Κυριακή του Παραλύτου με δεκάδες «αγγελάκια» στον Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου (βίντεο, φωτ.)

Diogenes

Νέο μέλος

Θεσσαλονίκη: Κυριακή του Παραλύτου με δεκάδες «αγγελάκια» στον Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου (βίντεο, φωτ.)

Το πρόγραμμα των εορταστικών και λατρευτικών Συνάξεων του Ναού
09/05/2023 14:55

Θεσσαλονίκη: Κυριακή του Παραλύτου με δεκάδες «αγγελάκια» στον Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου (βίντεο, φωτ.)


Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο άνοιξε η εορταστική εβδομάδα της πανηγύρεως των Ισαποστόλων και Θεσσαλονικέων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ναό στη Θεσσαλονίκη καθώς την Κυριακή του Παραλύτου 7 Μαΐου 2023 δεκάδες παιδιά παιδιά ΑμεΑ, συνοδευόμενα από την Ομάδα Φίλων ΑμεΑ παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία.

Ο Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος και τα “αγγελάκια” με την καθαρότητα της καρδιάς τους έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ενώ δεν έλειψαν και οι ενθουσιώδεις στιγμές, κυρίως στα ψαλλόμενα «Χριστός ανέστη», οπότε με σθένος και δύναμη συνέψαλλαν με τη χορωδία!

3-17-600x340.jpg


Περισσότεροι από 30 χορωδοί της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός ερμήνευσαν στο μέσον του Ναού και ενώπιον της Εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης το «Ο Άγγελος εβόα», με το σύνολο του εκκλησιάσματος να υποψάλλει καθ’ όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Οι ιερείς του Ναού με επί κεφαλής τον αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Τράγκα ιερούργησαν, αρδεύοντας το «ιδιαίτερο» αυτήν την ημέρα εκκλησίασμα με τα διδάγματα της ευαγγελικής περικοπής.

2-20-383x600.jpg


Τελέστηκε επίσης το μνημόσυνο του Δασκάλου της Ψαλτικής και Μαΐστορος Λυκούργου Αγγελόπουλου, Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, και του «αηδονιού του Αγίου Όρους» Σπυρίδωνος μοναχού (Μικραγιαννανίτου), υποτακτικού του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου.

5-11-360x600.jpg


Το Κοινωνικό διήρκησε γύρω στο 20λεπτο με τρία Άγια Ποτήρια, καθώς Κοινώνησε το σύνολο των παιδιών ΑμεΑ και οι περισσότεροι του λοιπού εκκλησιάσματος με τη συνωδία και προτροπή της Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινής Χορωδίας, ψάλλοντας «Σώμα Χριστού μεταλάβετε, πηγής αθανάτου γεύσασθε».


Το πρόγραμμα των εορταστικών και λατρευτικών Συνάξεων του Ναού για την εορτή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου


Τετάρτη 10/5 ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ Παραμονή Εορτής Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου
α) 7.30′-9.30′ Όρθρος & Θεία Λειτουργία.
β) 19.00′ Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.
γ) 21.30′-23.00′ Βραδινή Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός.

1-27-600x340.jpg


Πέμπτη 11/5 ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ
α) 7.30′-10.30′ Όρθρος & Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
β) 19.00′-20.00′ Παράκληση στους Αγίους Ισαποστόλους Κύριλλο και Μεθόδιο. Προσκύνημα Ιερών Λειψάνων Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου.
γ) 20.00′-21.00′ Λιτανεία Ιεράς Εικόνος και Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου προς ευλογίαν της γενέτειρας τους Θεσσαλονίκης.
δ) 21.30′-23.00′ Χαιρετισμοί στου Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο και βραδινή Θεία Λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τίθενται για προσκύνημα τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Ωράριο Ιερού Ναού κατά τον μήνα Μάιο: 7.30′-20.30′

Πηγή: orthodoxiaewsagency.gr



(Από: https://www.makthes.gr/thessaloniki...hion-kirilloy-kai-methodioy-vinteo-fot-643875)
 

