Πολύ καλό άκουσμα! Συγχαρητήρια!
ΥΓ Εκεί στην "πανοπλία του Σταυρού" δέχτηκες κάποια επίθεση από μάτι - λέιζερ ...; Κάτι σαν space invaders μου θύμισε
![]()
Καλώς ορίσατε στην κοινότητά μας και σας ευχαριστούμε πολύ για την ανάρτηση. Αν και μας "φάγατε"το κάτωθι (ούτως ή άλλως τα λάθη είναι τόσο ανθρώπινα όσο και διορθωτέα):
Ὁ ποιῶν ταῦτα, τὸν ἀληθινὸν κομίζεται στέφανον...
προσωπικά μου αρέσει η φωνή σας και εύχομαι να σας ακούσουμε και σε άλλα πολλά στο μέλλον. Είναι καλό που το ταλέντο αρχίζει την αποκέντρωση με παραδείγματα όπως το δικό σας. Το σίγουρο είναι (και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας σε αυτό) ότι εδώ κανένας δεν είναι καλύτερος από τον άλλο αν και μερικές φορές από αδυναμία περνάει από το μυαλό των περισσότερων αυτός ο λογισμός, για να φύγει όπως ήρθε.
Καλή συνέχεια.
Υ.Γ. Που τα θυμήθηκες βρε Ευάγγελε τα arcade, καλά με πήγες στις εποχές που χάνονταν ολόκληρες περιουσίες (μεγέθους μικρού παιδιού) σε κέρματα και ατελείωτες ώρες μαθήματος-διαβάσματος. Στο δε συγκεκριμένο, προσκυνώ!
Αηδόνης;105119 said:Θυμίζεις λίγο Τσαμκιράνη!
Αν και μπορεί να υπάρχει ήδη:
Μεγάλη φωνή!!Συγχαρητήρια κ. Τσαβαρη
..μου θυμίσατε αν μου επιτραπεί την Αρχοντική φωνή του Ταλιαρώδου!
Να υμνείτε πάντα με ζήλο και ταπείνωση τον Κύριο μας!
Φίλτατε Άρχων στην Ρόδο έχω απο τον Σεπτέμβριο , ήρθα απο την Λάρισα και σε πληροφορώ ότι τέτοια αγάπη που μου έδειξαν οι συνάδελφοι Ιεροψάλτες της Ρόδου , πληροφορόντας άπαντας δεν βρήκα ούτε στον τόπο μου , τώρα ότι υπάρχουν και ειδικές περιπτώσεις ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει . Απο εκεί και πέρα ενώ βλέπεις ότι έχεις γίνει μια σοβαρή κίνηση απο Ιεροψάλτες νέους της ηλικίας σου γιτί δεν τους πλαισιώνεις και απαξιείς ; Νομίζω δεν είναι σωστός ο χαρακτηρισμός σου για τους συναδέλφους ειδικά της Ρόδου , σε παρακαλώ λοιπόν βόηθα και να τα αφήσουμε αυτά τα πράγματα να πάψει επιτέλους αυτήν η μιζέρεια . Χαρά μου λοιπόν να τα πούμε και απο κοντά .
*Η τιμή δεν είναι του Ψαλτολογιου , αλλά δική μου γιατί είμαι ανάμεσα σε πραγματικούς γνώστες και επιτέλους μπορώ να ανταλλάξω απόψεις γιατί εδώ στην Ρόδο το μόνο που κοιτάνε οι ψάλτες είναι ποιος είναι καλύτερος απο τον άλλο και πως να σχολιάσουν!
Ευχαριστώ...
Αγαπητέ Μιχάλη συγχαρητήρια.Έχεις τάλαντο και ταλέντο.Με τον τίτλο όμως που φέρεις-Άρχων-δεν θα 'πρεπε να ασχολείσαι με σχόλια,κριτικές και ίντριγκες.Σίγουρα σε βελτιώνουν σαν άνθρωπο και καλλιτέχνη,σε χαλυβδώνουν,αλλά ταυτόχρονα σε πικραίνουν,σου βάζουν το μικρόβιο της έπαρσης και του αθέμιτου ανταγωνισμού και σε απομακρύνουν από τον πραγματικό νόημα που πρέπει να έχει η έννοια ιεροψάλτης.Εμένα προσωπικά κάτι τέτοια δεν μ'αγγίζουν καθόλου.Προσπαθώ με προσευχή,διάβασμα,ακούσματα και μεράκι να τα προσπερνώ και να βελτιώνομαι και ως άνθρωπος-πρωτίστως-και ως ψάλτης.
Υ Γ Και μια φιλική συμβουλή:προσπάθησε να βελτιώσεις την διάρκεια και τον όγκο της αναπνοής σου.Είμαι σίγουρος ότι κάνεις ασκήσεις και ότι το παλεύεις.Θα αποκτήσεις άνεση και αβίαστο ψάλσιμο και κάτι σημαντικό κατ' εμέ που στο επισήμανε και ο Αηδόνης:Χρονική αγωγή.Ο Θεός να σου δίνει υγεία και δύναμη.
Εμενα προσωπικα μου αρεσε πολυ η ερμηνεια σας μπραβο σας μηπως θα μπορουσατε να αναρτησετε και το το κειμενο απο το αποιο ψαλατε????
Ευχαριστώ πολύ.Οπως είπα και σε παλαιότερο μήνυμα αγαπητέ το κείμενο είναι ένα χειρόγραφο από έναν παλιό ψάλτη του νησιού ο οποίος είχε έρθει την ημέρα εκείνη στον Ναό.