Το πρώτο μου χειρόγραφο

Τσακιτζής

Παλαιό Μέλος
#1
Το 1953, προσελήφθην ως Αριστερός Ψάλτης, στην Αγία Μαρίνα Πειραιώς
στην περιοχή Καραβά. Κοινωνικά έψαλλα τα του Ιωάννου από τον Πρωγάκη. Αφού τα έψαλλα 2 - 3 τρείς φορές, ρώτησα τον Πατέρα μου, τι να ψάλλω στην επερχόμενη Κυριακή ( Ήχος Βαρύς ). Εκείνος μου είπε ψυχρά : Γράψε ένα δικό σου, να δούμε και τι θα βγεί και βλέπουμε.
Εγώ έπεσα από τα σύννεφα, αλλά κάθησα κάτω, έστειψα το λιγοστό μυαλουδάκι που διέθετα τότε ( θα μου πείτε, τώρα διαθέτεις περισσότερο ; Αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης ) κι έγραψα με μολύβι ( τότε ή με μολύβι θα έγραφες ή με κοντυλοφόρο ) αυτό που θα δείτε παρακάτω, το οποίο σχετικά, βγήκε καλούτσικο και τελικά το έψαλλα.
Είναι η πρώτη μου μελοποίηση και το πρώτο μου χειρόγραφο ( από μικρός φαινόμουνα ότι θα μεγαλώσω ).
 

Attachments

Last edited:

lagoudakis

Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης
#3
Είναι η πρώτη μου μελοποίηση και το πρώτο μου χειρόγραφο ...
Αξίζει λοιπόν να το έχουμε διαθέσιμο σε ευανάγνωστη μορφή! Ευχαριστούμε, Άρχοντα!
 

Attachments

Τσακιτζής

Παλαιό Μέλος
#4
Όλοι Σας είδατε το Κοινωνικό που είχα γράψει σαν παιδάκι 13 ετών.
Δείτε το ξανά στη σημερινή του μορφή και Εκτέλεση, κάποιου με 74 χρόνια στην πλάτη. Βέβαια η έκτασή του, είναι απαγορευτική για τα σημερινά δεδομένα. Τότε όμως και μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 70, αυτά λέγαμε, γιατί οι Παπάδες μας, αφ' ενός μεν ΔΕΝ είχαν να πάνε να κτυπήσουν κάρτα στη φάμπρικα μετά την Λειτουργία και αφ' ετέρου Δεν θυμόντουσαν το κήρυγμα ή τις ανακοινώσεις εκείνη την ώρα.
Πάντως νομίζω ότι θα βρεθούν πολλές περιπτώσεις, που θα μπορούσε να ψαλλεί, ένα τέτοιο Κοινωνικό. Όσοι λοιπόν πιστοί.............
 

Attachments

Top