Από Κυριακή Πλ. Βου - Ι. Ν. Αγ. Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης

filomousos

Παλαιό Μέλος
#21
Απ' ότι έχω ακούσει τότε οι συνθέσεις του Σακελλαρίδη εψάλλοντο τακτικά στους ναούς Αγ. Δημητρίου και της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης (στον δεύτερο ναό γνωρίζω ότι ακούγονται περιστασιακά ακόμη, όσο για τον πρώτο ναό έχω την αποκλειστική πληροφορία ότι μέλη του φόρουμ-τουλάχιστον δύο-ευρισκόμενοι στη συμπρωτεύουσα εν καιρώ θέρους άκουσαν κάτι τέτοιο προς μεγάλη των απογοήτευση...:rolleyes:)
Υπάρχει και σχετική ηχογράφηση-η οποία δεν είναι 'εμπορεύσιμη' , απ' ό,τι γνωρίζω- που περιλαμβάνει εκτέλεση λειτουργικών (και μόνο) του κ. Σακελλαρίδη.
 

girdim

Νέο μέλος
#22
Προφανώς είναι από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά. Ακούγεται στις εκφωνήσεις ο (συνταξιούχος τώρα, και τότε) προϊστάμενος του Ναού, π. Γεώργιος Παπαδόπουλος και ...φυσικά ο Αθ. Καραμάνης. Στο 04:35 ακούγεται και το περίφημο «σβύσιμο». Ψάλλει το δικό του σύντομο Χερουβικό, (Νέα Μουσική Συλλογή, σελ.126-128, πάντοτε απ'έξω και πάντοτε συλλαβή προς συλλαβή σαν να το έβλεπε από μέσα). Τα λειτουργικά είναι του Κ.Πρίγγου και το Άξιον Εστί του Αθ. Καραμάνη.

ΥΓ. Αφού ψάλλει ο Καραμάνης, είναι από την πρώτη Θ.Λειτουργία. Η δεύτερη Θ.Λειτουργία (στον συγκεκριμένο Ναό) είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο» και εύχομαι σε όλους να μην αξιωθούν να αποκτήσουν την σχετική ...εμπειρία. !!!
Καλησπέρα σας .
Επειδή ήμουν ....φρέσκος (νεαρός) και έκανα στον Άγ. Γρηγόριο Παλαμά και επειδή η μνήμη μου δεν με απατά στον Δεξιό χορό ψάλλει ο αείμνηστος πλέον ανηψιός του Μεγ. Δασκάλου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ .
 
Top