[Ανακοίνωση] Ηχογραφήσεις των ένδεκα εωθινών δοξαστικών Αντωνίου Σύρκα απο Κων/νο Λαγούρο

Nikolaos Giannoukakis

Παλαιό Μέλος
#1
Αγαπητοί,

Σας παραθέτω ζωντανές ηχογραφήσεις όλων των εωθινών δοξαστικών του όρθρου απο τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μητροπόλεως Τορόντο (Καναδά) κυρ. Κωνσταντίνο Λαγούρο. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Άρχοντας είναι ένας απο τους λίγους αντάξιους μαθητές του ΓεροΣύρκα και οι εκτελέσεις του είναι απο τις πιστότατες σε γραμμή και ύφος του Γέρου και του μακαρίτη του Γεώργου Σύρκα. Επίσης, για την ιστορία, σας παραθέτω και το εγχειρίδιο ΤΑ ΕΝΔΕΚΑ ΕΩΘΙΝΑ ΔΟΞΑΣΤΙΚΑ απο τον ίδιο τον ΓεροΣύρκα που εκδόθηκε το 1955. Είναι πράγματι κειμήλιο και εύχομαι όλοι να βρήτε κάτι που να είναι οφέλημο. Εν καιρώ και όσο μου επιτρέπουν οι πολλαπλές μου ιατρικές, εκπαιδευτικές και εκκλησιαστικές υποχρεώσεις θα αναρτήσω και το Τριώδιο του γεροΣύρκα καθώς και άλλες ανέκδοτες συλλογές του γέρου μαζί με εκτελέσεις του Λαγούρου. Για περισσότερες πληροφορίες για τον Άρχοντα, πηγαίνετε στο http://www.ieropsaltis.com/psalt_Lagouros.htm

Ευχαριστώ για την φιλοξενεία,

Νικόλαος Γιαννουκάκης
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Πιττσβούργκου
Συντονιστής της Μονάδας Γενετικής και Κυτταρικής Θεραπείας
του τμήματος Έρευνας Ζακχαροδιαβήτου
Πρωτοψάλτης, Ιερά Μητρόπολη Πιττσβούργκου
Α᾽Ψάλτης Καθεδρικού Ναού της Μητρόπολης
Χοράρχης του Μητροπολιτικού Βυζαντινού Χορού
Διευθυντής της Μητροπολιτικής Σχολής ΒΜ.
 

Attachments

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#2
Καλώς ήρθατε κ. Γιαννουκάκη, ευχαριστούμε για το υλικό και για τα υποσχόμενα τα οποία αναμένουμε (πολλοί είμαι σίγουρος στο φόρουμ) με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 

apostolos

Απόστολος Κομπίτσης
#5
Καλώς ήρθατε κ. Γιαννουκάκη, ευχαριστούμε για το υλικό και για τα υποσχόμενα τα οποία αναμένουμε (πολλοί είμαι σίγουρος στο φόρουμ) με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Γεια σου συνάδελφε Νικόλαε!!!

Καλώς όρισες στο Ψαλτολόγιον.

Απόστολος
 
Top