11. Ἀκολουθία Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Ἀντίπα

#4
Καλησπέρα,

βρήκα ένα στιχηρό προσόμοιο του αγίου Αντίπα που αποδίδεται στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Ξέρεται αν υπάρχει ολόκληρη ακολουθία σχετιζόμενη με αυτό.

ευχαριστώ


Υ.Σ.1: Παραθέτω το στιχηρό προσόμοιο:
"Νῦν τὸ ἔαρ ἀνέτειλε, νῦν ἡ χάρις ἐξήνθησε, νῦν τὸ Εὐαγγέλιον ἐπεκράτησεν· ἡ γὰρ σταγὼν ἡ ἐκβλύσασα, ἐκ τῆς Παναχράντου σου, καὶ ζωοποιοῦ πλευρᾶς, τὰ τῆς κτίσεως πέρατα, πάντα ἤρδευσε· καὶ ἐβλάστησαν δάφναι καὶ μυρσίναι, καὶ ὑάκινθοι καὶ ῥόδα, μαρτυρικῶς ἐν σοὶ θάλλοντα"

Υ.Σ.2: παραθέτω και το link στο οποίο βρήκα το εν λόγο στιχηρό
http://www.youtube.com/watch?v=UNp4LfoengQ
 

Panagiotis

Γενικός συντονιστής
#5
Υπάρχει όντως πλήρης ακολουθία του Αγ. Αντίπα, ποίημα του αειμνήστου Αλεξ. Παπαδιαμάντη.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#6
[Σημ. συντ.] Ένα μήνυμα του κ. Βασίλη Κιαμηλίδη μεταφέρθηκε στα μουσικά. Εκεί και η αναφορά στην ακολουθία υπό Αλεξ. Παπαδιαμάντη.
 

chriskont

Παλαιό Μέλος
#7
Η ακολουθία του Αγίου Αντύπα, Αλεξ. Παπαδιαμάντη όπως αντεγράφη από το Γ. Ρήγα με σχετικές υποσημειώσεις επ αυτής στην τελευταία σελίδα. Το στιχηρό που αναφέρεται παραπάνω είναι το πρώτο των αίνων.
 

Attachments

#9
Έκανα μια προσπάθεια να αντιγράψω το κείμενο της ακολουθίας σε ηλεκτρονική μορφή για να είναι ευκολότερο στην ανάγνωση. Πρόσθεσα επίσης τα αναγνώσματα του εσπερινού, καθώς και Θεοτοκία στην α΄και β΄στιχολογία τον καθισμάτων μια και η εορτή του Αγίου συνήθως είναι πριν το Πάσχα. Συγχωρέστε κάποια λάθη που έγιναν είτε λόγο παράληψης είτε λόγο του δυσανάγνωστου του κειμένου. Αν βρείτε κάποια παρακαλώ ενημερώστε για να διορθωθούν.
 

Attachments

Top