Εμφανίσεις Χορωδίας ''Θεόδωρος Φωκαεύς''

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας
Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 7.00μ.μ. στον Νέο Ι. Ν. Αγίου Ανδρέου Πατρών θα πραγματοποιηθεί η νέα συναυλία της Βυζαντινής – Παραδοσιακής χορωδίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ». Πρόκειται για μια επετειακή μουσική εκδήλωση του χορού με επιλεγμένους ύμνους Μεγάλης Εβδομάδος, με τίτλο «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται», με αφορμή την συμπλήρωση δέκα ετών από την ίδρυση και λειτουργία της Βυζαντινής χορωδίας.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

http://fokaeus.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=343&Itemid=9
 

Attachments

  • prosklisi.jpg
    prosklisi.jpg
    550.8 KB · Views: 11
  • Afisa.jpg
    Afisa.jpg
    1.3 MB · Views: 12
  • Programma-1.jpg
    Programma-1.jpg
    1.5 MB · Views: 15
  • Programma-2.jpg
    Programma-2.jpg
    1.4 MB · Views: 18

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας
Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7.00μμ, στον Μητροπολιτικό Ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Βυζαντινού χορού "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ", αφιερωμένη στην διαχρονική ιστορία της Εκκλησιαστικής μας Υμνολογίας.
Η χορωδία θα ψάλλει επίκαιρους ύμνους Χριστουγέννων, ενώ θα αποδώσει και επιλεγμένα διαχρονικά μελωδήματα.
Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης θα παρουσιάσει ο χοράρχης του Φωκαέως, Πρωτοψάλτης κ. Χαράλαμπος Θεοτοκάτος.

http://fokaeus.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=373&Itemid=9
 

Attachments

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 21Χ10.jpg
    521 KB · Views: 7
  • ΑΦΙΣΑ Α3.jpg
    460.1 KB · Views: 14

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας
 

Attachments

  • προγραμμα Α4 εξω.jpg
    1.3 MB · Views: 18
  • προγραμμα Α4 μεσα.jpg
    1.4 MB · Views: 27
Last edited:

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας
Νέα εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», το ερχόμενο Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 και ώρα 7.00μμ, στον Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών, με τίτλο «Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία», μετά την έναρξη του Τριωδίου και ενόψει της μεγάλης Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με ύμνους Τριωδίου και επιλεγμένα Θεομητορικά μέλη. Η εκδήλωση, που γίνεται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και την στήριξη της Στέγης Ελληνικών χορωδιών, αποτελεί μια υλοποίηση σχετικής πρόσκλησης του προϊσταμένου του Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών π. Ερμολάου Μασσαρά και του Ενοριακού Συμβουλίου του, για συνδιοργάνωση μουσικής συναυλίας με τον Πολιτιστικό Όμιλο «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», στον ναό απ’ όπου ξεκίνησε την αξιόλογη και ανοδική, πολιτιστική πορεία του, τα Χριστούγεννα του 2005, παρουσιάζοντας τότε την παρθενική του μουσική εκδήλωση. Στην συναυλία, ο Βυζαντινός χορός θα ψάλλει επίκαιρους ύμνους της Θεομητορικής Εορτής του Ευαγγελισμού και μουσικά μέλη Τριωδίου σε δύο μέρη, υπό την διεύθυνση του χοράρχη του, Πρωτοψάλτη του ανωτέρω ιερού ναού κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου, με την ανάλυση των ύμνων να παρουσιάζει ο πρόεδρος της χορωδίας κ. Γεώργιος Βέργος. Στο ενδιάμεσο των δύο μουσικών μερών, θα υπάρχει επίκαιρη, ολιγόλεπτη ομιλία, ενώ την συναυλία θα τιμήσει με την παρουσία του και θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Στην σημαντική αυτή εκδήλωση έχουν κληθεί να παρευρεθούν εκπρόσωποι των Αρχών, του κλήρου και του φιλόμουσου κόσμου της πόλης μας.

Η πρόσκληση και η αφίσα.
 

Attachments

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 21Χ10.jpg
    202.8 KB · Views: 11
  • ΑΦΙΣΑ 33Χ48.jpg
    1.3 MB · Views: 7
Last edited by a moderator:

