Τ00. Τῆς μετανοίας... κ.λπ. διαφόρων συνθετῶν

Καλημέρα, μπορεί να ανεβάσει κάποιος του Πέτρου Λαμπαδαρίου?
Επίσης σε ποιο βιβλίο το βρίσκουμε?
Ευχαριστώ πολύ!

Last edited:
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εχω μια ερώτηση, ακούγοντας την ηχογράφιση του κ. Νεοχωρίτη στο "..ορθρίζει γαρ το πνεύμα μου" κάνει μια μετατροπία σε δεύτερο ενώ στο κείμενο δεν υπάρχει η αντίστοιχη φθορά. Λέει από κάποιο άλλο κείμενο?

Σας ευχαριστώ πολύ

Χαίρετε!

Μήπως έχει κάποιος το μουσικό κείμενο από το οποίο ψάλλει ο Γέρο-Δαμασκηνός;

Καλή σαρακοστή!
Μετά από ένα & πλέον ημερολογιακό έτος, αναρτώ τη ζητούμενη μελωδία, με συν. αρχείο, κατόπιν μαγνητοφώνησης, "κατά προσέγγιση", με την παρατήρηση ότι στη φράση "τα πλήθη...", επειδή δεν ακούγονται δυνατά & ευδιάκριτα οι μ. φθόγγοι, αυτοσχεδίασα... ;)
Ζητώ την επιεική κρίση, τόσο του ερμηνευτή του μέλους, όσο και των επαϊόντων του χώρου για τυχόν λάθη & αβλεψίες.

Attachments

• Τα πλήθη των πεπραγμένων μοι δεινών, μέλος Γ. Δαμασκηνού Νεοσκ.pdf
    603.5 KB · Views: 75
Τα ιδιόμελα του Τριωδίου εις τον Ν΄ Ψαλμό σε μέλος σύντομο στιχηραρικό υπό Κοσμά Παναγιώτου

Καλημέρα σας!
Μήπως υπάρχουν τα πεντηκοστάρια του Τριωδίου σε ήχο Α' παθητικό;

Ευχαριστώ και καλή δύναμη σε όλους!

Καλημέρα σας!
Μήπως υπάρχουν τα πεντηκοστάρια του Τριωδίου σε ήχο Α' παθητικό;
.....................................................................................................................................................
Δείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο, μέλη του αειμνήστου Αντ. Σύρκα, σε α' ήχο, τα οποία, ερμηνεύοντάς τα, θέτοντας "διαρκή ύφεση", (δική μου έκφραση), στους μ. φθόγγους , ΔΙ & ΖΩ, "μετατρέπονται σε "σαμπάχ" ή "σαμπαχί..."

Attachments

• Της μετανοίας Α' ήχος ΣΥΡΚΑ.pdf
    449.2 KB · Views: 31
Last edited:
"Πεντηκοστάρια του Τριωδίου", μέλος Γρηγορίου Πρωτοψάλτου. (Χειρόγραφη παρτιτούρα, από Μουσικοφιλολογική σύναξη, Παρνασσός - Μάρτιος 1976).
"Το χορό" των ιεροψαλτών, διεύθυνε ο αείμνηστος Άρχ. Θρ. Στανίτσας.
Το μ. κείμενο, στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Attachments

• Πεντηκοστάρια του Τριωδίου, μέλος Γρηγορίου.pdf
    307.9 KB · Views: 52
Back