Κοινωνικά «Αινείτε» Πέτρου Λαμπαδαρίου

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
#21
Συνέχεια των Κοινωνικών του Πέτρου Λαμπαδαρίου από το Ταμείον Ανθολογίας του Θ. Φωκαέως. Ζητώ συγγνώμη για την προσωρινή αποχή μου από το θέμα.
 

Attachments

Shota

Παλαιό Μέλος
#25
Ο π. Σεραφείμ Φαρασογλου για τον Ναυπλιώτη:

Την πρώτη Κυριακή, που ανέβηκε στο αναλόγιο ως Λαμπαδάριος, και έψαλλε το Κοινωνικό Αινείτε, του Πέτρου Πελοποννήσιου, σε ήχο πλ. δ', ο πατριάρχης έδειχνε πολύ ικανοποιημένος και στο τέλος τον συνεχάρη για την επιτυχημένη εκτέλεση. Μετά την απόλυση δέχθηκε τα συγχαρητήρια και όλων των εκκλησιασθεντων, μεταξύ των οποιων και του μουσικοδιδασκάλου Κυριακου Ιωάννου του Καλογήρου, που εκκλησιασθηκε επί τούτω την ημερα εκείνη, και οποιος του εδήλωσε ότι και ο Γεώργιος Ραιδεστινός όταν προσεληφθηκε ως Λαμπαδάριος έψαλε το ίδιο Κοινωνικό με την ίδια εκτέλεση και επιτυχία.

...

Ο Ιάκωβος ως Λαμπαδάριος συνήθιζε να ψάλλει πάντα τις Κυριακές Κοινωνικά του Πέτρου Πελοποννήσιου, τα οποια αποστήθιζε και τα παρουσίαζε με μεγάλη τέχνη.
 
#26
Κύριε Τσακίρογλου, εξαιρετικό το πόνημα σας αυτό. Μήπως θά μπορούσατε τα εξαίρετα αυτά πονήματα που ανεβάζετε στο ψαλτολόγιον, να τα ανεβάζετε και σε αρχεία μελωδού (mel);
Ευχαριστώ.
 
Top