15 Αυγούστου 1975 στην Παναγία του Πέραν στην Κωνσταντινούπολη

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#2

Ὑπάρχει ἐδῶ
http://www.proskinio.gr/gr/peripoimnis/koimisi-yperagias-theotokou.asp

Το proskinio.gr, αντί πανηγυρικών και εγκωμιαστικών λόγων, παραθέτει τους υπέροχους ύμνους του Όρθρου της μεγάλης αυτής εορτής, από το Μηναίο του Αυγούστου, αυτούσιους και παρέχει ένα σπάνιο ηχητικό αρχείο, όπου αποδίδονται απ΄ τον αείμνηστον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Χρύσανθο Θεοδοσόπουλο, στον Ι. Ναό Παναγίας του Πέραν Κωνσταντινούπολης στις 15-8-1975 και είναι ευγενική παραχώρηση του Άρχοντα Μελωδού, φίλου Τάσου Πορφυρίδη.
Ἀπό ἐκεῖ τό πῆρες;
Δέν ἄκουσα γιά νά ταυτοποιήσω.
Ἄν ναί, νά προσθέσουμε καί τήν ἡμερομηνία.


 

alogo

παμπαλαιο μελος
#3
Οχι αλλα μπορει να ναι η ιδια.βασικα εκει τελειωνει στη δοξολογια ενω αυτη που ανεβασα εχει λειτουργικα μεχρι τ αντιδωρο.Α και τα MB βγαινουν παραπανω.κοιταξτε το κ σεις που γνωριζετε.ευχαριστω
 

Stavros78

Σταύρος Ζαχαρίου
#5
Το θέμα έχει συζητηθεί και εδώ όπου κάνω αναφορά στην ιστοσελίδα που υπέδειξε ο π. Μάξιμος πιο πάνω:
http://analogion.com/forum/showthread.php?t=25977

Υπάρχουν και άλλες σημαντικές ηχογραφήσεις εκεί που μπορούν να απομονωθούν ανά ιεροψάλτη στο forum. Κάποιος από τους συντονιστές μπορεί να βοηθήσει;

Ευχαριστώ.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#6
Μιας και δεν υπάρχει πλέον το site, και μέλλει να κοπεί η ηχογράφηση, επισυνάπτω τα εν λόγω αρχεία για την απαραίτητη αντιπαραβολή των πηγών.
(Σε επόμενο μήνυμα το β' μέρος γιατί μου βγάζει συνέχεια σφάλμα).
 

Attachments

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#7
Ιδού και η συνέχεια:

51file.mp3

ΥΓ: Προσπαθώ εδώ και μια ώρα να ανεβάσω το αρχείο ως συνημμένο και μου βγάζει σφάλμα, παρ' ότι είναι 22,6 MB, πολύ κάτω από το όριο των 47,68 που επιτρέπει το forum για τα mp3. Εγκατέστησα το Chrome γιατί ξέρω ότι δείχνει ποσοστό ανεβάσματος και είδα ότι φτάνει στο 57%, επανεκκινείται το ανέβασμα, ξαναφτάνει στο 57% και με πετάει έξω από τη σελίδα λέγοντας πως δεν μπορεί να συνδεθεί. Ας το κοιτάξουμε. Το περίεργο είναι ότι το α' μέρος, που είχε το ίδιο μέγεθος, το ανέβασε κανονικά. Τελικά το ανέβασα στο ftp.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#8
ΥΓ: Προσπαθώ εδώ και μια ώρα να ανεβάσω το αρχείο ως συνημμένο και μου βγάζει σφάλμα, παρ' ότι είναι 22,6 MB, πολύ κάτω από το όριο των 47,68 που επιτρέπει το forum για τα mp3. Εγκατέστησα το Chrome γιατί ξέρω ότι δείχνει ποσοστό ανεβάσματος και είδα ότι φτάνει στο 57%, επανεκκινείται το ανέβασμα, ξαναφτάνει στο 57% και με πετάει έξω από τη σελίδα λέγοντας πως δεν μπορεί να συνδεθεί. Ας το κοιτάξουμε. Το περίεργο είναι ότι το α' μέρος, που είχε το ίδιο μέγεθος, το ανέβασε κανονικά.
Όταν συνέβη σε κάποια μέλη και τους είπα να μου το στείλουν να δοκιμάσω κι εγώ, μου έκανε το ίδιο. Τότε το πέρασα από converter και ανέβηκε αμέσως. Από mp3 σε mp3. Ναί. Παράξενο; Κι όμως αληθινό... (φαίνεται πώς κάτι είχε το αρχείο που με τη μετατροπή διορθώθηκε).

Ευχαριστίες Γιάννη! Ας γίνει και η σύγκριση των ηχογραφήσεων.
 
#9
Ορίστε και η ακολουθία σε τρακς.
Αν υπάρχει κάποιο λάθος να επισημανθεί.
Στο "19 Υμνοι απολύσεως" περιλαμβάνονται και οι καταβασίες στο τέλος της Θειας Λειτουργίας με κράτημα απλά δεν το έκοψα γιατί υπάρχει αρκετός θόρυβος.
 

Attachments

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#10

Ἡ ἠχογράφηση εἶναι ἴδια μέ αὐτή πού ὑπῆρχε στήν ἀνενεργή ἱστοσελίδα καί διέσωσε ὁ Γιάννης στά προηγούμενα καί στήν ὁποία στήν ἀρχή ἀναγγέλεται ἡ ἡμερομηνία καί ὁ ναός καθώς καί ὁ λειτουργός Μητροπολίτης Χαλδίας Κύριλλος, στόν ὁποῖο εἶχε ἀνατεθεῖ ἡ ἀπονομή τοῦ ὀφφικίου τοῦ Ἄρχοντος Πρωτοψάλτου τῆς Ἁγιωτάτης Ἀρχιεπισκοπῆς Κωνσταντινουπόλεως, ἡ ὁποία ἐπισυνέβη τήν ἐρχόμενη Κυριακή 17/8/1975.

 
Top