π. Διονύσιος Μούσουρας (Ιερά μονή του αγίου Κυπριανού)

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
#1
Μου δώρισαν ένα ψηφιακό δίσκο και από αυτόν σας ανεβάσω στο 6 τρακ
Τας της Μαρίας δάκρυα
Η εωθινών δοξαστικον ήχος πλ δ ζωντανή ηχογραφησηις στην ιερά μονή αγίου Κυπριανού έτος 1986
Δεν γράφει ποιος ψέλνει δεν ξέρω αν είναι μοναχός η ιεροψάλτης πάντως είναι αρκετά καλός
 

Attachments

#2
Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΔΕΞΙΟΣ ΨΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ. ΜΕΓΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΒΑΘΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΒΥΖ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.ΛΑΤΡΗΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΙΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΑΝΟΝΑΚΙΟΥ.ΤΟ SITE ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΙΝΑΙ SYNODINRESISTANCE.
 

karastamatis ioannis

Ιωάννης Καρασταμάτης
#5
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι.;58997 said:
Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΔΕΞΙΟΣ ΨΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ. ΜΕΓΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΒΑΘΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΒΥΖ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.ΛΑΤΡΗΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΙΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΑΝΟΝΑΚΙΟΥ.ΤΟ SITE ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΙΝΑΙ SYNODINRESISTANCE.
Ειναι ο π.Διονυσιος Μουσουρας μουσικολογιωτατος και αδελφος των πολυ φιλων μου και εξαιρετων ιεροψαλτων Παγκρατη και Δημητρη.
 
Last edited:

Hristakis

Παμπάλαιο φθορικό μέλος
#6
Τον π.Διονύσιο τον είχα γνωρίσει στα γυμνασιακά μου χρόνια..."Στανιτσαϊκός", πολύ καλός ερμηνευτής, μουσικολογιώτατος, ταπεινός στο έργο του, ευλογημένος άνθρωπος και πολλά άλλα...καταγωγή από Ζάκυνθο...ειλικρινά έχω πολύ καλές αναμνήσεις...
Έχω πολλές κασέτες αλλά θέλουν επεξεργασία...θα το κάνω κάποια στιγμή...ας ανεβάσουμε ότι μπορούμε...
 
#9
Ο Παπα Διονυσης ειναι γειτονας μου καθοτι το μοναστηρι απεχει περιπου 500 μ.απο το σπιτι μου.Ειναι αριστος γνωστης της Βυζαντινης μουσικης καλος δασκαλος αλλα και γνωστης φωνητικης ,υφους κλπ.Επισης αριστος δασκαλος στο κανονακι που εκπλειση και αυτον τον Καρπαθιο.Τον ξερω πολλα χρονια ειναι πολυ καλος.
 
#11
http://agioskyprianos.org/megali_ebdomas.shtml#cd804b
Μεγάλη Δευτέρα βράδυ 1997, Μεγάλη Παρασκευὴ βράδυ 1992 (ακούστε Ευλογητάρια που επισυνάπτω να δείτε τι θυμίζει) και Κυριακὴ Βαΐων βράδυ 1987
Στην ιστοσελίδα θα βρείτε πολύ ηχητικό υλικό του παπα-Διονύση, αλλά και άλλων (μέχρι και ηχογράφηση του Οσίου Φιλοθέου Ζερβάκου!), αλλά και βίντεο.
 

Attachments

Last edited:

Γιώργος Μ.

Παλαιόν μέλος
#12
Στην ηχογράφηση αυτή των Ευλογηταρίων (και κυρίως στα μέλη του π. Διονυσίου) είναι εξαιρετική η εναλλαγή του νευρώδους στοιχείου με το μη αναλυμένο (ενισχυμένο με την ενέργεια του υφέν και το κλάσμα) και όλα αυτά μέσα σε έναν χρόνο απόλυτα, αλλά γλυκά τονισμένο. Δηλαδή κατά τον τρόπο του Πρίγγου και του Στανίτσα, αλλά με νοοτροπία ησυχαστική.
Στο δίπολο αγιορείτικο-πατριαρχικό αυτή η ηχογράφηση δίνει άλλη διέξοδο, αξιοζήλευτη πραγματικά: μια ησυχαστική εκδοχή του πατριαρχικού.
Είμαι ευγνώμων για αυτή την ηχογράφηση...
 
#14
Από την σημερινή Θεία Λειτουργία στον Άγιο Κυπριανό στην Φυλή.
Υ.Γ. Καλό θα είναι να δημιουργηθεί από τους συντονιστές, οικείος τόπος για τον παπα-Διονύση.
Υ.Γ. 2 Κάθε Κυριακή πρωί, μπορείτε να ακούσετε την Θεία Λειτουργία στον Άγιο Κυπριανό από εδώ.
 

Attachments

Last edited:
Top