Επισυνάπτω σε pdf & mel τα μουσικά κείμενα
του Εσπερινού μετά του Μεγάλου Αγιασμού και του όρθρου των Θεοφανείων και για Τάμπλετ για την 6/1/2017
τα οποία και έκανα για τις προσωπικές μου ανάγκες.
Σημειώνεται πως υπάρχουν και τα ιδιόμελα του Μεγάλου Αγιασμού, καθώς και όλα τα αναγνώσματα.
Με την ευκαιρία Χρόνια πολλά και Ευλογημένο το 2017, με υγεία, δύναμη και πολλές και δυνατές αντοχές για τα ελλείποντα.
Η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού Μουσικά, γραμμένη με το "Μουσικά Κείμενα".
Χαίρετε!
Ανεβάζω αυτή μου την εργασία για κάθε ενδιαφερόμενο σε δύο αρχεία PDF.
Το πρώτο είναι για εκτύπωση σε Α4.
Το δεύτερο είναι για χρήση σε Tablet.
Επισυνάπτω τα μουσικά κείμενα του Μεγάλου Εσπερινού, του Όρθρου & του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων για την 6/1/2019
τα οποία και έκανα για τις προσωπικές μου ανάγκες.
Σημειώνεται πως υπάρχουν τα ιδιόμελα του Μεγάλου Αγιασμού, καθώς και όλα τα αναγνώσματα.
Attachments
06-01-2019 Μέγας Εσπερινός των Θεοφανείων.pdf
2.3 MB
· Views: 130
06-01-2019 Όρθρος Θεοφανείων Λειτ. Μ. Βασιλείου και Μέγας Αγιασμός .pdf
Επισυνάπτω τα μουσικά κείμενα του Μεγάλου Εσπερινού, του Όρθρου & του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων για την 6/1/2020 τα οποία και έκανα για τις προσωπικές μου ανάγκες. Σημειώνεται πως υπάρχουν τα ιδιόμελα του Μεγάλου Αγιασμού, καθώς και όλα τα αναγνώσματα
Attachments
06-01-2020 Μέγας Εσπερινός Θεοφανείων με Απόστιχα.pdf
2.3 MB
· Views: 108
06-01-2020 Όρθρος & Μέγας Αγιασμός.mel.pdf
8.6 MB
· Views: 267
06-01-2020 Μέγας Εσπερινός Θεοφανείων με Απόστιχα .mel
Λίγο πρίν την εκπνοή του 2019, αναρτώ, αγαπητοί μου αδερφοί, στην αγάπη σας, ένα προσωπικό πόνημα, το οποίο συνέταξα για να καλύψω τις λειτουργικές ανάγκες του Ναού στον οποίο διακονώ. Ουσιαστικά, πρόκειται περί ενός μουσικού απανθίσματος από διάφορες πηγές και το κοινοποιώ εις ένδειξην ευγνωμοσύνης και εις ημετέραν εξυπηρέτηση, απευθυνόμενος τόσο σε Ιεροψάλτες, σε Ιερείς αλλά και σε κάθε αδερφό, φίλα προσκείμενο στην πατρώα μας μουσική!
Έτη πολλά! Καλό και άγιο υπόλοιπο Δωδεκαημέρου!
Ο πονήσας.
Ολοκληρώνοντας για το Δωδεκαήμερο τις οικείες αναρτήσεις, κοινοποιώ, αγαπητοί μου αδερφοί, στην αγάπη σας, ένα προσωπικό πόνημα, το οποίο συνέταξα για να καλύψω τις λειτουργικές ανάγκες του Ναού στον οποίο διακονώ. Ουσιαστικά, πρόκειται περί ενός μουσικού απανθίσματος από διάφορες πηγές και το κοινοποιώ εις ένδειξην ευγνωμοσύνης και εις ημετέραν εξυπηρέτηση, απευθυνόμενος τόσο σε Ιεροψάλτες, σε Ιερείς αλλά και σε κάθε αδερφό, φίλα προσκείμενο στην πατρώα μας μουσική!
Έκανα μία καταγραφή της τάξεως των κανόνων με τις καταβασίες, όπως τις ψάλλουμε σε πανηγύρεις ιερών μονών εντός αλλά και εκτός Αγίου Όρους με την χορωδία μας.
Η πληκτρολόγηση έγινε με το πρόγραμμα του κ. Παπαδόπουλου «Μουσικά Κείμενα». Το αρχικό μουσικό κείμενο το έχω δανειστεί από την βιβλιοθήκη του ΜΚ.
Τα ελλείποντα τροπάρια στους κανόνες έχουν τονισθεί από εμένα με βάση φυσικά τον ειρμό.
Τα κείμενα είναι από το Ειρμολόγιο του Ιωάννου πρωτ. 1903. Οι διορθώσεις στην ποίηση έγιναν από την τελευταία έκδοση (Γ΄ 2011) των Μηναίων της Α.Δ.
Επισυνάπτω σε pdf και mel τα μουσικά κείμενα
της 06-01-2021 Μεγάλες Ωρες, Μέγας Εσπερινός μετά Λειτουργίας του Μ. Βασιλείου, & Όρθρος & Μέγας Αγιασμός Θεοφανείων
τα οποία και έκανα για τις προσωπικές μου ανάγκες κατά τα γνωστά.
Ενημερωτικά!!!!!!!!!!
Οι ακολουθίες σε pdf & mel Κυριακών & καθημερινών Δεκεμβρίου 2020 έχουν αναρτηθεί και Εδώ & Καθημερινών
Attachments
06-01-2021 Μεγάλες Ωρες Θεοφανείων.pdf
2.2 MB
· Views: 59
06-01-2021 Μέγας Εσπερινός μετά Λειτουργίας του Μ. Βασιλείου .mel.pdf
Καλημερα σας φιλες και φιλοι μου... Καλη και ευλογημενη χρονια να εχουμε... Γεματη υγεια χαρα αγαπη και ευτυχια στην ζωη και στα σπιτικα μας.
Σας επισυναπτω την πληρη μουσικη ακολουθια της εορτης των Θεοφανείων . Η ακολουθια περιεχει τις ακολουθιες α) των Μεγαλων και βασιλικων Ωρων, β) του Εσπερινου της εορτης (και με ΑΠΟΣΤΙΧΑ αλλα και με την Θ.Λ. ΤΟΥ Μ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ), γ) ο εορτιος ορθρος και η πανηγυρικη θ.λ. της εορτης (τηρώντας το τυπικο ΜΤΧΕ μαθηματα λειτουργικων και χερουβικου ειναι εις ηχον Βαρυν) και δ) η ακολουθια του Μ.Αγιασμου.
Τα μαθηματα ειναι ολα σε γραφη και συνθεση του Αρχοντος Πρωτοψαλτου Αλεξανδρειας Παυλου Φορτωμα και σε επεξεργασια του Μιχαηλ Τρ. Γουδα Ιεροψαλτου.