Χερουβικά κυρ Αντωνίου Οικονόμου της του Χριστού Εκκλησίας - εξηγήσεις Κων/νου Φωτόπουλου

Τάσος Μπόκος

Παλαιό Μέλος
#21
Υπέροχο !!!
Μπράβο Κώστα για την εξήγηση και την καλλιγραφία.


και έρχονται δ΄ και βαρέος σιγά σιγά...
Ανυπομονούν κάποιοι...:wink:

ΥΓ:Λίγο ασυνήθιστη δεν είναι η αρχή;
 

Τάσος Μπόκος

Παλαιό Μέλος
#23
02-12-09, 22:31
Ακολουθεί το χερουβικό του α΄ ήχου και έρχονται δ΄ και βαρέος σιγά σιγά...
Πόσο "σιγά-σιγά" έρχονται αυτά τα χερουβικά;
Πού βρίσκονται; Πλησιάζουν;
 
Last edited:
#26
Μόλις σήμερα (ποτέ δεν είναι αργά) ανακάλυψα τα υπέροχα αυτά Χερουβικά του Αντωνίου όπως και τα Κοινωνικά του της Εβδομάδος. Θερμές ευχαριστίες στον εξηγητή. Παρακαλώ θερμότατα να συνεχιστεί το ανέβασμα και των υπολοίπων από όσους τα έχουν(και μπορούν φυσικά).Τι μελωδία είναι αυτή...
 
Last edited:
#30
Με αφορμή την ερώτηση για τα Χερουβικά του Αντωνίου, χαιρετίζουμε τα μέλη αλλά και τους αναγνώστες του Ψαλτολογίου ευχόμενοι χρόνια πολλά και ευλογημένο το νέο έτος!

Μετά την έκδοση του β΄τόμου των Κοινωνικών Παλαιών Διδασκάλων η οποία σύντομα θα γίνει, θα ακολουθήσει το τόμος Χερουβικά Παλαιών Διδασκάλων. Ως εκ τούτου κατευθυνθήκαμε σε χειρόγραφα της παλαιάς γραφής τα οποία εξήγησαν και εξηγούν εκλεκτοί μουσικολόγοι τους οποίους θερμά ευχαριστούμε αλλά δεν είναι του παρόντος να αναφέρουμε όλους. Μόνο (λόγο του θέματος) θα αναφέρουμε το Σχολείον Ψαλτικής, το οποίο με πολύ διάθεση θέλησε να συμβάλει-συμμετέχει στην ολοκλήρωση του τόμου, με την ολοκλήρωση και προσφορά της εξηγήσεως των Χερουβικών του Αντωνίου στον εν λόγο τόμο. Για την αρτιότερη εξήγηση έχουμε διευρύνει την έρευνα επί των χειρογράφων η οποία κατέληξε στην εύρεση αυτογράφου κώδικος του Αντωνίου η οποία επηρέασε σε πολλά σημεία την μέχρι τώρα εξήγηση των χερουβικών.

Λίγη υπομονή λοιπόν και θα έχουμε όλα τα χερουβικά του κυρ Αντωνίου ευχαριστώντας και δοξολογώντας τον Θεό με κείμενα παλαιών διδασκάλων.

Εκ της ομάδας, Ψαλτική Παράδοση (Ψ.Π.)
 
Top