Γρηγόριος Νταραβάνογλου, Άγιος Νικόλαος Πειραιάς

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
#1


05/12/2015 ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Πανηγυρικός Εσπερινός.
Με ιεροπρέπεια και λαμπρότητα, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ο εόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.
ο Αρχιδιακονος της Ιερας Μητροπολεως Υδρας π. Νεκταριος Δαρδανος!

Ο κ. Εφραίμ αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Νικολάου, η οποία ήταν γεμάτη από αγάπη και φιλανθρωπίες.
ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ καλωσόρισε με θερμούς λόγους αδελφικής αγάπης τον Σεβ. Μητροπολίτη Εφραίμ, για την παρουσία Του στη ναύδοχο πόλη του Πειραιά.

Τα ιερά αναλόγια πλαισίωσαν οι αγαπητοί συνάδελφοι
Ο άρχων μαΐστωρ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Γρηγόριος Νταραβάνογλου.
Και ο Α Λαμπαδάριος (αριστερός Ιεροψάλτης) Ματθαίος Παντουβάκης.
 

Attachments

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
#4


«Ἱεραρχῶν τὴν καλλονήν»
Δοξαστικὸν ἑσπερίων Ἁγίου Νικολάου Ἦχος πλ. Β΄Ψάλλει Ο άρχων μαΐστωρ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Γρηγόριος Νταραβάνογλου.
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
#7
Δεν ξέρω αν ηχογράφησε κανείς τη φετινή ακολουθία του αγίου Νικολάου Πειραιώς, όπου έψαλε ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου. Τον άκουσα από το ραδιόφωνο λίγο στον όρθρο. Αν και ακουγόταν μόνος, εν αντιθέσει με τον λαμπαδάριο, όπου είχε μια ωραία ομολογουμένως χορωδία, ο άρχων ακουγόταν εξίσου καλά! Καταρχήν ευχαριστήθηκα που άκουσα μια καθαρή φωνή, χωρίς μηχανικό ισοκράτη (επιτέλους). Ο άρχων ακουγόταν μια χαρά, πολύ καλύτερα από συναδέλφους μετριότατους στην απόδοση, που μου θέλουν και ισοκράτη από κάτω... Η κάκιστη αυτή συνήθεια, εκτός των άλλων απείρων μειονεκτημάτων που έχει, τείνει να αλλοιώσει και το μουσικό μας αισθητήριο: υπάρχουν συνάδελφοι που θεωρούν αδιανόητο ( ; ) ν' ακούγεται η "φωνάρα" τους χωρίς αυτόν τον τελείως πλαστικό ήχο από κάτω, που πολλές φορές μοιάζει σαν ένα φτηνιάρικο αρμόνιο (τουλάχιστον έτσι όπως ακούγεται στο ναό) και καμία σχέση δεν έχει με το φυσικό ισοκράτημα. Φέτος ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου, τουλάχιστον στον όρθρο που άκουσα, έψαλε πολύ ωραία, ομαλά, παραδοσιακά και χωρίς υπερβολές, ευχαριστιόσουν να τον ακούς και απέδειξε ότι, από το να κοιτούν ορισμένοι όχι πώς θα κάνουν πιο... tech το ψαλτικό τους προφίλ πάνω στο ψαλτήρι, με ακριβά ηχεία μόνιτορ, ταμπλέτες με ψηφιακά βιβλία, μηχανικούς ισοκράτες και πάει λέγοντας, είναι πολύ καλύτερο να κοιτάξουν να μαθητεύσουν δίπλα σε έναν πραγματικό Ψάλτη (με Ψ κεφαλαίο) και να μάθουν να ψάλουν! Γιατί εν τέλει το ψάλσιμο κάνει τον ψάλτη, που προέρχεται από την κοπιώδη μαθητεία στο διδάσκαλο, ούτε οι ταμπλέτες, ούτε οι ισοκράτες: εφόσον συνεχίζεις στη μετριότητα, ό,τι πανάκριβο σύστημα και να βάλεις από κάτω, η φωνή σου θ' ακούγεται χάλια (και ακόμα πιο χάλια μάλιστα απ' ότι θα ακουγόταν αν δεν έβαζες αυτά τα πρόσθετα!), αφού δεν έχεις μάθει να ψέλνεις!

Παρακαλώ λοιπόν, για του λόγου το αληθές, όποιος έχει ηχογράφηση του όρθρου από τον Γρηγόρη Νταραβάνογου από τη φετινή ακολουθία του Αγίου Νικολάου Πειραιώς, να την αναρτήσει.
 

anagnostis 12

Νέο μέλος
#8
Αγαπητέ Νικο, αφού σου ευχηθώ χρόνια πολλά για τη γιορτή σου, θα συμφωνήσω απολύτως με τα γραφόμενα. Πολύ εύστοχα τα όσα παρατηρείς και οι έχοντες ώτα ας τα ακούσουν και να μαζέψουν γύρω τους κανένα παιδάκι, ώστε να δημιουργήσουν χορούς στα αναλόγιά τους. Όσο για τον άρχοντα (κι εγώ τον άκουσα λίγο στον όρθρο και κατάλαβα τη διαφορά ), πραγματικά είναι εξαιρετικός, ψάλλει με άνεση, αβίαστα και χωρίς φωνασκίες.Ομολογουμένως εκκλησιαστικό- πατριαρχικό ύφος
 
Last edited:

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
#9
© PCMVideo.WebTV.gr Διαδικτυακή τηλεόραση.

Με λαμπρότητα τιμάται και φέτος στον Πειραιά, η εορτή του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας . Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλης, τίθεται σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου Πλανά μέχρι αύριο 7 Δεκεμβρίου. Σήμερα στις 15:30 θα γίνει πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στην πόλη και το λιμάνι του Πειραιά. Στις 17:00 θα ψαλούν μεθέορτος εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Νικολάου, και στην Ακολουθία του Όρθρου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και συνιερουργούντος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφειμ. παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Τα ιερά αναλόγια πλαισίωσαν οι αγαπητοί συνάδελφοι
Ο άρχων μαΐστωρ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Γρηγόριος Νταραβάνογλου.
Και ο Α Λαμπαδάριος (αριστερός Ιεροψάλτης) Ματθαίος Παντουβάκης.

Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε τα ψαλλόμενα.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πειραιά πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Νικολάου.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLan1k4_0k04PCBgM22KUpDrZztQyvJ1LW
 

Attachments

Top