[Ψάχνω] 04. Ακολουθία Συνάξεως Αγίων Εβδομήκοντα Αποστόλων

Τήν ἀκολουθία τῶν Ἁγίων Ἑβδομήκοντα Ἀποστόλων πού ἔγραψε Ὅσιος Γεράσιμος ὁ Μικραγιαννανίτης τήν ἔχει, ἀπ᾿ ὅ,τι ξέρω, ὅπως καί τά ἄλλα χειρόγραφα τοῦ Ὁσίου ὁ πατήρ Γεράσιμος ὁ νεώτερος, τῆς συνοδείας τῶν ὑμνογράφων στήν Μικρά Ἁγία Ἄννα (ὁ ὁποῖος ἄν δέν ἀπατῶμαι ἀσχολεῖται μέ τή δακτυλογράφηση τῶν χειρογράφων). Τό ἄν καί πότε θά ἐκδοθεῖ ἡ ἀκολουθία δέν τό γνωρίζω· εὐχῆς ἔργον θά ἦταν νά βρεθεῖ κάποιος ἐνδιαφερόμενος νά τήν ἐκδώσει. Μέχρι τότε θά μποροῦσε ἴσως νά φανεῖ χρήσιμο τό συνημμένο συμπλήρωμα τῆς ἀκολουθίας τοῦ Μηναίου. Πρόκειται γιά τροπάρια τῆς Παρακλητικῆς καί τῶν Μηναίων (ἀπό ἀκολουθίες μερικῶν ἐκ τῶν Ο΄ Ἀποστόλων), κατά τό πρότυπο τῆς συμπληρωματικῆς ἀκολουθίας πού συνέταξε γιά τούς ΙΒ΄ Ἀποστόλους ὁ μακαριστός π. Κωνσταντῖνος Παπαγιάννης. Ὁποιαδήποτε κριτική παρατήρηση ἐπί τῆς συνθέσεως αὐτῆς εἶναι εὐπρόσδεκτη.
Βοήθειά μας οἱ Ἅγιοι. Καλή χρονιά καί εὐλογημένη νά ἔχουμε.

Attachments

• Αγίων Ο΄ Αποστόλων -συμπλήρωσις ἀκολουθίας.pdf
    96.6 KB · Views: 25
Με τη σειρά μου θα μοιραστώ τη δημιουργία εξωφύλλου που έκανα, για δική μου χρήση, της παραπάνω συμπληρωματικής ακολουθίας.

Υ. γ. έγινε διόρθωση σύμφωνα με την παρακάτω υπόδειξη του μηνύματος
#4.

Attachments

• 01-04 ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΙΣ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, εξώφ..docx
    284.2 KB · Views: 9
  • 01-04 ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΙΣ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, εξώφ..pdf
    190.4 KB · Views: 16
Last edited:
Με τη σειρά μου θα μοιραστώ τη δημιουργία εξωφύλλου που έκανα, για δική μου χρήση, της παραπάνω συμπληρωματικής ακολουθίας.
Ὡραῖο εἶναι τό ἐξώφυλλο καί σᾶς εὐχαριστοῦμε. Πρέπει ὅμως νά διορθωθεῖ λίγο ἡ φράση πού γράψατε περί τῆς συλλογῆς τῶν τροπαρίων. Ὁ μακαριστός π. Κωνσταντῖνος συνέλεξε (μόνο ἀπό τήν Παρακλητική) τά τροπάρια γιά τήν ἀκολουθία τῶν Δώδεκα Ἀποστόλων (βλ. ΕΔΩ), ὄχι τῶν Ἑβδομήκοντα. Ἀπό τήν ἀκολουθία ἐκείνη πού συνέλεξε προέρχονται τά ἰδιόμελα τῆς ἀνωτέρω ἀκολουθίας τῶν Ἑβδομήκοντα πού ἔχουν ἀστερίσκους (*) καί μερικά καθίσματα. Τά ὑπόλοιπα δέν εἶναι ἐκλογή τοῦ μακαριστοῦ, ἀλλά ἀνωνύμου.
Καλή χρονιά καί εὐλογημένη!

ΥΓ Ἡ διόρθωση τοῦ ἐξωφύλλου στό #3 ἔγινε.

Last edited:
Back