Ψαλτοφωτογραφίες


Ο π. Δοσίθεος Κατουνακιώτης ο τυφλός (δεξιά) με τον μακαριστό Μητροπολίτη Ωρωπού και Φυλής Κυπριανό στην Ι.Μ. Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή Αττικής τον Οκτώβριο του 1990.
 

Nikos L.

Παλαιό Μέλος
ας μου επιτραπεί να διατυπώσω μια ευχή: εύχομαι να μην δώ μετά από πολύ καιρό όλες αυτές τις φιλότιμες προσφορές των φίλων να καταλήξουν σε κανένα λεύκωμα με τίτλο "οι ψάλτες του 20ου αιώνα" με © και 70-80 € τιμή από κανέναν.......................
 

lagoudakis

Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης
Αν και με πρόλαβε ο Μανώλης ο Παπαδάκης σε άλλη ενότητα (εδώ), αναρτώ και στην ενότητα των ψαλτο-φωτογραφιών άλλη μια φωτογραφία από την συνάντηση μελών του Ψαλτολογίου στην επιστημονική διημερίδα "Η ψαλτική τέχνη στην Ορθόδοξη λατρεία" στο Ηράκλειο. Από αριστερά προς τα δεξιά: Μανώλης Παπαδάκης, Γιάννης Σκαλιδάκης, Χαράλαμπος Τσερκέζης, Χρήστος Τσακίρογλου, Μιχάλης Λαγουδάκης.
 

Attachments

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Οι εν Αμερική ιεροψάλτες και μέλη του φόρουμ...

Εξ αριστερών προς τα δεξιά:


  • Νικόλαος Γιαννουκάκης Πρωτοψάλτης, Καθεδρικού Ναού Αγ. Νικολάου της Μητρόπολης Pittsburg, PA
  • Γραμμένος Καράνος, Καθηγητής Βυζαντινής μουσικής στο Κολλέγιο Τιμίου Σταυρού, Brookline, MA
  • Απόστολος Κομπίτσης, Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας, Toms River, NJ
(από το Facebook)
 

Attachments

svivaldi

Κόσσυβας Σπύρος
Ο δάσκαλος μου Ηλίας Ρεδιάδης Τούμπας Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Αγιου Παντελεήμονα Αχαρνών.Σε εκδήλωση πρίν 2 χρόνια στο ίδρυμα Κακκογιάννη.(είμαι και εγώ πάνω αριστερά:wink:).Επίσης δεξιά και καθισμένος είναι ο διευθυντής της Σχολης Βυζαντινης και Παραδοσιακης Μουσικής της αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.κ Ειρηναίος Νάκος.
Και στην ασπρόμαυρη φωτογραφία ο Κωνσταντίνος Ψάχος!!!
 

Attachments

Καλησπέρα! Προσπαθώ να συλλέξω φωτογραφίες από Χιώτες ψάλτες. Κυρίως παλαιούς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον τρέφω για ομαδικές...

Ελπίζω να βρεθεί κάποιος!

Ευχαριστώ!
 
"Ο Ψάλτης". Φωτογραφία του Σίμου Χουτζαίου.

Ο Σίμος Χουτζαίος του Δημητρίου, γεννήθηκε στη κωμόπολη της Αγιάσου στα 1873 και πέθανε στη Μυτιλήνη το 1967. Υπήρξε φωτογράφος και ζωγράφος. Το φωτογραφικό του έργο με θέματα κυρίως από την γενέτειρά του έχει ιδιαίτερο λαογραφικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον.
 

Attachments

Από την εφετινή Πανήγυρη των Δανιηλαίων (2015)

Οι φωτογραφίες είναι ευγενική χορηγία του φίλου και συμπανηγυριστή Κων/νου Χαινόγλου που είχε καλύτερη μηχανή από μένα!
 

Attachments

Last edited:

Τσακιτζής

Παλαιό Μέλος
Ανεβάζω μερικές ακόμα Φωτογραφίες Πρωτοψαλτών από το Αρχείο μου.
 

Attachments

NKontis

Παλαιό Μέλος
Στη σελίδα του facebook με την επιγραφή «Μεγάλη του γένους σχολή» (https://www.facebook.com/teofanid) βρήκα αυτές τις δύο φωτογραφίες:

Στην πρώτη εικονίζονται στην είσοδο στο βάθος ο Πρίγγος και ο Στανίτσας και στη δεύτερη ο Στανίτσας και όλη η οικογένεια του κ. Παϊκόπουλου σύμφωνα με σχόλιο κάτω από την φωτογραφία ανιψιάς του δασκάλου (ο πατέρας του π. Κωνσταντίνος δεύτερος από δεξιά του Στανίτσα, η μητέρα του, τα αδέρφια του και ο ίδιος όταν ήταν 7 χρονών). Είναι το δεύτερο παιδάκι από δεξιά από τα παιδιά που κάθονται μπροστά στην φωτογραφία. Τον Στανίτσα φυσικά στο κέντρο της φωτο, νομίζω, όλοι τον αναγνωρίζουν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις φωτογραφίες και τα εικονιζόμενα πρόσωπα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα απ᾽ όπου προέρχονται. Εκεί δίνονται και τα ονόματα και άλλων προσώπων.
 

Attachments

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Στη σελίδα του facebook με την επιγραφή «Μεγάλη του γένους σχολή» (https://www.facebook.com/teofanid) βρήκα αυτές τις δύο φωτογραφίες:

Στην πρώτη εικονίζονται στην είσοδο στο βάθος ο Πρίγγος και ο Στανίτσας...
και ο Δημοσθένης Παϊκόπουλος, 11 ετών, ως κανονάρχος του Πατριαρχ. Ναού (κοντά στον Θρ. Στανίτσα, με τον οποίον ο πατέρας του συνδεόταν φιλικά), αριστερά στη δεύτερη (μεσαία) σειρά των κανοναρχών.

ΥΓ. Η χρονολογία επιβεβαιώνεται από τη λεζάντα της φωτογραφίας εδώ.
 
Last edited:

pfilippou

Παναγιώτης Φιλίππου
Θα ήθελα να προσθέσω ότι στην συνημμένη φωτογραφία του έτους 1940 στα Πατριαρχεία, που την ανέβασε σε προηγούμενο μήνυμά του ο αγαπητός κ. NKontis, φαίνονται και οι Δομέστικοι: αριστερά (μπροστά από τον Πρίγγο) ο Άρχων Α΄ Δομέστικος Αναστάσιος Μιχαηλίδης (γνωστός και ως Σόμπατζης) και δεξιά (μπροστά από τον Στανίτσα) ο Άρχων Β΄ Δομέστικος Νικόλαος Συμεωνίδης. Επίσης, αριστερά φαίνεται ένας κύριος με στολή και πηλίκιο ο οποίος είναι ο Αρχικλητήρας των Πατριαρχείων (αγνώστων στοιχείων).

H αναγνώριση των αναφερομένων προσώπων έγινε από τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Σεραφείμ Φαράσογλου.
 
Top