Εμπειρία στο τυπικό

Εν Χριστώ αδελφοί μου καλησπέρα .
Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους ιθύνοντες και δημιουργούς αυτού του site αλλά και όλους σας που με τις γνώσεις σας μας φωτίζετε στον χώρο της Βυζαντινής μουσικής.
Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ και γενικά είμαι καινούργιο σχετικά μέλος. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ενώ από μικρό παιδάκι πήγαινα στην εκκλησία και εξακολουθώ (προσπαθώ να πηγαίνω έστω και κλεφτά λόγω πολλών ωρών εργασίας) ποτέ δεν κατάφερα να ασχοληθώ ενεργά με το ψαλτήρι. Ακούσματα πολλά αλλά από ψαλτική τίποτα . Μόνο κάποια μαθήματα στην σχολή κατηχητών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό τον αείμνηστο Λυκούργο Αγγελόπουλο για ένα χρόνο . Σήμερα και ενώ είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά και δουλειά απαιτητική λόγω πολλών ωρών εργασίας κατάφερα να πάρω το πτυχίο της Βυζαντινής μουσικής μετά από χρόνια διάβασμα και ξεκλέβοντας ώρες για το ωδείο.
Επειδή είμαι άπειρος και ο χρόνος όπως σας είπα λιγοστός και θέλω να βοηθήσω στο αναλόγιο θα ήθελα παρακαλώ αν μπορούσατε να με συμβουλέψετε για ένα τρόπο εκμάθησης τυπικού των εσπερινών αρχικά που να μπορώ να τον μάθω από το διαδίκτυο ή ακόμα και ηχογραφημένες λειτουργίες που ίσως με βοηθήσουν . Είμαι λίγο χαμένος όπως καταλαβαίνετε αλλά με πολύ όρεξη και πίστη .
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας ζητώ συγνώμη αν σας κούρασα με το μακροσκελές μήνυμά μου .
Και πάλι θερμά συγχαρητήρια σε όλους και ο Θεός μαζί σας .
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Καλῶς ὁρίσατε στό φόρουμ! Εὐχαριστοῦμε γιά τά καλά σας λόγια!

Εἶστε ἀξιέπαινος, ἀλλά κατ᾿ ἀρχάς ἀπορῶ πῶς πήρατε τό πτυχίο χωρίς νά ἔχετε προβιβασθεῖ (; ) / ἐπάρκεια ἔστω σχετική στή τάξη τῶν ἀκολουθιῶν. Ἐπειδή τά συμβαίνοντα στά Ὡδεῖα εἶναι γνωστά, δέν συνεχίζω αὐτήν τήν ἐρώτηση.

Τό θέμα σας, πού προφανῶς θά ἀπασχολεῖ καί ἄλλα νέα μέλη, μεταφέρθηκε στήν κατάλληλη ἑνότητα τοῦ τυπικοῦ καί δόξα τῷ Θεῷ ὑπάρχει πολύ ὑλικό.

Τυπικόν, Υμνολογία και Ψαλτική Τάξις > Πηγές καί θεωρητικές μελέτες Τυπικοῦ

Περιηγηθεῖτε στά ἐπιμέρους θέματα καί κυρίως σέ αὐτά πού ἔχει δημιουργήσει @Γεώργιος Καραγιαννάκης.
Ὑπάρχουν καί ἄλλα.
Βασική ὅμως προϋπόθεση ἡ Προθεωρία ΤΜΕ Γεωργίου Βιολάκη.
 
Σας ευχαριστώ πολύ π.Μάξιμε για την πολύτιμη βοήθεια και τις συμβουλές σας . Θα μελετήσω προσεχτικά ότι μου είπατε .
 
Π.Μάξιμε συγνώμη που ενοχλώ αλλά επειδή το link Προθεωρία ΤΜΕ Γεωργίου Βιολάκη δεν μου ανοίγει είναι εύκολο να μου δοθεί κάποιο άλλο . Και αν σας είναι εύκολο πέστε πόσες σελίδες είναι η προθεωρία του ΤΜΕ.
Με την ευχή σας , σας ευχαριστώ πολύ !
 
Ελπίζω τώρα να τα κατάφερα και το αρχείο είναι pdf 40 σελίδες ,Προθεωρία τυπικού .
Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω το έργο σας είναι πολύ μεγάλο !
Αρχίζω το διάβασμα αμέσως .
Ευχαριστώ πολύ την ευχή σας π. Μάξιμε.
 
Top