Θεία συνεργία, αγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί μου, κατόρθωσα να αποπερατώσω ένα από τα πιο σημαντικά για εμένα πονήματά μου, το οποίο επιθυμούσα να λάβει μορφή εδώ και αρκετά έτη.
Δυστυχώς οι συγκυρίες εξελίχθηκαν διαφορετικά από ότι το υπολογίζαμε και ίσως ορισμένοι από εμάς να μην μπορέσουμε να παραστούμε στα αναλόγιά μας για λόγους ανωτέρας βίας!
Εν πάσει περιπτώσει, αποφάσισα να προχωρήσω κανονικά σ' αυτά που σκόπευα να αναρτήσω, αρχίζοντας από το παρόν πόνημα, το οποίο είναι μια προσωπική επιθυμία ετών "επιβεβλημμένη", τρόπον τινά, από τις ιδιαίτερες ανάγκες στις οποίες εκκλήθην κατά καιρούς να διακονήσω!!! Περισσότερα περί του έργου έχω αναφέρει αναλυτικά στο προλογικό σημείωμα του Δοξαστικού και δε κρίνω σκόπιμο να επεκταθώ ώδε! Θα πω μόνον ένα θερμό ευχαριστώ στους δασκάλους μου, καθώς και σε ένα εξαίρετο φίλο και τοόντι άοκνο διάκονο του Αναλογίου και της Ιερής μας Τέχνης, τον κ. Giannis Mousellis, για τις πολύ όμορφες μικρές παραινέσεις του για την αποπεράτωση του παρόντος!
Αγαπητοί μου αδερφοί, το παρόν το κοινοποιώ στην αγάπη σας και στην ανοχή σας για τις ιδιοτροπίες μου, ζητώντας ως αντάλλαγμα τη συγχώρεσή σας για όσα σας έχω ενοχλήσει κατά καιρούς! Ελπίζω να συνεισφέρω κατά τι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε!
Καλή προεργασία για τη Μ. Εβδομάδα σε όλους!
Ο πονήσας.