Diogenes

Νέο μέλος
Χερουβικός Ύμνος Ήχος Τρίτος, Γρηγορίου | Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός | Κυριακή του Παραλύτου 07.V.2023

Ο Χερουβικός Ύμνος σε Ήχο Τρίτο, μέλος Γρηγορίου Πρωτοψάλτου Μ.Χ.Ε. (+1821). Ι.Π.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, Κυριακή του Παραλύτου, 07 Μαΐου 2023. (Ερασιτεχνικό βίντεο. Υποψάλλει και το εκκλησίασμα).
ΦΩΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ: https://www.flickr.com/photos/eirmosc...
Κυριακή του Παραλύτου με την Ομάδα Φίλων ΑΜΕΑ να συνοδεύει στον Ναό δεκάδες «αγγελάκια» (παιδιά ΑΜΕΑ), την Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός να ερμηνεύει με ζωντάνια τους αναστάσιμους ύμνους του Όρθρου & τη Θεία Λειτουργία, και την τέλεση μνημοσύνων του Δασκάλου της Ψαλτικής και Μαΐστορος Λυκούργου Αγγελόπουλου, Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, και του «αηδονιού του Αγίου Όρους» Σπυρίδωνος μοναχού (Μικραγιαννανίτου), υποτακτικού του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου.
Έτσι, άνοιξε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο η εορταστική εβδομάδα της πανηγύρεως των Ισαποστόλων και Θεσσαλονικέων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στον περίλαμπρο Προσκυνηματικό Ναό τους στη Θεσσαλονίκη.
Ο Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος, τα παιδιά ΑΜΕΑ με την καθαρότητα της καρδιάς τους έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ενώ δεν έλειψαν και οι ενθουσιώδεις στιγμές, κυρίως στα ψαλλόμενα «Χριστός ανέστη», οπότε με σθένος και δύναμη συνέψαλλαν με τη χορωδία! Πάνω από 30 χορωδοί της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός ερμήνευσαν στο μέσον του Ναού και ενώπιον της εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης το «Ο Άγγελος εβόα», με το σύνολο του εκκλησιάσματος να υποψάλλει καθ' όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, όπως διαπιστώνεται από τα ερασιτεχνικά βίντεο που ελήφθησαν από τους πιστούς, αλλά και από εθελοντές συνοδούς των ΑΜΕΑ.
Οι ιερείς του Ναού με επί κεφαλής τον αρχιμανδρίτη π.Ιωάννη Τράγκα ιερούργησαν με σεμνότητα και ιεροπρέπεια και διακόνησαν τον λόγο, αρδεύοντας το «ιδιαίτερο» εκκλησίασμα με τα διδάγματα της ευαγγελικής περικοπής.
Το Κοινωνικό διήρκησε γύρω στο 20λεπτο με τρία Άγια Ποτήρια, καθώς Κοινώνησε το σύνολο των παιδιών ΑΜΕΑ και οι περισσότεροι του λοιπού εκκλησιάσματος με τη συνωδία και προτροπή της Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινής Χορωδίας, ψάλλοντας «Σώμα Χριστού μεταλάβετε, πηγής αθανάτου γεύσασθε».
Δ/λία & Δ/νση: Σπυρίδων π.Φ. Ασπιώτης

- https://www.facebook.com/ChantAcademy...
- https://www.facebook.com/YmnoiStiHara
- https://www.facebook.com/EirmosAcademy
- https://www.flickr.com/photos/eirmosc...
#Ακαδημία_Ψαλτικής_Ειρμός, #Eirmos_Chant_Academy #kidschoir


Επινίκιος Ύμνος Ήχος Τρίτος | Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός | Κυριακή του Παραλύτου 07.05.2023


Φωτίζου, φωτίζου | Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός | Κυριακή του Παραλύτου 07.05.2023


Αιωνία η μνήμη | Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός | Κυριακή του Παραλύτου 07.05.2023




Χριστός ανέστη | Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός | Κυριακή του Παραλύτου 07.05.2023



1683647737623.png
 
Last edited:
Top