Πιστεύω, ὅτι κάποιο μέλος θά τίς ἀνεβάσει ἐκ νέου γραμμένες καί τίς 7.

Ο σαρωτής μου έχει χαλάσει και δεν μπορώ να τις σκανάρω αλλά ούτως ή άλλως είχα στο μυαλό μου να τις ανεβάσω πριν τις ζητήσει ο αγαπητός Σταύρος. Θα ανεβάσω, λοιπόν, σ' αυτό το θέμα σιγά-σιγά τις σύντομες δοξολογίες του Ιωάννη Σακελλαρίδη αντιγραμμένες από την Ιερά Υμνωδία του 1914 και διορθωμένες ως προς τα
ορθογραφικά λάθη, χωρίς βεβαια να υποστηρίζω ότι μια τέτοια διόρθωση συνάδει υποχρεωτικά με τις αντιλήψεις του δασκάλου (πράγμα το οποίο, κατ' εμέ, σηκώνει συζήτηση, βλ. και
εδώ) αλλά, όπως και σε άλλα σακελλαριδικά κείμενα που έχω ανεβάσει με τον ίδιο τρόπο, επιλέγοντας μια τέτοια διόρθωση για την ευκολία ανάγνωσης και την καλύτερη προσέγγιση των κειμένων από τα μέλη του forum.
Ανεβάζω, λοιπόν, την του α΄ηχου. Κάποιες τυπικές παρατηρήσεις είναι δικές μου. Στο "Ευλογητός ει Κύριε δίδαξόν με...", στην "Υμνωδία" γράφει μόνο αυτό που εγώ έχω ως τρίτο και τίποτ' άλλο. Επέλεξα όμως αυτόν τον τρόπο διότι είναι μια συνήθεια που στην Κύπρο για τη συγκεκριμένη δοξολογία τηρείται (φυσικό και παραδοσιακό, άλλωστε).
Οι επόμενες θα ανεβαίνουν σιγά-σιγά λόγω του ότι κι εγώ δεν έχω όσο χρόνο θα ήθελα και λίγες ώρες έχω τη δυνατότητα να κάθομαι στο PC.