Αγαπητέ Χρήστο, έμαθα οτι δεν μπορώ να ανεβάσω στο Ψαλτολόγιον τα του Πρίγγου. Επιφυλάσσομαι να βρώ άλλον τρόπο .
Αυτό είναι μεγάλο μυστήριο.
Ο Πρίγγος ψάλλει στην αυλή του Παραδείσου απ' το 1964.
Επίσης, δεν είχε κυκλοφορήσει απ' ότι ξέρουμε όλοι κάποιο CD, όπως γίνεται σήμερα, για να έχει δικαιώματα η ΑΙΠΙ (δεν ξέρω αν τη γράφω καλά, είναι αυτοί με τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιστών), ούτε τραγουδιστής ήταν.
Γιατί να απαγορεύεται εδώ μέσα η δημοσίευση των ψαλλομένων από αυτόν;
Πώς μπορεί να απαγορεύεται και από ποιους το να ανεβάσει κάποιος εδώ έναν ψάλτη του Πατριαρχείου που έψαλε πριν 70-80 χρόνια;
Αυτά νομίζω μόνο στην Ελλάδα γίνονται, όπως τόσα άλλα άλλωστε!
... Εάν πρόκειται για κάποια επικείμενη έκδοση ή σειρά εκδόσεων, το να ανέβει ένα μόνο απόσπασμα (το Άγιος ο Θεός π.χ.) δε νομίζω ότι είναι τόσο τραγικό, μπορεί δε να θεωρθεί διαφήμιση της όποιας μελλοντικής δραστηριότητας αυτού του είδους, όπως συμβαίνει με εκδόσεις βιβλίων κ.α. Εάν πάλι δεν γίνεται...
Ας γίνει μόνο για το Δύναμις του Κρητός, όπως αναφέρει και ο κ. Χρήστος Τσακίρογλου παραπάνω, έτσι μόνο και μόνο να το ακούσουμε.
Ποιον θα βλάψει δηλαδή αυτή η προσφορά της ψαλμωδίας του Πρίγγου, αν ανεβεί εδώ;
Αντιθέτως, μόνο καλό θα κάνει σε όλους μας και πρώτο απ' όλους σ' εμένα που τόσο με αρέσει.
Οταν πρωτοάκουσα , παδί τότε, ένα Κύριε εκέκραξα, του Πρίγγου το ξανάκουσα συνεχόμενα ...30 φορές
Να βλεπης τον Αβραάμ να μιλάη για τις εκελέσεις του Πρίγγου και να δακρύζει, να Θέλει να μας πει κάτι ο Χαρίλαος και να προτάση : Ο ΠΡΙΓΓΟΣ ΕΛΕΓΕ.... Ο Αρχ. Πρίγγος ειναι το ΠΡΟΤΥΠΟ. Εψαλλε Χάριτι Θεία .
Αυτό έπαθα κι εγώ όταν πρωτοάκουσα τον Πρίγγο να λέει ένα "Άξιον εστίν" στο "Θεό", αν και ύμνος της Παναγίας. :wink:
Το άκουγα τόσο, ώστε χάλασα την κασσέτα που ήταν γραμμένο.
Τελικά το έμαθα απ' έξω. Μετά από χρόνια, έμαθα ότι ήταν αυτό που επιγράφεται (μάλλον απ' τον ίδιο τον Πρίγγο) ως Μακάμ Κιουρδί, Ήχος πλ. Α΄ εκ του κάτω Κε.
Αυτό να μην το Ξεχνούν ούτε οι..Καρο-γενείς, ούτε οι νεο-Αραβίζοντες
Οι αργυρώνητοι μας στερούν ΤΟΝ ΠΡΙΓΓΟ.
"Καρο-γενείς" και
"νεο-Αραβίζοντες", πολύ καλό!
Ξέρω πολλούς και απ' τις δύο κατηγορίες ανθρώπων που αναφέρει ο κ. Θεόδωρος Αιτωλός, οι οποίοι όμως, δεν έχουν καμία σχέση με τον Πρίγγο, ούτε στα ψαλλόμενα, ούτε στην έκφραση, ούτε στο ύφος, ούτε στο ήθος, ούτε καν στο "ρεπερτόριο", αν μου επιτρέπεται αυτή η λέξη.
Δεν ξέρω εδώ, αν ο κ. Θεόδωρος Αιτωλός υπαινίσσεται ότι αυτοί μας στερούν τον Πρίγγο, οι αργυρώνητοι.
Αν ισχύει όμως κάτι τέτοιο, τότε δεν νομίζω να γίνεται για τα αργύρια, αλλά για τη σύγκριση μαζί του. Είναι δυνατόν να συγκριθεί κανείς σήμερα με τον Πρίγγο;
Οι αργυρώνητοι μας στερούν ΤΟΝ ΠΡΙΓΓΟ.
Να ξεκινήσουμε αγώνα για την επιστροφή του Πρίγγου, όπως και για Μάρμαρα. Εγώ πρώτος.
Όπως και να χει πάντως, πιστεύω ότι κάποτε θα έρθουν στο φως όλα τα ψαλλόμενα του Πρίγγου και τότε θα δακρύζουμε όλοι (ή σχεδόν όλοι) από χαρά, σαν τον Αβραάμ (μάλλον τον Ευθυμιάδη εννοείτε).
Αυτό μπορεί να συμβαίνει και στον Παράδεισο τώρα και ο δίκαιος Αβραάμ να δακρύζει από συγκίνηση ακούγοντας τον Πρίγγο να ψάλλει δεξιά και τον Στανίτσα αριστερά, όπως τότε, κάτου στη γη.
Τα μάρμαρα προσωπικά με αφήνουν τελείως αδιάφορο, όπου κι αν είναι, πάντα πέτρες θα είναι και θα φθείρονται.
Ο Πρίγγος όμως και οι μελωδίες του, γίνονται καλύτερες με το πέρασμα των χρόνων, έχουν "Χάριτι Θεία", είναι ΑΙΩΝΙΕΣ σαν τον Κύριό μας.