Συνάντηση Ιεροψαλτών 2002 στην Θεσσαλονίκη

Αντωνης Μιχελουδακης

παλαιόν στρουθίον μονάζον
Ο Φίλος και μέλος του ψαλτολογίου Μαργαρίτης Αστεριάδης μου έστειλε ένα dvd απο την παραπάνω εκδήλωση εκφράζοντας την επιθυμία να το ανεβάσω στο forum ώστε να το μοιραστεί μαζί μας .Σήμερα ανεβάζω ένα απόσπασμα με την ομιλία του Καραμάνη και θα ακολουθήσουν και άhttp://www.youtube.com/watch?v=wIWgEQ-kHy8&feature=channel_pageλλοι.Εχει το ενδιαφέρον του.
 

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
Σε άλλες δύο φορές τον έχω πετύχει και έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Χτύπησε το τηλέφωνο και το σήκωσε κανονικά και μίλησε! Και μου φαίνεται ότι η μία από τις 2 είναι στο τελευταίο συνέδριο του Ιδρύματος Μουσικολογίας. (αλλά δεν είμαι και σίγουρος-θυμάται κανείς;)
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Αντώνη, χίλια ευχαριστώ, ήταν πολύ ωραίο και συγκινητικό το βίντεο του Καραμάνη, ειδικά στην αρχή.
Κάποιος εδώ στο φόρουμ τον ονομάζει "γέροντα", λοιπόν έχει κάτι το γεροντικό (με την εκκλησιαστική έννοια) το ύφος του λόγου του.

ΥΓ Είναι διπλά επίκαιρη η ομιλία αυτή σε σχέση και με τα περί αργολογίας που διαβάσαμε: ο Καραμάνης ήταν από τους πατριαρχικούς που ήταν ανοιχτός σε "αλλότριες" μουσικές σχολές, τουλάχιστον τις σεβόταν, γιατί είχε ανοιχτό μυαλό (κατά τον ίδιο τρόπο που οι "αλλότριες" μουσικές σχολές είχαν μελετήσει κατά κόρον τους πατριαρχικούς, απ' ό, τι ξέρω), αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι γνήσιος εκφραστής της παράδοσης, κατά τη γνώμη μου, και από τους πιο εποικοδομητικούς.
 
Last edited:
Top