Δανιηλαίοι

Κάποιες ωραίες φωτογραφίες που βρήκα.
 

Attachments

  • 16160_1246232725325_1514623593_661443_7290765_n.jpg
    52.6 KB · Views: 222
  • 16160_1246232805327_1514623593_661445_2320841_n.jpg
    49.1 KB · Views: 229
  • 16160_1246232845328_1514623593_661446_7084623_n.jpg
    42.7 KB · Views: 206

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Επειδή ξέρω ότι λατρεύετε τις παλαιές ηχογραφήσεις ανεβάζω μία ηχογράφηση που έκανε ο Λυκούργος Αγγελόπουλος στην σκήτη των Δανιηλαίων την δεκαετία του 1960. Πρόκειται περί συλλεκτικού αριστουργήματος. Από μένα ουδέν σχόλιο. Τα σχόλια δικά σας

..... και η συνέχεια. Καλή ακρόαση!!!!!!!!!!!!
Θα μου πείτε, τώρα το θυμήθηκες; Ε, τώρα μου ήρθε η ιδέα! Άραγε έχει κανείς την κορυφαία αυτή ηχογράφηση των Δανιηλαίων που έκανε ο Λυκούργος Αγγελόπουλος το 1981 σε καλύτερη ποιότητα, ει δυνατόν από τη μήτρα της; Αν την έχουν φίλοι συμφορουμίτες και υπάρχει δέσμευση να μην τη διαδώσουν, τους παρακαλώ θερμά να επικοινωνήσουν μαζί μου. Αν και σε αντίστοιχη περίπτωση, στην ηχογράφηση του Αλέκου Μουτάογλου, ο ίδιος ο κ. Αγγελόπουλος έδωσε την άδεια δημοσίευσής της. Μακάρι να γινόταν κι εδώ κάτι παρόμοιο!
 

Stayros

Παλαιό Μέλος
Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη!! Ειχα την ευλογία και για φέτος να κάνω Ανασταση στους Δανιηλαίους αλλα δυστύχως όλοι οι πατερες εκτος του Π. Δανιήλ που ειναι στην Αθήνα για λόγους υγείας, τους χτύπησε μια γρίπη και έκλεισαν απο όλους οι φωνές!! Μόνο προς το τέλος της θείας Λειτουργείας έψαλε ο Π Στεφανος με ''μισή'' φωνή όπου και θα τα επισυνάψω στην σελίδα του με την πρώτη ευκαιρία.
 

SINGEORGE

Παλαιό Μέλος
Και εγώ φέτος την διακαινήσιμο εβδομάδα φιλοξενήθηκα μια βραδιά στους Δανιηλαίους - ωραίοι άνθρωποι - Πνευματικοί - και από πλευράς μουσικής Ψαλτάρες όλοι τους παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους. Ιδίως ο π. Δανιήλ είναι απίστευτος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Όσοι τον έχετε γνωρίσει και μιλήσει μαζί του έστω για 5 λεπτά με καταλαβαίνετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Στη σημερινή εκπομπή του κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη μεταδόθηκε από τη μοναστική αδελφότητα των Δανιηλαίων η αργή καταβασία της Θ' ωδής του κανόνος της Αναστάσεως «Ο Άγγελος εβόα... Φωτίζου, φωτίζου» σε σύνθεση Δημητρίου Κυφιώτου. Πρόκειται για παλαιά ηχογράφηση και η μητρική ταινία έχει αλλοιωθεί ώστε να παραμορφώνεται ενίοτε ο ήχος. Ξεχωρίζει η γλυκύτατη φωνή του π. Ακακίου.
 

Attachments

  • ''Ο Άγγελος εβόα... Φωτίζου, φωτίζου'', Δημητρίου Κυφιώτου.wma
    3.6 MB · Views: 130

stavroskol

Σταυρος Κολιουσης
Στη σημερινή εκπομπή του κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη μεταδόθηκε από τη μοναστική αδελφότητα των Δανιηλαίων η αργή καταβασία της Θ' ωδής του κανόνος της Αναστάσεως «Ο Άγγελος εβόα... Φωτίζου, φωτίζου» σε σύνθεση Δημητρίου Κυφιώτου. Πρόκειται για παλαιά ηχογράφηση και η μητρική ταινία έχει αλλοιωθεί ώστε να παραμορφώνεται ενίοτε ο ήχος. Ξεχωρίζει η γλυκύτατη φωνή του π. Ακακίου.

