21. Εισόδια Θεοτόκου

Νίκος Κ.

Παλαιό Μέλος
Κυκλοφορούν στο φόρουμ ή κάπου αλλού στο διαδίκτυο ηχογραφήσεις της εορτής;

Με μια πρόχειρη ματιά μπορείτε να ακούσετε κάποιους ύμνος των Εισοδίων από τον κ. Δημοσθένη Παϊκόπουλο στον παρακάτω σύνδεσμο: http://analogion.com/forum/showthread.php?t=9498.

Επίσης, υπάρχει και ο λεγόμενος "εσπερινός του αιώνα" με Στανίτσα - Ταλιαδώρο, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να αναρτηθεί. Μάλλον υπάρχει θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα!!:)

Αγαπητοί φίλοι,

Κατόπιν υποδείξεως του πατρός Μαξίμου, για λόγους ορθής καταχώρησης και θεματικής αλληλουχίας, παρακάτω παρατίθενται σχετικοί σύνδεσμοι αναρτήσεων με ύμνους από τα Εισόδια της Θεοτόκου.

Με εκτίμηση

• Βρήκα στο αρχείο μου τα κάτωθι επισυναπτόμενα μουσικά μέλη της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Αν θυμάμαι καλά, τα ηχογράφησα από την πρωινή εκπομπή που επιμελούνταν ο αείμνηστος άρχων Λυκούργος Αγγελόπουλος (με μαθητές του;) στην ΕΡΑ.
  • Δεν έχω σημειώσει ποιοί ψάλλουν, διότι δεν γνωρίζω. Αν τυχόν κάποιος φίλος ξέρει κάτι περισσότερο, ας μάς διαφωτίσει.

Attachments

• αργό προσόμοιο Εισοδίων [πλ_α΄].mp3
    4.4 MB · Views: 40
  • δοξαστικό λιτής Εισοδίων.mp3
    9.5 MB · Views: 32
  • εκλογή ψαλμικών στίχων στα Εισόδια.mp3
    3.7 MB · Views: 35
  • Βρήκα στο αρχείο μου τα κάτωθι επισυναπτόμενα μουσικά μέλη της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Αν θυμάμαι καλά, τα ηχογράφησα από την πρωινή εκπομπή που επιμελούνταν ο αείμνηστος άρχων Λυκούργος Αγγελόπουλος (με μαθητές του;) στην ΕΡΑ.
  • Δεν έχω σημειώσει ποιοί ψάλλουν, διότι δεν γνωρίζω. Αν τυχόν κάποιος φίλος ξέρει κάτι περισσότερο, ας μάς διαφωτίσει.

Ευχαριστίες, Λεωνίδα, για τα ηχητικά.

Στο μεν προσόμοιο και στην εκλογή ψάλλει ο μακαριστός γέρων Σπυρίδων (Ραχώνης) Μικραγιαννανίτης, στο δε δοξαστικό ο Κωνσταντινουπολίτης πρωτοψάλτης Π. Κουτράς.

δ.

Ενάτη των Εισοδίων
Ὄχι ὅτι δέν ξέρετε τήν θ΄ , εἰδικά τοῦ β΄ κανόνος, ἀλλά πολλοί εἶναι πού δέν ξέρουν...
Ἐπίσης πολλοί εἶστε καλοί, ἀλλά ἐπέλεξα τόν
Δημήτριος Παπαγιαννόπουλος
https://analogion.com/forum/index.php?members/dimitrios-palaia-manolada.22792/
μέλος τοῦ φόρουμ, πού ἔχει ἀνεβάσει ἠχογραφήσεις στίς Ηχογραφήσεις μελών του φόρουμ.

Back