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας
Το ερχόμενο Σάββατο 9 Απριλίου 2016 και ώρα 7.00μ.μ., η Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία των Πατρών «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», υπό την διεύθυνση του χοράρχη της Πρωτοψάλτη κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου, θα λάβει μέρος σε συναυλία Εκκλησιαστικής μουσικής που γίνεται στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με τίτλο «Υπεραγία Θεοτόκος – Η Υπέρμαχος Στρατηγός», στα πλαίσια των ετησίων εκδηλώσεων των «Ευαγγελιστρίων 2016».
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ι. Μ. Πειραιώς και της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, συμμετέχουν ακόμη ο Βυζαντινός χορός «Εν Ψαλτηρίω», υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνου Φωτόπουλου και ο παιδικός χορός του Σχολείου Ψαλτικής. Στην μουσική συναυλία, ο Βυζαντινός χορός συμμετέχει μετά την αποδοχή της τιμητικής πρόσκλησης της Ι. Μ. Πειραιώς και των υπευθύνων της διοργάνωσης των «Ευαγγελιστρίων 2016» και θα παρουσιάσει επιλεγμένα Θεομητορικά μέλη και γνωστούς διαχρονικούς Βυζαντινούς ύμνους, με εναλλαγή κατανυκτικών μελωδημάτων και επίκαιρων, πανηγυρικών χορωδιακών, Εκκλησιαστικών ασμάτων.
Τους ύμνους των χορών θα παρουσιάσει και θα αναλύσει ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Πέτρου. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, οποίος και θα κλείσει την συναυλία με σύντομη ομιλία του, ενώ έχουν ακόμη προσκληθεί να παρευρεθούν ιερείς, μουσικολογιώτατοι ιεροψάλτες, οι Αρχές της πόλης και πλήθος κόσμου.​

http://fokaeus.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=386&Itemid=9
 

Attachments

  • PROSKLHSH 1.jpg
    PROSKLHSH 1.jpg
    1.2 MB · Views: 8
  • fokaefs ag. sofia (20).JPG
    fokaefs ag. sofia (20).JPG
    727.1 KB · Views: 4
  • fokaefs pantanassa (9).JPG
    fokaefs pantanassa (9).JPG
    709.5 KB · Views: 2
Last edited:

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
15-16-17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΛΕΩΝΩΝ-ΝΕΜΕΑΣ(GREEN THEATER)

Στo πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Green Theater 2016 , στο θέατρο Αρχαίων Κλεωνών Νεμέας, πραγματοποιείται στις 15, 16 και 17 Ιουλίου τριήμερο αφιέρωμα στην Ψαλτική Τέχνη, με τη συνεργασία και επιστημονική επιμέλεια του Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη.
Στο τριήμερο αυτό φεστιβάλ θα ερμηνευτούν βυζαντινοί ύμνοι από δέκα βυζαντινές χορωδίες, τις αντιπροσωπευτικότερες της Πελοποννήσου, ενώ θα συμμετέχουν μία παιδική χορωδία από την Καλαμάτα και μια μικτή Θρησκευτική χορωδία από την Πάτρα. Στην συγκεκριμένη χορωδιακή συνάντηση έχει τιμητικά επιλεγεί να συμμετέχει και η Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία Πατρών «Θεόδωρος Φωκαεύς», με 40μελή αποστολή, με χοράρχη τον Καθηγητή Βυζαντινής μουσικής και Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Πατρών κ. Χαράλαμπο Θεοτοκάτο. Ο Βυζαντινός χορός, θα αποδώσει την Κυριακή 17 Ιουλίου το βράδυ, ένα μουσικό πρόγραμμα 20 περίπου λεπτών, το οποίο περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά κομμάτια απ’ όλα τα είδη του Βυζαντινού μέλους.

http://fokaeus.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=388&Itemid=9
 

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ. στον Ι. Ν. Παντοκράτορος Πατρών θα πραγματοποιηθεί η νέα συναυλία της Βυζαντινής – Παραδοσιακής χορωδίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» ενόψει της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων με επίκαιρους Βυζαντινούς ύμνους, με τίτλο «Τι σοι προσενέγκωμεν Χριστέ».
 

Attachments

  • ΑΦΙΣΑ Α3.jpg
    663.9 KB · Views: 13
  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 21Χ10-1.jpg
    528.1 KB · Views: 7
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΩ.jpg
    846 KB · Views: 18

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας
Μια σημαντική μουσική συνάντηση δύο εξαιρετικών Βυζαντινών χορωδιών θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό της πόλης των Πατρών, σήμερα Σάββατο 6 Απριλίου 2024, στον νέο Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών, με συμμετοχή του «Εργαστηρίου Ψαλτικής» και της χορωδίας «Θεόδωρος Φωκαεύς». Η εκδήλωση που οργανώνεται από την Ι. Μ. Πατρών και τον πολιτιστικό όμιλο του Φωκαέως, υπό την αιγίδα της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών καιθα πραγματοποιηθεί στις 7.00 μ.μ., έχει τίτλο «Ευλογήσω τον Κύριον εν παντί καιρώ» και είναι αφιερωμένη στην περίοδο του Τριωδίου και της Μ. Τεσσαρακοστής
 

Attachments

  • Αφίσα.jpg
    Αφίσα.jpg
    48.4 KB · Views: 6
  • Πρόσκληση.jpg
    Πρόσκληση.jpg
    192.2 KB · Views: 6
  • Πρόγραμμα.jpg
    Πρόγραμμα.jpg
    198.5 KB · Views: 7
Top