος ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ και τους συναδελφους εκ Χαλκιδος.τον αγαπητο μου Γρηγορη που δεν το κρυβω κολακευομαι να με θεωρει εναν εκ των διδασκαλων του. καμαρονω ειλικρινα. ασπαζομαι τη δεξια σας ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
 

dkalpakidis

Dimitrios Kalpakidis
#7
τους εξ Αθηνων Κ' Νικολαο Ν ικολαου και Αποστολο Καλπακιδη εκλεκτο μελος ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
Επιτρέψατέ μου μια μικρή διόρθωση:
Εκ Μακεδονίας, κάτοικος Αθηνών, Απόστολος Καλπακίδης...

Υ.Γ. Τηλεφωνικά μου είπε ο π. Μάξιμος τα καλύτερα για τον α' ψάλτη του Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Ρώσου μέχρι την ώρα που μιλήσαμε.
Μάλιστα επέμενε για την ορθότητα των Ειρμών του Παραλύτου ως προς την απόδοση. Εσείς ψάλλατε; δεν άκουσα αναμετάδοση λόγω πολλών υποχρεώσεων εκείνη την ημέρα.
 
Last edited:

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#8
...μα κυρίως να συμψάλουμε δοξολογούντες τον Αναστάντα Χριστόν να τιμήσουμε τον Άγιό μας και να ζητήσουμε τη χάρη του. Θεοδόσιος
..........επιτρεψτε μου να ευχαριστησω τους εκλεκτους συναδελφους. τον κ' Δασκαλακη απο Θεσ- κη τους εξ Αθηνων Κ' Νικολαο Ν ικολαου και Αποστολο Καλπακιδη εκλεκτο μελος ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
Οἱ ὁποῖοι ἔκαναν τί;


 

Γιώργος Μ.

Παλαιόν μέλος
#9
Από την πρωινή ηχογράφηση της αναμετάδοσης ανεβάζω ορισμένα μέλη (που μόλις τώρα μπόρεσα να τα κάνω τρακς).
Και του χρόνου!

ΣΗΜ. : Στο Πάσα Πνοή μάλλον κάποιος επισκέπτης ψάλλει;
 

Attachments

Top