Χριστος Ανεστη κ Μπουλμπουτζη . Ευχαριστω για τον κοπο σας να απομονωσετε το συγκεκριμενο μελος απο την εκπομπη του κυριου Αγγελιδη και να το αναρτησετε στο παρων θεμα. Πραγματι η φωνη του πατρος Ακακιου δεσποζει και μας ευφραινει . Το ησυχαστικο υφος της Αγιορειτικης ερημου αποδεικνυεται πως ειναι το πλεον καταλληλο για να υπηρετησει και τα πανηγυρικοτερα μελη της Ιερας υμνωδιας μας και να διακονησει σε ολο το μουσικο της φασμα την Ορθοδοξη Λατρεια. Να υπενθυμισω μονο πως το συγκεκριμενο μελος του Δημητριου Κυφιωτου συνηθιζεται να ψαλλεται απο τις περισσοτερες Αγιορειτικες συνοδιες την Κυριακη του Πασχα. Ακομα θα ηθελα να θυμισω στους φιλαγιορειτες του Ψαλτολογιου πως μεσα στο φορουμ υπαρχει σε καποιο θεμα που δυστυχως δεν μπορω να θυμηθω εκτελεση του ιδιου μελους απο τον οσιας βιοτης και εξαιρετικης καλλιφωνιας μακαριστο Γεροντα Εφραιμ τον Ξηροποταμινο . Πιστευω πως τα μελη που αγαπουν τα ακουσματα απο το περιβολι της Παναγιας μας αξιζει να το αναζητησουν. Ευχαριστω
 

Stayros

Παλαιό Μέλος
Απο μια κασέτα που μου χάρισε ο Π. Ακακιος ανέβάζω το Χερουβικό. Ειναι από αγρυπνία της Ι.Μ Μεγίστης Λαυρας κάπου στις αρχές του 80'. Θα προσπαθήσω αν βρεθεί χρόνος να ανεβάσω και την υπόλοιπη Θεια Λειτουργία..
 

Attachments

  • χερουβικό α' ήχου παπανικολάου.mp3
    8.1 MB · Views: 92

Stayros

Παλαιό Μέλος
Αν και έκανα εφτά φορές Ανάσταση στους Δανιηλαίους ποτέ δεν είχα την σκέψη να τραβήξω με κάμερα, τελικά κάοιος αδερφός το έκανε και το ανέβασε.. Αισθητή πάντως η απουσία του Πατρός Στεφάνου.





https://www.youtube.com/watch?v=vjqcepE8gjQ
 

Stayros

Παλαιό Μέλος
Μετά από χρόνια και καιρούς αξιώθηκα να ανεβάσω και την υπόλοιπη Θεία Λειτουργία από την Πανύγηρη της Ι.Μ.Μ Λαύρας αρχές του 80' όπου ψάλλουν Δανιηλαίοι και Θωμάδες.Η κασέτα ήταν ευλογία από τον Γ. Ακάκιο..
 

Attachments

  • Μακαρισμοί.mp3
    7.3 MB · Views: 46
  • Τρισάγιο β' ήχου.mp3
    2.4 MB · Views: 34
  • Δύναμης Καλογήρου.mp3
    6.4 MB · Views: 46
  • Χερουβικό Παπανικολάου α' ήχου.mp3
    9.4 MB · Views: 52
  • Ταις Αγγελικές.mp3
    1.6 MB · Views: 27
  • Αγαπήσω σε Κύριε.mp3
    2.1 MB · Views: 33
  • Λειτουργικά.mp3
    1.2 MB · Views: 31
  • 'Αγιος Κύριος Σαβαώθ.mp3
    958.8 KB · Views: 22
  • Σε υμνουμεν-Αξιον Εστίν.mp3
    3.8 MB · Views: 45
  • Εις 'Αγιος.mp3
    545.9 KB · Views: 28
  • Α Αντίφωνο.mp3
    7.2 MB · Views: 35

theophil

New member
Χαιρετε! Ειμαι καινουργιος εδω. Ήθελα να ακούσω τα αρχεία που ανέβασε ο Λαμπρος Λιασης στην 2008... για παραδειγμα - http://www.mediafire.com/?xgn1dfyjztz. Πολλα χρονια εχουνε περασει και δεν δουλευουν. Θα μπορόυσε καποις που τα εχει καταβάσει τοτε να τα αναβασει εδω σαν Attachments; Ευχαριστω!
 

barth

τάχα και ψάλτης
Το Πάσχα είναι το 1983. Όλα τα άλλα είναι της ίδιας χρονιάς αλλά πότε ακριβώς δεν ξέρω. Μόνο ακουστικά μπορώ να εκτιμήσω ότι ίσως είναι τέλος της 10ετίας του 80.
Δυστυχώς όσοι μπήκαμε μετά παρέλευση αιώνων να τα ακούσουμε δεν μπορούμε. Υπάρχουν κάπου αλλού ίσως, Λάμπρο;
 

barth

τάχα και ψάλτης
το μεσημέρι έβαλα σε άλλο θέμα το δοξαστικό των αίνων της ίδιας αγρυπνίας!
Μάλλον ήμαστε μαζί εκεί...

Το βάζω και εδώ, λόγω Δανιηλαίων...
Ψάλλουν, π. Δανιήλ, π. Δαμασκηνός
Από ποια αγρυπνία είναι αυτό;
 
Top