Μπόκος Βασίλειος
Νέο μέλος
Εν τη υπομονή υμών, κτίσασθε τας ψυχάς ημών!Θα προσπαθήσω να σας κάνω να ... ευθυμήσετε ...
Με εντολή του Εφημερίου , ο Ναός αγόρασε 4 δίπτυχα . Στον Ιερό Ναό λειτουργεί ένα αναλόγιο . Έχω ένα από τα 4 , αλλά το χρησιμοποιώ , μόνο για να βλέπω την ημερομηνία του Μηνολογίου , κάθε φορά ... Και αυτό , διότι ο Εφημέριος , ακολουθεί ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΥΠΙΚΟ !!!
Θα σας δώσω ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα . Στην ακολουθία , φέτος της Β' Στάσεως των Χαιρετισμών , όπως όλοι γνωρίζουμε , ορίζει Εσπερινό Μεθέορτο του Ευαγγελισμού ... Εμείς τελέσαμε Απόδειπνο ... κλασικά .
Είχα τη χαρά , να φιλοξενω και έναν φίλο , πρωτοψάλτη . Είχα δε , τριπλή χαρά . Λόγω φιλίας , σωστού ίσου ( καθόσον ο Εφημέριος λόγω άγνοιας ανεβάζει το ίσο στα... αγγελικά τάγματα, και διασκέδαζα , βλέποντας το φίλο μου να απορεί ... καθόσον προσωπικά , πλέον , δεν έχω τέτοιες ανησυχίες ...
Στο Κοινωνικό της Κυριακής , ψάλλουμε τον Άμωμο . Ευαγγέλιο στον Όρθρο , ακούμε κατ ' επιλογήν ...
Δεν μπορούμε να τον διορθώσουμε , γιατί θα βρούμε τον μπελά μας ...ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΕΝΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ! Ο ΘΕΟΣ , ΒΟΗΘΟΣ !
(ή σήκω φεύγα αν δεν το αντέχεις)
Καλά κουράγια όπως και να έχει..