Λαγουδάκης Μιχαήλ - Δοξαστικό Αγίου Ραφαήλ

Το 1996 είχα την χαρά να γνωρίσω από κοντά τον Μιχάλη Λαγουδάκη (μέλος του forum), αδελφό ενός στενού μου φίλου, του Νεκταρίου. Ο Μιχάλης τότε μου δώρησε κάποια πράγματα, μέσα στα οποία υπήρχαν και κάποιες συνθέσεις του και κάποιες καταγραφές του. Υπάρχουν όλα αυτά στο αρχείο μου. Χωρίς την άδειά του (ας με συγχωρέσει) ανεβάζω ένα δοξαστικό που μου άρεσε πάντα να ψάλλω. Ως ανάμνηση αγαθή. Γεια σου φίλε Μιχάλη.:)
 

Attachments

  • doxa_agiou_Rafail_Lagoudakis.pdf
    164.5 KB · Views: 82
Last edited:

ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ ΔΑΝΙΗΛ

Παλαιό Μέλος
Να πω και γω πως προκειται περι εξαιρετου ανθρωπου και καταρτισμενου μουσικα !!Ειναι καθηγητης στο πολυτεχνειο Κρητης !! Ειχα την χαρα να περασει ενα πρωι οικογενειακως πριν τις γιορτες απο τον ναο!!Ψαλλει πολυ ωραια!! και δεν μου ειπε πως γραφει κιολας!!Φιλε Μιχαλη καλη χρονια !!!!!!

Ηλια ευχαριστουμε για το αρχειο!!!
 

lagoudakis

Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης
Αγαπητέ φίλε Ηλία! Είναι χαρά που ξανασμίξαμε εδώ στο Ψαλτολόγιο μετά από τόσα χρόνια! Ο ζήλος σου περί τα ψαλτικά δεν μειώθηκε καθόλου όλα αυτά τα χρόνια! Πολύ ευχαρίστως να ανεβάσεις ό,τι θέλεις από αυτά που σου έχω δώσει, δεν είναι για να μείνουν κρυφά. Ελπίζω να φανούν κάπου χρήσιμα. Άσε που σχεδόν όλα τα μουσικά κείμενα του καιρού εκείνου που ασχολούμουν περισσότερο έμειναν κάπου στην βιβλιοθήκη του αδελφού μου, του π. Νεκταρίου, στη Θεσσαλονίκη και δεν τα έχω ούτε κι εγώ εδώ στα Χανιά. Πάντως, τα δύο δοξαστικά του Αγίου Ραφαήλ τα είχα ανεβάσει κι εγώ προ καιρού στα μουσικά της Λαμπροτρίτης εδώ.

Αγαπητέ φίλε Δανιήλ, η ψαλτική σου φιλοξενία είναι μοναδική, όπως μαρτυρούν όλοι, κοντά σ' αυτούς πλέον κι εγώ. Είσαι άρχοντας! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ήταν μεγάλη τιμή που συμψάλλαμε στον εσπερινό των Χριστουγέννων. Να' ναι καλά το Ψαλτολόγιο που έγινε αφορμή να γνωριστούμε! Από μουσικά κείμενα, λίγα έχω γράψει, κυρίως εκεί που χρειάζεται κάποιο μουσικό και δεν υπάρχει άλλο. Άλλο ένα δείγμα είναι τα δοξαστικά του εσπερινού των Αγίων Φωτίου και Ανικήτου εδώ.

Καλή Χρονιά σε όλους!
 
Top