«Πάσαν την ελπίδα μου», Πέτρου Μπερεκέτου

#1
Καλή σας ημέρα!

Δεν χορταίνω να το ακούω!

Κωνσταντίνος Πρίγγος: «Πάσαν την ελπίδα μου», Πέτρου Μπερεκέτου.

https://www.youtube.com/watch?v=zp0FJMUIzOU

Και σε αρχείο ήχου.
 

Attachments

#2
Last edited by a moderator:
#3
:):)

Το έχετε σε αρχείο pdf???..
Ευχαριστώ !!!
Σας αναρτώ το αρχείο που έχω. Στο οποίο όμως δυστυχώς λείπει η τελευταία σελίδα. Αν κάποιος φίλος από το φόρουμ το έχει ολόκληρο και μπορεί να το ανεβάσει θα είναι ευχής έργον!
 

Attachments

#4
Βέβαια, μπορούμε να αντιγράψουμε τις νότες από το βίντεο στο οποίο φαίνεται και το κομμάτι που λείπει από το αρχείο που σας ανέβασα. :)
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#6
Δεν ξέρω γιατί ξέχασα να παραπέμψω όταν το έβαλα στο youtube. Παραθέτω τα σχόλια που έβαλα κι εκεί:

Πρόκειται για τον Καλοφωνικό Ειρμό «Πάσαν την ελπίδα μου» σε μελοποίηση Πέτρου Γλυκέος του Μπερεκέτου και εκτέλεση του αοιδίμου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντίνου Πρίγγου. Ο λόγος που δεν παρατίθεται το πρωτότυπο κείμενο είναι ότι ο δάσκαλος το έψαλε από στήθους και υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές και συντμήσεις στο μέλος. Παρατέθηκε δε το κείμενο από την τελευταία έκδοση της Θείας Λειτουργίας του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Χαριλάου Ταλιαδώρου, όπου γίνεται απόπειρα καταγραφής του μέλους της εκτελέσεως αυτής.

Σημειωτέον ότι ο μακαριστός άρχων παραλείπει μια μικρή φράση, όπου στο βίντεο παρατίθεται σε πιο ανοιχτό χρώμα.

Η εκτέλεση έλαβε χώρα κατά πάσα πιθανότητα στα 1958 στο Λουτράκι και εκδόθηκε στο 2ο δίσκο από το 2ο διπλό CD που εξέδωσε με εκτελέσεις του άρχοντος ο Αθανάσιος Πέττας υπό τον τίτλο «Πατριαρχική Βυζαντινή Μουσική Κληρονομιά». Αποτελεί τη μόνη γνωστή ηχογράφηση καλοφωνικού ειρμού από το δάσκαλο και άξιζε πιστεύω να αναρτηθεί!
Περί του κειμένου, πιστεύω πως, και ο Παπανδρέου καταγραφή του Ταλιαδώρου παρέθεσε, απλά έκανε, ως συνήθως, πάμπολλα λάθη αντιγραφής.

Ορίστε και το βίντεο ενσωματωμένο:

 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
#7
Σας αναρτώ το αρχείο που έχω. Στο οποίο όμως δυστυχώς λείπει η τελευταία σελίδα. Αν κάποιος φίλος από το φόρουμ το έχει ολόκληρο και μπορεί να το ανεβάσει θα είναι ευχής έργον!
Από την "Πατριαρχική Φόρμιγγα", την έκδοση της Θ. Λειτουργίας του Κ. Πρίγγου από τον Α. Παπανδρέου.
 

Attachments

Last edited:
Top