Πιστεύω, ὅτι κάποιο μέλος θά τίς ἀνεβάσει ἐκ νέου γραμμένες καί τίς 7.
Ἡ σύντομη δοξολογία τοῦ βαρέος ἤχου, ἐπίσης, εἶναι «σε Βαρύ διατονικό τετράφωνο
Γα δίεση φυσικά· τό ἐξηγεῖ ὁ Σπ. Καψάσκης στό θεωρητικό του: «Οὐδαμοῦ ὅμως ἀκούγεται ἡ κλῖμαξ αὕτη σήμερον» δηλ. τοῦ ἁπλοῦ βαρέος μέ βάση Ζω.Παντελίδης Ανδρέας;51191 said:Πάτερ μου ακόμα βασανίζομαι αν είναι απλούς βαρύς ή τετράφωνος (ΓΑ δίεση). Από τη μια στα γραφόμενα του Σακελλαρίδη φαίνεται πως δέχεται μόνο τον απλό ως τον αρχαίο μιξολύδιο, στηριζόμενος στον Αριστόξενο, ενώ ως τετράφωνος ακούγεται πολύ πιο ωραία αυτή η δοξολογία...μπέρδεμα...και εμείς στην Κύπρο την αποφεύγαμε...οπότε από προφορική παράδοση....γιοκ!
Ὁ Σπ. Καψάσκης ἔχει στόν Ὄρθρο του δοξολογία β΄ ἤχου μέ βάση τόν Δι.Παντελίδης Ανδρέας;51191 said:Όσο για τον β' ήχο νομίζω δεν έγραψε επειδή βασίστηκε (στον όρθρο τουλάχιστον) στα μέχρι τότε ''Πατριαρχικά'' βιβλία -όπως όλοι δέχονται- που αντί για β' επί του ΔΙ είχαν β' ειρμολογικό (ΠΑ ή ΒΟΥ, σκληρό χρώμα). Πιθανόν στον β' ήχο ,να χρησιμοποιούσε αυτήν που έγραψε για τον πλ.β'. Ξέρω και γω... Για να μη δεχτώ αβασάνιστα τη γνώμη του γέρο-ψάλτη μου, του ζωντανού φορέα της Σακελλαριδικής παράδοσης , αισίως 93άρη πλέον, του κ. Βάσου Γ. Πιτσιλλίδη, που όταν τον ρωτούσαμε μικροί γιατί δεν έγραψε β' ήχο μας απαντούσε : '' Τεμπέλης ήτανε μωρε!''![]()
Ανέβηκε στο μην. #4 και η Δοξολογία του πλ. δ΄.
Έτσι συμπληρώνεται η σειρά με τις δοξολογίες του Ι.Θ.Σακελλαρίδη.