ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ αξιομακάριστε και αείμνηστε Τιτάνα των αναλογίων, Αθανάσιε Παναγιωτίδη. Σαν εσένα κανείς ακόμη, μέχρι και σήμερα (18-1-2010)
Εις μνημόσυνον αιώνιον...
Αμήν... ''ίσο κράτα'' λέει σε αυτόν που τον συνοδεύει στο κοινωνικό στην πανήγυρη του Αγ Ιωάννου...
Δ.
Θα σας μεταφέρω εμπειρίες ενός φίλου που εμπιστεύομαι σχετικά με τη γνωριμία του με το μεγάλο Παναγιωτίδη μεταξύ του 1984 και της κοίμησής του.
Η τελευταία αναλαμπή του Παναγιωτίδη ήταν η γνωριμία του με τους αδελφούς Τσαχαλίνα (ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του Αντώνη...).
.............................................................................................
Και σε άλλη συζήτηση ο μεγάλος Καραμάνης: "Αυτός με δίδαξε το στιχηραρικό κι εγώ τον δίδαξα το παπαδικό". Ανεπανάληπτοι!
Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες κ. Στεφούλη. Πολύ σημαντικές. Μακάρι στο μέλλον να έρθουν αυτοί οι θησαυροί στο ... φώς (του Ψαλτολογίου ή οπουδήποτε)! Εάν κανείς γνωρίζει περισσότερα και μπορεί, ας κάνει κάτι για αυτό.
Ήταν στα χέρια του αδελφού του, πρώην( δικηγόρου Θεσσαλονίκης, φιλόμουσου και εξαιρετικού ανθρώπου -δε γνωρίζω γι' αυτόν. Τα έχουν όμως αντιράψει κάποιοι.Επ' ευκαιρεια να ρωτησω αν υπαρχουν ηχογραφησεις του αειμνηστου Αντωνη Τσαχαλινα .
Ήταν στα χέρια του αδελφού του, πρώην( δικηγόρου Θεσσαλονίκης, φιλόμουσου και εξαιρετικού ανθρώπου -δε γνωρίζω γι' αυτόν. Τα έχουν όμως αντιράψει κάποιοι.
Μηπως υπαρχει καποιο τηλεφωνο του . Και το μικρο του ονομα . Ευχαριστω .
Παλαιότερα άκουσα (χωρίς άλλα στοιχεία) οτι ότι απέμεινε ηχογραφημένο από τον Παναγιωτίδη είναι μόνο 10 κασέτες όλες κι όλες. Πρόκειται περί εκδεδομένων κασετών ή ιδιωτικών; Τις έχει κανείς όλες; Είναι διαφορετικές από αυτές που ανέφερε ο κ. Στεφούλης; Δεν γνωρίζω.
4 τον αριθμό. Δυστυχώς, η φουρνιά που παρέλαβα εγώ είχε ένα μικρό σφύριγμα που με ξενέρωσε τελείως και ψάχνω να τα βρω και από αλλού.οι κασέτες που είχε βγάλει τότε ο κ. Καραμπίνας 4-5 τον αριθμό περιέχουν μεταξύ των άλλων την περιβόητη ηχογράφηση από την Πανήγυρι του Προδρόμου , από Κυριακή Πεντηκοστής και τα υπόλοιπα δυστυχώς είναι ηχογραφημένα σε σπίτι μέσα ( χωρίς βάθος και μάλλον από κοντινή απόσταση )και ο μακαρίτης όχι στην φωνητική του ακμή.
είχα αναφερθεί σε άλλη θεματική ενότητα ,με αφορμή μια ηχογράφηση που ανέβηκε από " ατυχή " στιγμή ενός άλλου μεγάλου βιρτουόζου , σεβόμενοι την μνήμη τους ας ανεβάζουμε ότι καλύτερο από τους δασκάλους... έτσι να τους θυμόμαστε ακμαίους.
εν κατακλείδι οι υπόλοιπες κασέτες δεν νομίζω ότι "προσφέρουν " πολλά
οι κασέτες που είχε βγάλει τότε ο κ. Καραμπίνας 4-5 τον αριθμό περιέχουν μεταξύ των άλλων την περιβόητη ηχογράφηση από την Πανήγυρι του Προδρόμου , από Κυριακή Πεντηκοστής και τα υπόλοιπα δυστυχώς είναι ηχογραφημένα σε σπίτι μέσα ( χωρίς βάθος και μάλλον από κοντινή απόσταση )και ο μακαρίτης όχι στην φωνητική του ακμή.
είχα αναφερθεί σε άλλη θεματική ενότητα ,με αφορμή μια ηχογράφηση που ανέβηκε από " ατυχή " στιγμή ενός άλλου μεγάλου βιρτουόζου , σεβόμενοι την μνήμη τους ας ανεβάζουμε ότι καλύτερο από τους δασκάλους... έτσι να τους θυμόμαστε ακμαίους.
εν κατακλείδι οι υπόλοιπες κασέτες δεν νομίζω ότι "προσφέρουν " πολλά