1994 ΑΙΓΙΟ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΄΄σπάνια ηχογράφηση΄΄ Πρωτοψάλτης Άρχων Ταλιαδώρος Χαρίλαος , Λαμπαδάριος Φανάρας Γεώργιος , μονωδία Βασιλειάδης Παρασκευ

droumel

Νέο μέλος
#1
Ψαλμωδίες πριν 27 χρόνια , ασύγκριτο εκκλησιαστικό μέλος, ύφος γνήσιο και ανόθευτο, μέσα από ψάλματα και ύμνους, ψαλμωδίες χωρίς απηχήματα ,ψαλμωδίες που μυρίζουν μόνο λιβάνι, ψαλμωδίες που τη χαρά και την θλίψη την ανεβάζουν στους ουρανούς.
Μοιράζομαι μαζί σας ηχογραφήσεις παλαιοτέρων ετών από το φωναρχείο μου ως παρακαταθήκη για τους νεότερους τέττιγες της εκκλησίας.
 

Attachments

droumel

Νέο μέλος
#3
Αγαπητέ Λεωνίδα οι αναρτήσεις αυτές με ανέκδοτες ηχογραφήσεις παλαιοτέρων ετών είναι ΑΝΤΙΔΩΡΟΝ τιμής και ευγνωμοσύνης στην πολύτιμη προσφορά των Αρχόντων Πρωτοψαλτών της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο , οι οποίοι με άοκνο ζήλο και εργατικότητα συνέβαλαν όχι μόνο στην καλλιέργεια διάσωση και διάδοση της πατρώας μουσικής με αριστοτεχνικά μαθήματα ,αλλά και των εμπλουτισμό των αναλογίων με αρίστους και άξιους Ιεροψάλτες ,έτσι με αυτό τον τρόπο πάντα θα τους θυμόμαστε .
 

Bill40001

Βασίλης Καρυώτης
#4
Ο Ταλιαδώρος είναι σε ηλικία 68 ετών, ο Φανάρας 24 και ο Παρασκευάς 55....η ομάδα πετούσε.....

Ήθελε κότσια πάντως να ψάλλει κάποιος αριστερά από τον Ταλιαδώρο (και από άλλα μεγαθήρια).
 

droumel

Νέο μέλος
#5
Αγαπητέ οι ηχογραφήσεις αυτές αναδεικνύουν το Προσωπικού ύφους του Άρχοντα στην εκκλησιαστική μουσική συνδυάζοντας πάντοτε μελωδίες και έννοιες του κειμένου .
Παρέλαβε και παρέδωσε.
Δάσκαλε με τα μελίσματα και τα ακούσματα. πάντα θα σε θυμόμαστε.
 
Top