V_Zacharis
Παλαιό Μέλος
Εξ αφορμής αυτού:
Έκανα μια αναζήτηση και είδα ότι σ' αυτό το φόρουμ δεν το έχουμε συζητήσει εκτεταμένα. Το είχαμε όμως συζητήσει σε διάφορα υποθέματα.
Κι επειδή όπως αναφέρθηκε:
Εγώ δεν γνωρίζω τι γνωρίζουν όλοι. Εγώ έχω να παραθέσω 2-3 πράγματα μόνο κι αν θες κ.Απόστολε και όποιος άλλος απαντάτε.
1. Αυτή είναι η αυτόγραφη εξήγηση του Χουρμουζίου:
View attachment Τον Δεσπότην (αυτόγραφη εξήγηση Χουρμουζίου ΕΒΕ-ΜΠΤ 704) 1.jpg View attachment Τον Δεσπότην (αυτόγραφη εξήγηση Χουρμουζίου ΕΒΕ-ΜΠΤ 704) 2.jpg
Πως το ψάλλουμε αυτό; Με Κε χαμηλό ή ψηλό;
2. Εδώ το κείμενο στην παλαιά γραφή (που είναι το χρώμα.
3. Εδώ (View attachment Τον Δεσπότην Θ.Στανίτσας (Από Χατζηγιακουμή).zip) το ψάλλει ο Θρ.Στανίτσας με Κε χαμηλό. Το κείμενο που χρησιμοποιεί είναι μέσα στο αρχείο zip.
Εδώ πάλι (View attachment Άνωθεν Θ.Στανίτσας (Χατζηγιακουμής).zip) ψάλλει το "Άνωθεν". Το κείμενο που χρησιμοποιεί είναι μέσα στο αρχείο zip. Το Κε αυτό είναι ίδιο με το προηγούμενο του "Τον Δεσπότην"; Αν όχι γιατί; Η ίδια θέση δεν είναι;
Άραγε "όλοι ΞΕΥΡΟΥΜΕ η θεωρία τι απαιτεί γι' αυτό το ΚΕ";
Αυτά για αρχή και κυρίως για προβληματισμό.
Δεν θα πάω μακριά, ας πάρουμε το παράδειγμα του Στανίτσα σχετικά με τον ΚΕ στο αργό "Τον Δεσπότην και Αρχιερέα". Υπάρχει ΟΛΟΚΛΗΡΗ σελίδα στο analogion.com γεμάτο από σχόλια με κάτι μικρο-αναλύσεις γι' αυτό το θέμα. Και ενώ όλοι ΞΕΥΡΟΥΜΕ η θεωρία τι απαιτεί γι' αυτό το ΚΕ, όμως γίνονται σχόλια, και "όχι δεν είναι έτσι", και "ο Χρύσανθος είπε" και "ο Καράς έγραψε" και πράσινα άλογα. Και όλα αυτά με αποτέλεσμα να φανή ο Στανίτσας σαν ένας που "τα έχασε όλα" όταν έφυγε από τα Πατριαρχικά αναλόγια. Ε, πρέπει να ντρεπόμασται. Ο κάθε κουτσός γιάννης και στραβός γιόργος που τυχαίνει να βρη δυο ηχογραφήσεις θα μας κάνουν τώρα τους έξυπνους και τους "έξπερτ" περί Πρίγγο, περί Στανίτσα, περί Ναυπλιώτου και γενικά περί Πατριαρχικό ύφος;;;; Αν είναι δυνατόν! Και μη μου λέτε ότι, "Ε, Απόστολε, απλώς ΣΥΖΗΤΑΜΕ." Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Δεν είναι συζήτηση αυτή. Δεν είναι συζήτηση όταν αρχίζει ο ένας και ο άλλος να υποτιμάει Πρίγγους και Στανίτσες για να δείξη ότι αυτός ξεύρει παραπάνο απ' ότι ξεύρανε αυτοί. Για μένα, αυτές είναι εγωιστικές στάσεις απέναντι σ' αυτούς τους κολλοσούς και απέναντι της Παραδόσεως.
Έκανα μια αναζήτηση και είδα ότι σ' αυτό το φόρουμ δεν το έχουμε συζητήσει εκτεταμένα. Το είχαμε όμως συζητήσει σε διάφορα υποθέματα.
Κι επειδή όπως αναφέρθηκε:
Και ενώ όλοι ΞΕΥΡΟΥΜΕ η θεωρία τι απαιτεί γι' αυτό το ΚΕ, όμως γίνονται σχόλια, και "όχι δεν είναι έτσι", και "ο Χρύσανθος είπε" και "ο Καράς έγραψε" και πράσινα άλογα.
Εγώ δεν γνωρίζω τι γνωρίζουν όλοι. Εγώ έχω να παραθέσω 2-3 πράγματα μόνο κι αν θες κ.Απόστολε και όποιος άλλος απαντάτε.
1. Αυτή είναι η αυτόγραφη εξήγηση του Χουρμουζίου:
View attachment Τον Δεσπότην (αυτόγραφη εξήγηση Χουρμουζίου ΕΒΕ-ΜΠΤ 704) 1.jpg View attachment Τον Δεσπότην (αυτόγραφη εξήγηση Χουρμουζίου ΕΒΕ-ΜΠΤ 704) 2.jpg
Πως το ψάλλουμε αυτό; Με Κε χαμηλό ή ψηλό;
2. Εδώ το κείμενο στην παλαιά γραφή (που είναι το χρώμα.
3. Εδώ (View attachment Τον Δεσπότην Θ.Στανίτσας (Από Χατζηγιακουμή).zip) το ψάλλει ο Θρ.Στανίτσας με Κε χαμηλό. Το κείμενο που χρησιμοποιεί είναι μέσα στο αρχείο zip.
Εδώ πάλι (View attachment Άνωθεν Θ.Στανίτσας (Χατζηγιακουμής).zip) ψάλλει το "Άνωθεν". Το κείμενο που χρησιμοποιεί είναι μέσα στο αρχείο zip. Το Κε αυτό είναι ίδιο με το προηγούμενο του "Τον Δεσπότην"; Αν όχι γιατί; Η ίδια θέση δεν είναι;
Άραγε "όλοι ΞΕΥΡΟΥΜΕ η θεωρία τι απαιτεί γι' αυτό το ΚΕ";
Αυτά για αρχή και κυρίως για προβληματισμό.