Ἀφοῦ σὲ αὐτὴν τὴν ὑπο-ενότητα μαλώνουμε μὲ ἀνεκτικότητα καὶ μάλιστα μὲ καταλήξεις ὅμοιες, ἐνῶ σὲ κάποιες ἄλλες ἑνότητες μὲ ἀντιπαλότητα καὶ μὲ καταλήξεις ... ὠμές
Εδώ με όμοιες καταλήξεις, αλλού με όμοιες δι(α)φωνίες...
Ἀφοῦ σὲ αὐτὴν τὴν ὑπο-ενότητα μαλώνουμε μὲ ἀνεκτικότητα καὶ μάλιστα μὲ καταλήξεις ὅμοιες, ἐνῶ σὲ κάποιες ἄλλες ἑνότητες μὲ ἀντιπαλότητα καὶ μὲ καταλήξεις ... ὠμές
Κάποτε που κατέβαινα τσι εγώ συχνά στην Κρήτη,
"Χαρώ το", λέγαν, "επαέ πως ψέλνει το μικιό"!
Ντάκους και ξεροτήγανα, χοχλιούς* του Ψηλορείτη,
καυτές ρακές με κέρναγαν να το φχαριστηθώ.
Τα καλιτσούνια μ'άρεσαν, μα στις ρακές γκρουβόμουν*,
μα δε μπορούσα "Όϊ" να πω στην τελευταία ορθή*.
Μα τα πιλάφια* άρχισαν γι' αυτό τσι εγώ κρυβόμουν
Ίντα 'θελα ο κουζουλός να τρέχω στο νησί;
*χοχλιοί: σαλιγκάρια
*γκρούβομαι: πνίγομαι
*πιλάφι/γαμοπίλαφο: παραδοσιακό φαγητό γάμου
*ορθή: τελευταία ρακή στο όρθιο πριν φύγει ο επισκέπτης
Αυτο λεγεται οτι ειναι πραγματικη ιστορια,η οποια εξελιχτικε επι Αρχιερατειας του Μητροπολιτη Υδρας,Σπετσων και Αιγινης Προκοπιου,ο οποιος μαλιστα φημολογειται οτι ηταν λιγο....ψευδός!...Και ένα ανέκδοτο που μου είπαν πρόσφατα:
Πριν αρκετά χρόνια σε ένα χωριό ο ιερέας βγαίνοντας από τον ναό μετά την ακολουθία βλέπει στο δρόμο ένα ψόφιο γαϊδούρι. Παίρνει τηλέφωνο τον αστυνόμο και του λέει: «Κυρ αστυνόμε έξω από την εκκλησία είναι ένα ψόφιο γαϊδούρι να ρθεις να το μαζέψεις». Ο αστυνόμος θέλοντας να κάνει χιούμορ λέει του παπά: «Παπά, νόμιζα ότι για τους νεκρούς φροντίζει η εκκλησία!», οπότε ετοιμόλογος ο ιερέας του απαντά: «Ναι παιδάκι μου, αλλά να μην τους χαιρετίσουν οι συγγενείς πρώτα!».
Στέφανε, ξέρεις ότι σ' αγαπώ αλλά με συγχωρείς, σ' έχω λίγο άχτι αυτές τις μέρες.
Καμια δεκαριά άτομα, κολλήσαμε γρίπη με πυρετό. Λέω εγώ τώρα..:wink:
Μάλλον κάποιος υπέρμαχος μας σαμποτάρισε ενόψει της συναυλίας
ΥΓ. Και ποιος σου είπε ότι εγώ σας κόλλησα; Εγώ είχα αυτό το βηχαλάκι από τις 10/1 και κανένας δεν είχε κολλήσει προηγουμένως. Τη γρίπη μπορεί να την έφερε άλλος. Έχει όμως σημασία ποιος είχε πρώτος γρίπη; Άλλοτε κολάμε από τον έναν, άλλοτε από τον άλλον. Μες στη ζωή είναι αυτά...
Μετά το πέρας του κοινωνικού και του "Δείπνου σου", συνηθίζω στο ναό, εφόσον υπάρχει πολύς κόσμος για θεία κοινωνία και μας παίρνει, να λέω κάποιο μάθημα, τον πολυέλαιο της Κυριακής ή κάτι άλλο. Ανοίγω λοιπόν σήμερα (Γ' ήχος) το "Επί τον ποταμόν". Ο αριστερός κατάλαβε ότι κάτι θα έλεγα και έρχεται στα γρήγορα να το μάθει. Εκεί λοιπόν που παίρνω την ατάκα μου για το απήχημα, με ρωτάει "Επί τον ποταμόν θα πούμε;" και εισπράττει ως... εμμελή απάντηση ένα μεγαλοπρεπέστατο: "Ναιαιαιαιαιαι"...
Μόνο που το σωστό απήχημα... για τον τρίτο ήχο σε όσους είναι περίεργοι.. είναι το... "ΝαάΑΑΑΑΑ"...
Ἀφοῦ σὲ αὐτὴν τὴν ὑπο-ενότητα μαλώνουμε μὲ ἀνεκτικότητα καὶ μάλιστα μὲ καταλήξεις ὅμοιες, ἐνῶ σὲ κάποιες ἄλλες ἑνότητες μὲ ἀντιπαλότητα καὶ μὲ καταλήξεις ... ὠμές, προτείνομαι νὰ μεταφέρω τὶς τελευταῖες ἐδῶ, μόλις ἐκδηλωθοῦν, ὥστε νὰ ἀλλάξει ἀμέσως ἡ ἀτμόσφαιρα .
Σε κεντρικότατο Ναό ,
Ακολουθία Αναστάσεως από Χριστός Ανέστη έως τέλους = 50 λεπτά , κατόπιν οδηγιών του προισταμένου ιερέως. (κατευθείαν Θ.Λειτουργία ανευ κανόνος κτλ ....)
οι ψάλτες μάλλον κλαίγανε στο τέλος , παρά γελάγανε...