Georgios m
Νέο μέλος
Νομίζω καλύτερα να υπάρχει ένα ξεχωριστό νήμα για καταλόγους .
Δεν ξέρω εάν θα βρούμε άκρη όμως μια προσπάθεια πρώτα ο Θεός ας την κάνουμε.
Πραγματικά ιδέα δεν έχω όμως βλέπω υπάρχει πολύ πληροφορία στο ίντερνετ.
Έχουν έκδοση πολλά βιβλία με λεπτομέρειες για τα χειρόγραφα όμως είναι στα ρώσικα.
Εάν βρούμε άκρη τι υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη στα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης θα είναι πιο εύκολο να τα ζητήσουμε (μπορεί και να τα βρούμε όμως κάποια θα είναι δύσκολα να μας τα δώσουν).
Από ότι διαβάζω τα βασικά η πιο καλά είναι στην Αγία Πετρούπολη και στην Μόσχα.
Υπάρχουν βιβλία όπως και περιοδικά.
Περιοδικό Византи́йский временни́к ( Βυζαντινά Χρονικά)
Μία από αυτούς που ασχολήθηκε με τα ελληνικά χειρόγραφα είναι η Granstrem Evgenia. Τα έργα της στο ρωσικό περιοδικό Βυζαντινά Χρονικά.
Εδώ τώρα στην Βικιπαιδεια μπορούμε να κατεβάσουμε κάποια βιβλία δικά της. Εγώ κατεβάσα προς το παρών το πρώτο, το Part 1(ακόμα δεν το διάβασα, πρέπει να είναι της Samodurova)
Όλα είναι στα ρώσικα.
Οι κύριες επιστημονικές εργασίες είναι αφιερωμένες στη δημιουργία καταλόγων.
Οποίος θέλει να κατεβάσει τα βιβλία τα κατεβάζουμε από το πάνω λινκ της Βικιπαιδειας.

Σε άλλο νήμα εδώ είχαμε γράψει για καταλόγους της РГБ( ΡΚΒ) РНБ (ΡΕΒ)
Αγία Πετρούπολη (Λένινγκραντ)
Εδώ έχουμε για την РНБ
Εδώ κάτω από από την άλλη βιβλιοθήκη της. Αγίας Πετρούπολης (БАН)
Είναι η Ρώσικη Ακαδημία Επιστημών.
Ελληνικά χειρόγραφα / συγγρ. ΣΕ. Λεμπέντεβα. – Λένινγκραντ, 1973. – 242 σελ. Πλήρες κείμενο (εδώ )
Εδώ το λινκ για αυτά που είναι κάτω
Δεν ξέρω εάν θα βρούμε άκρη όμως μια προσπάθεια πρώτα ο Θεός ας την κάνουμε.
Πραγματικά ιδέα δεν έχω όμως βλέπω υπάρχει πολύ πληροφορία στο ίντερνετ.
Έχουν έκδοση πολλά βιβλία με λεπτομέρειες για τα χειρόγραφα όμως είναι στα ρώσικα.
Εάν βρούμε άκρη τι υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη στα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης θα είναι πιο εύκολο να τα ζητήσουμε (μπορεί και να τα βρούμε όμως κάποια θα είναι δύσκολα να μας τα δώσουν).
Από ότι διαβάζω τα βασικά η πιο καλά είναι στην Αγία Πετρούπολη και στην Μόσχα.
Υπάρχουν βιβλία όπως και περιοδικά.
Περιοδικό Византи́йский временни́к ( Βυζαντινά Χρονικά)
Μία από αυτούς που ασχολήθηκε με τα ελληνικά χειρόγραφα είναι η Granstrem Evgenia. Τα έργα της στο ρωσικό περιοδικό Βυζαντινά Χρονικά.
Εδώ τώρα στην Βικιπαιδεια μπορούμε να κατεβάσουμε κάποια βιβλία δικά της. Εγώ κατεβάσα προς το παρών το πρώτο, το Part 1(ακόμα δεν το διάβασα, πρέπει να είναι της Samodurova)
Όλα είναι στα ρώσικα.
Οι κύριες επιστημονικές εργασίες είναι αφιερωμένες στη δημιουργία καταλόγων.
Οποίος θέλει να κατεβάσει τα βιβλία τα κατεβάζουμε από το πάνω λινκ της Βικιπαιδειας.
- Samodurova Z. G. On the study of the Greek Manuscript Heritage in the USSR (1945-1971) // Part 1 ( Archaeographic Yearbook for 1971. M., 1972), Part 2 (Archaeographic Yearbook for 1972. M., 1974);
- Fonkich B.L. Κατάλογος έργων του E.E. Granstrem (στην 60ή επέτειο από τη γέννησή του) // Αρχαιογραφική Επετηρίδα για το 1971 . Μ., 1972;
- Ο Fonkich B. L. E. E. Granstrem ως ερευνητής ελληνικών χειρογράφων σοβιετικών συλλογών (με την ευκαιρία της 75ης επετείου από τη γέννησή του) // Αρχαιογραφική Επετηρίδα για το 1986 . Μ., 1987;
- Σχολή Βυζαντινών ΣπουδώνΤσαμουτάλη Α. Ν. Αγίας Πετρούπολης // Βοηθητικές ιστορικές επιστήμες . 1991. Τεύχος. 23;
- Lebedeva I. N. Evgenia Eduadovna Granstrem (1911-1991) // Archaeographic Yearbook for 1991 . Μ., 1994;

Σε άλλο νήμα εδώ είχαμε γράψει για καταλόγους της РГБ( ΡΚΒ) РНБ (ΡΕΒ)
Αγία Πετρούπολη (Λένινγκραντ)
Εδώ έχουμε για την РНБ
Εδώ κάτω από από την άλλη βιβλιοθήκη της. Αγίας Πετρούπολης (БАН)
Είναι η Ρώσικη Ακαδημία Επιστημών.
Ελληνικά χειρόγραφα / συγγρ. ΣΕ. Λεμπέντεβα. – Λένινγκραντ, 1973. – 242 σελ. Πλήρες κείμενο (εδώ )
Εδώ το λινκ για αυτά που είναι κάτω
Last edited: